Follow us

ταSOS της εβδομάδας #48: Η νυχτερινή Αθήνα ξύπνησε!

Η mid season τελείωσε και το κέντρο επιτέλους ξύπνησε.

TaSOS

Ο Σεπτέμβρης ήταν ωραίος για να θέσεις στόχους για τη χειμερινή σεζόν, για να απολαύσεις τελευταία φορά -για το 2015- τη θάλασσα, να πιεις λίγα ακόμα cocktails σε κάποια ταράτσα και να πας στο αγαπημένο σου θερινό σινεμά. Αυτά. Τελεία. Μένω στο Κολωνάκι και τους καλοκαιρινούς μήνες μόνο γεμάτους ζωή δεν τους λες, για την περιοχή. Αντίο Σεπτέμβρη, αντίο mid season, welcome happy mood.

Παρακάτω συγκέντρωσα τα μέρη που προτιμώ στο Κολωνάκι αλλά και κάποια new entries που έρχονται σύντομα:

Malconi's

ταSOS της εβδομάδας #48

Μαρία Δημητριάδη, Τάσος Μαστρογιάννης


Η ωραιότερη γωνία της νυχτερινής Αθήνας. Γευστικά πιάτα ιταλικής και μεσογειακής κουζίνας, τιμές ανάλογες της ποιότητας, happy crowd, σε ένα χώρο που μπορείς να επιλέξεις για κάθε ώρα της μέρας. Όπως βλέπεις στη φωτό, το επιλέγω συνήθως πρωί (capuccino στο πεζοδρόμιο της Πατριάρχου Ιωακείμ). Και μεσημέρι (υπέροχη σαλάτα). Και βράδυ.

La Esquina

ταSOS της εβδομάδας #48 - εικόνα 2

Άνοιξε τις πόρτες του πέρυσι, υποσχόμενο να γίνει το νέο spot. Κάπως τα κατάφερε αλλά μη φανταστείς ότι τάραξε και τους επιχειρηματίες των τριγύρω μαγαζιών. Είναι, ωστόσο, μια safe επιλογή για ένα πιο ήρεμο ποτό στο Κολωνάκι που ναι μεν θα συναντήσεις γνωστούς αλλά όχι σε κάθε τραπέζι. Λίγο ανακουφιστικό αυτό κάποιες μέρες. Ωραία πιάτα για να ξεγελάσεις την πείνα σου, ωραία cocktails για να αρχίσεις το βράδυ σου.

PIXI

ταSOS της εβδομάδας #48 - εικόνα 3

Στο Pixi για τους Rovis BroΔers w/ Κωνσταντίνος Λαδάς, Σεραφείμ Παπαδόπουλος

Το ξέρεις και έχεις πάει. Είναι σταθερή αξία στους λάτρεις αυτής της μουσικής και είναι η no.1 επιλογή μου όταν εκεί παίζουν οι -ειδικοί της progressive & tech-house μουσικής- Φίλιππος και Jason των Rovis BroΔers. Πλεονέκτημα: Μπορείς να αναπνεύσεις και να χορέψεις πιο άνετα απ'ότι στα αντίστοιχα μέρη του κέντρου, π.χ. Dybbuk.

Salon de Bricolage

ταSOS της εβδομάδας #48 - εικόνα 4

Γιάννης Κυπαρίσης, Κωνσταντίνος Λαδάς, Δημήτρης Παϊκόπουλος, Σοφία Μαντουβάλου, Σεραφείμ Παπαδόπουλος

Κάθε επόμενη χρονιά του είναι καλύτερη. Νέα επίπεδα εγκαινιάζονται, μικρές βελτιώσεις συμβαίνουν στα ήδη υπάρχοντα και όλα αυτά στο «ανεξάρτητο κρατίδιο» του Χρύσανθου Πανά, στην καρδιά του Κολωνακίου. Εκεί όπου μπορείς να γίνεις μάρτυρας γευστικών δοκιμών σε premium αλκοολούχα ποτά, cocktails και ξεχωριστά πιάτα, μπορείς να χειροκροτήσεις μία ιδιαίτερη live performance αλλά και να απολαύσεις μια βραδιά εικαστικού ενδιαφέροντος. Επιλέγεις το επίπεδο που ταιριάζει με τη διάθεσή σου τη δεδομένη χρονική στιγμή και βρίσκεις ακριβώς αυτό που θέλεις. Ο χώρος του club είναι, πλέον, ασφυκτικά γεμάτος την Παρασκευή και το Σάββατο, με ένα crowd που -αν μη τι άλλο- ξέρει να διασκεδάζει.

ταSOS της εβδομάδας #48 - εικόνα 5

Τάσος Μαστρογιάννης, Κωνσταντίνος Λαδάς, Σεραφείμ Παπαδόπουλος, Σοφία Μαντουβάλου

Στα upcoming ανήκουν το Tokyo Joe Κολωνακίου, στη Χάρητος, αλλά και το Apothéke Live Clubbing στην Πανεπιστημίου -πρώην Wild Rose- και τα δύο του αεικίνητου Δημήτρη Παππά. Το Tokyo Joe το γνώρισες το καλοκαίρι στη Βουλιαγμένη και μετά το συνάντησες στη Γλυφάδα. Τώρα, θα το δεις να ανοίγει και στον χώρο που φιλοξενούσε το Periscope, στη Χάρητος, το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Όσο για το Apothéke Live Clubbing, έρχεται την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου να επιβεβαιώσει τον κανόνα των τελευταίων χρόνων που θέλει τα live clubs στο κέντρο της Αθήνας να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του κοινού.

Ο Τάσος Μαστρογιάννης στα social media:

https://twitter.com/tmastrogiannis

https://www.facebook.com/tasosmastrogiannis

http://instagram.com/tmastrogiannis

Περισσότερα κείμενα από τον Τάσο Μαστρογιάννη: http://www.yupiii.gr/author/mastrog/

Και το blog του: «ταSOS της εβδομάδας».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα