Οι Χειρότερες Αλήθειες Με Τη Ζήνα Κουτσελίνη

Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική τηλεόραση γνωρίζει τη μεγαλύτερη κρίση της.

ΓΡΑΦΕΙ: ΤΑΣΟΣ ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ

Λιγότερες εκπομπές, λιγότεροι εργαζόμενοι, χαμηλά αμοιβόμενοι οι εναπομείναντες και μια μεγάλη μερίδα κόσμου να ψάχνει δουλειά σε άλλο αντικείμενο πια.

Η κρίση αυτή, ωστόσο, έθαψε στο παρελθόν -μεγάλων καναλιών- εκπομπές όπως ήταν τα κίτρινα μεσημεριανά, τα απογευματινά αλά Μικρούτσικου και εμετικά concepts, όπως η «Στιγμή της Αλήθειας». Παράλληλα, ήρθαν στην επιφάνεια νέες προσπάθειες όπως το Joy που απέκτησε το «παρακλάδι» Join Us, φέτος η νέα εκπομπή της Τζένης Μπαλατσινού στο Mega, ταξιδιωτικές εκπομπές μαγειρικής όπως του Πετρετζίκη, αλλά και το The Voice ως η καλύτερη εκδοχή talent show που έχουμε δει.

Η Ζήνα Κουτσελίνη, ως «παλιά καραβάνα» στο backstage της τηλεόρασης, δεν μπόρεσε να το ανεχτεί. Έτσι έφερε αυτό που ποτέ δεν μας έλειψε με την εξαφάνισή του. Αποφάσισε να βγει μπροστά από τις κάμερες γιατί, όπως είπε, πίστεψε πάρα πολύ σε αυτό το concept. Σε ένα κοινωνικό concept που δεν παρουσιάζεται καν με σοβαρότητα γι'αυτό και ακούγονται ατάκες όπως «είμαι fan της εξωσωματικής». Σε ένα concept που της επιτρέπει να κοιτά την κάμερα και να μας μιλάει για κάθε προσωπικό της δεδομένο, από την εξωσωματική μέχρι το δώρο της κόρης της. Λόγια μιας guru της τηλεόρασης που θέλει να αποδείξει πως είναι και guru εν γένει.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα: Η 19χρονη Ασπασία είναι δύο χρόνια καθηλωμένη στο κρεβάτι, χωρίς ικανότητα επικοινωνίας, επειδή έφαγε δύο σφαίρες στο κεφάλι από τον πατέρα της. Στο στούνιο είναι καλεσμένη η μαμά της Ασπασίας. Δεν ρωτάμε, Ζήνα μου Κουτσελίνη μου, τη μάνα αν η κόρη χαίρεται όταν βλέπει τη μαμά της καλοντυμένη και ενεργή στη ζωή. Τόση ώρα σου εξηγεί η δόλια μάνα ότι περνά όλη την ημέρα της στο κέντρο αποκατάστασης.

Η Ζήνα Κουτσελίνη, λοιπόν, που «έφτιαξε» κάποιες από τις Ελληνίδες παρουσιάστριες, τώρα θέλει μάλλον να τηλε-αυτοκτονήσει. Δικαίωμά της. Άλλωστε, αν κρίνω από τα νούμερα τηλεθέασης δεν θα δώσει κανείς ιδιαίτερη σημασία στην αυτοκτονία. Η λήθη θα λειτουργήσει ευεργετικά για εκείνη καθώς τη μπαρούφα αυτή θα την ξεχάσουν όλοι μέσα σε λίγα 24ωρα.

Lucky you, Zina.

Ο Τάσος Μαστρογιάννης στα social media:

https://twitter.com/tmastrogiannis

https://www.facebook.com/tasosmastrogiannis

http://instagram.com/tmastrogiannis

Περισσότερα κείμενα από τον Τάσο Μαστρογιάννη: http://www.yupiii.gr/author/mastrog/

Και το blog του: «ταSOS της εβδομάδας».