Follow us

Την Κυριακή Έχουμε Ξανά Εκλογές : Ένα ιδιαίτερο προεκλογικό τηλεοπτικό crash test

Αν περιμένεις να σχολιάσω τα σποτ των πολιτικών κομμάτων, έκανες λάθος. Μπορείς να κλείσεις τη σελίδα και να αφήσεις αυτό το κείμενο στην τύχη του.

Εκλογές

Αν κατάλαβες, όμως, ότι θα σχολιάσω πως υποδέχονται τα κανάλια την εκλογική αναμέτρηση της Κυριακής, συγχαρητήρια! Μόλις έκανες το σωστό κλικ για αυτή την ημέρα.

Την Κυριακή, λοιπόν, έχουμε εκλογές. Ξαναέχουμε δηλαδή, γιατί είχαμε και τον Ιανουάριο του 2015. Με αυτά και με αυτά δεν ξέρουμε πώς να ονομάσουμε τις φετινές εκλογές. Δηλαδή ΟΚ, «Εκλογές 2015» ήταν οι παλιές. Τώρα, πώς; Κάτι σαν «Εκλογές 2015: Κύκλος β'». Κάπως έτσι.

Πάμε να δούμε, όμως, αναλυτικά τα εκλογικά trailer, ανά τηλεοπτικό σταθμό:

Κανάλι: ANT1

Παρουσιάστρια: Μαρία Χούκλη

Σχολιαστές: Ρίτσα Μπιζόγλη, Γιώργος Κούρος

To πρώτο κανάλι της χώρας – για το μεγαλύτερο μέρος της περασμένης σεζόν τουλάχιστον – έμεινε πιστό στο μοντέλο των εκλογικών εκπομπών που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα από τον ΑΝΤ1. Με την έμπειρη Μαρία Χούκλη στο τιμόνι, το κανάλι του Αμαρουσίου μας καλεί να δούμε την κλασική long play εκπομπή, που παρουσιάζει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Κανάλι: MEGA

Παρουσιάστρια: Όλγα Τρέμη

Σχολιαστές: Νίκος Ευαγγελάτος, Γιάννης Πρετεντέρης

Το Mega, συνεχίζοντας το μοντέλο που του έχει χαρίσει υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, βάζει μπροστά την Όλγα Τρέμη. Ακολουθούν ο Νίκος Ευαγγελάτος και ο Γιάννης Πρετεντέρης. Και φυσικά για όλο αυτό προιδεάζουν το κοινό με ένα τρέιλερ παρόμοιο με αυτό του κεντρικού δελτίου.

Στις 18.00 «MEGA Εκλογές 2015». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντ...

Στις 18.00 «MEGA Εκλογές 2015». Στο ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, η Όλγα Τρέμη μαζί με τον Γιάννη Πρετεντέρη και τον Νίκο Ευαγγελάτο συζητούν με καλεσμένους από το χώρο της πολιτικής και της δημόσιας ζωής, για την εκλογική αναμέτρηση, αλλά και την επόμενη μέρα.Στις 19.00 ο εκλογολόγος και ειδικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος καθώς και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος, παρουσιάζουν και αναλύουν το exit poll, δίνοντας την πρώτη εικόνα, εν αναμονή των τελικών αποτελεσμάτων.Και σε αυτή την εκλογική βραδιά, το MEGA δίνει το λόγο στους πολίτες, που μπορούν να στείλουν τα δικά τους μηνύματα και ερωτήματα προς τους πολιτικούς που θα βρίσκονται στο στούντιο, μέσω Facebook και twitter στο #ΜegaEkloges. Οι πολίτες μπορούν να γράψουν τις ερωτήσεις τους και σε βίντεο και να τις στείλουν στο itag.megatv.com.Όλη η εκλογική δραστηριότητα, η πορεία και η έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης θα καλυφθούν και διαδικτυακά, μέσα από την ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα www.megatv.com/megaekloges, με αναμετάδοση του έκτακτου ενημερωτικού προγράμματος της ημέρας των εκλογών σε live streaming, βίντεο, ροή ειδήσεων και ροή αποτελεσμάτων.

Posted by MEGA Εκλογές on Wednesday, 16 September 2015

Κανάλι: Alpha

Παρουσιαστής: Αντώνης Σρόιτερ

Σχολιαστής: Λάκης Λαζόπουλος

Ο Alpha, αυτή τη φορά, μας τα αλλάζει. Η εκλογική βραδιά πέφτει στις πλάτες του έμπειρου και γοητευτικού Αντώνη Σρόιτερ. Χωρίς την Έλλη Στάη δηλαδή στο πλευρό του. Κι ας ήταν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων. Τι έγινε και γιατί η σιδηρά κυρία της ενημέρωσης δεν θα είναι στο πλευρό του Σρόιτερ δεν το μάθαμε ποτέ. Όμως, ο Alpha δεν έχει σκοπό να μην έχει εκπλήξεις στο πάνελ, αφού ο Λάκης Λαζόπουλος είναι αυτός που αναλαμβάνει τον ρόλο του σχολιαστή σε αυτή την εκλογική βραδιά. Ωστόσο, στο τρέιλερ δεν εμφανίζεται κάπου. Ούτε αυτός, ούτε ο Σρόιτερ. Μόνο μια φωτογραφία, έτσι για το καλό στο τέλος.

Κανάλι: Star
Παρουσιαστής: Νίκος Χατζηνικολάου

Σχολιαστές: Μάρα Ζαχαρέα, Πόπη Τσαπανίδου

Εδώ έχουμε τους θριαμβευτές της βραδιάς του Δημοψηφίσματος. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει λένε. Οπότε ο Νίκος Χατζηνικολάου από το ειδικά διαμορφωμένο πλατό της εκπομπής του αναλαμβάνει να ενημερώσει το κοινό. Μαζί του έχει την παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του σταθμού, Μάρα Ζαχαρέα, αλλά και την Πόπη Τσαπανίδου. Και επειδή μάλλον όλοι αυτοί είναι τεράστια δημοσιογραφικά ονόματα – για τον Χατζηνικολάου μιλάμε, ακόμα ψάχνεσαι; - δεν βγάλανε τρέιλερ. Ή μέχρι στιγμής δεν έχει βγει στον αέρα. Δεν ξέρω, μη με σκας.

ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΨΑΞΑΜΕ, ΤΡΕΙΛΕΡ ΔΕΝ ΒΡΗΚΑΜΕ. SORRY ΕΙΠΑΜΕ.

Κανάλι: ΣΚΑΪ

Παρουσιάστρια: Σία Κοσιώνη

Σχολιαστές: Όλος ο σταθμός

Εδώ έχουμε το πιο ανατρεπτικό τρέιλερ της σεζόν. Ολόκληρης. Όλοι οι δημοσιογράφοι του καναλιού, πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό ψάχνουν τη σωστή ρότα για τις εκλογές της Κυριακής. Και φυσικά η Σία Κοσιώνη είναι εκεί για να χαράξει την πορεία του πλοίου. Τουλάχιστον σε κάθε εκλογές έχουν χιούμορ εκεί στο Φάληρο. Θα ξεχάσω εγώ τη σχολική τάξη, τον προηγούμενο Ιανουάριο; Όσο για το τι θα δούμε την Κυριακή; Φυσικά μια κλασική εκλογική εκπομπή, τύπου ΣΚΑΪ, με ευφάνταστο τρέιλερ.

Υ.Γ. Αγάπησα τον Μπογδάνο που σκάει μύτη απ' το αμπάρι.

Η ώρα του συμπεράσματος:

Όπως κατάλαβες, το παραπάνω κείμενο γράφτηκε για να δεις πώς ένα κανάλι σοβαρό και φουλ στην ενημέρωση και την εκλεπτυσμένη ψυχαγωγία μπορεί να κάνει το πιο troll τρέιλερ που έχει γίνει ποτέ στη σύγχρονη ιστορία των εκλογών. Αν και προσωπικά το λάτρεψα, το καταλαβαίνεις κι εσύ ότι με αυτό το τρέιλερ περισσότερο γελάς μέσα στο χάος των ημερών, παρά θυμάσαι να δεις εκλογές. Ή ίσως δεν το ξεχνάς ποτέ και γυρνάς αυτόματα στον ΣΚΑΪ. Πάντως ο στόχος επετεύχθη, αν με ρωτάς. Όλοι το είδαμε.

Εμείς εδώ στο γραφείο, όμως, δεν έχουμε καταλήξει τελικά. Μας άρεσε ή όχι το εκλογικό σποτ του ΣΚΑΪ; Οπότε, το ρίξαμε σε εσάς. Ψήφισε, μπας και βγάλουμε άκρη.

Σου άρεσε το εκλογικό σποτ του ΣΚΑΪ;

*Απορείς γιατί δεν σχολίασα το Epsilon και την ΕΡΤ; Να σου πω, λοιπόν, πως μέχρι στιγμής το Epsilon δεν έχει ενημερώσει επισήμως τον Τύπο για το τι ακριβώς θα προβληθεί τη βραδιά της εκλογικής αναμέτρησης. Όσο για την ΕΡΤ, είναι τόσο σοβαρή που νομίζω ότι ξέρεις κι εσύ κι εγώ κι όλοι μας τι ακριβώς θα δούμε στο «ΕΚΛΟΓΕΣ 2015», το βράδυ της Κυριακής. Κρίμα είναι να τη μπλέξουμε στα δικά μας.

Περισσότερα κείμενα από τον Κωνσταντίνο Αντωνάτο εδώ.

O Κωνσταντίνος Αντωνάτος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα