Follow us

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide: Η Μάρω Παρασκευούδη προτείνει τι μπορείς να κάνεις αυτό τον μήνα

Αύγουστος στην Αθήνα. Μπορείς να εκνευριστείς, να μιζεριάσεις, να θυμώσεις. Μπορείς όμως να το δεις αλλιώς και να απολαύσεις μία ήσυχη πόλη με ό,τι αυτή έχει να σου δώσει αυτόν τον καυτό μήνα του καλοκαιριού. Απρόσμενες γνωριμίες, νέες εμπειρίες και μικρές ανακαλύψεις σε περιμένουν στην επόμενη γωνία, αρκεί να έχεις τη διάθεση. Κι αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις, είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε.

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide

Παγωτό στο Zillions

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide


Τα βόρεια προάστια αποτελούν μία καλή εναλλακτική όταν το κέντρο θυμίζει καμίνι. Αυτό όμως που κάνει τα χιλιόμετρα μέχρι την Κηφισιά να μην φαίνονται και τόσα πολλά (παιδί του κέντρου όπως καταλάβες) είναι σίγουρα το παγωτό στο Zillions. Ειδικά όταν έρχεται σε δύο μπάλες πάνω από τραγανή και φρεσκοψημένη βάφλα. Με σιρόπι σοκολάτας.

Βουτιές στην πισίνα του Hilton

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide - εικόνα 2


Όταν όλοι οι φίλοι σου ανεβάζουν φωτογραφίες από τα απλωμένα στην παραλία κορμιά τους, αλλά εσύ δεν έχεις τον χρόνο (ή και τη διάθεση) να οδηγήσεις μέχρι την πιο κοντινή ακτή, η πισίνα του Hilton αποτελεί σταθερή αξία. Θα σου κοστίσει κάτι παραπάνω, αλλά θα σε αποζημιώσει το περιβάλλον και τα facilities. Μην ξεχνάς ότι είσαι στο κέντρο της Αθήνας.

Φαγητό στην Υδρία

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide - εικόνα 3


Θα έχεις περάσει σίγουρα μπροστά από την Υδρία σε κάποια από τις βόλτες σου στο ιστορικό κέντρο. Αξίζει μία στάση για να απολαύσεις φαγητό που θυμίζει μεν μαμά αλλά έχει γίνει από χέρι σεφ. Λαχταριστό ριζότο, δροσερές σαλάτες και ποικιλίες για κρασί είναι μερικές από τις ιδανικές για την εποχή επιλογές.

Μπύρες στον Άρειο Πάγο

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide - εικόνα 4


Όταν όλα πάνε στραβά (δηλαδή έχεις πάνω σου 5 ευρώ), κάνε μία στάση στο περίπτερο και εφοδιάσου με παγωμένες μπύρες πριν ανηφορίσεις για τα βραχάκια του Αρείου Πάγου. Το καλύτερο πάρτι είναι δωρεάν (όπως και η πιο όμορφη θέα στην πόλη).

Θερινό σινεμά

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide - εικόνα 5


Σίγουρα υπάρχει κάποιο κοντά σου, αλλά έχεις πάντα την επιλογή των πιο διάσημων, όπως το Cine Paris και ο Κινηματογράφος Θησείον. Η υπέροχη ιεροτελεστία του θερινού σινεμά είναι must όταν (ξε)μένεις στην πόλη. Μου έκανε 'κλικ' η ταινία «Love & Mercy», η οποία αποτελεί ουσιαστικά μία βιογραφία του θρυλικού Brian Wilson των Beach Boys, με τους John Cusack, Paul Dano και Elizabeth Banks στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. (Κυκλοφορεί 6/8)

Το τέλειο burger

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide - εικόνα 6


Αν το motto σου είναι καμία δίαιτα φέτος το καλοκαίρι, στο Juicy Grill θα φας ένα από τα καλύτερα burger της πόλης με φρέσκες τηγανητές πατάτες. Αυτό που αγαπώ όμως σε αυτό το μαγαζί είναι ότι δεν μένει σε ένα νόστιμο burger (που είναι και το σήμα κατατεθέν του) αλλά προσφέρει εξίσου νόστιμα πιάτα, όπως η σαλάτα με το προσούτο ή τα μπουτάκια κοτόπουλου.

Cocktails στο Recipe

Αύγουστος Στην Αθήνα: The Guide - εικόνα 7


Σε κερδίζει με τη χαλαρή διάθεση που επικρατεί, τα ωραία cocktail, την πίτσα και τις μουσικές επιλογές του Νίκου Μορφέση, ο οποίος έχει γράψει χιλιόμετρα ως ραδιοφωνικός παραγωγός. Ιδανικό για after work drinks (παίρνω ως δεδομένο ότι είσαι Αθήνα επειδή δουλεύεις). Αν όχι, και πάλι ιδανικό είναι.

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα