Follow us

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη: Η Μάρω Παρασκευούδη γύρισε όλη την Αθήνα γι' αυτή τη λίστα

Διανύουμε επισήμως την εποχή του παγωτού. Είτε είσαι κλασικός τύπος (βλέπε σοκολάτα - βανίλια) είτε πιο τολμηρός (σορμπέ, παγωτό κάστανο ή σύκο) οι παρακάτω διευθύνσεις σού εγγυώνται στιγμές απόλαυσης και δροσιάς. Και κάποιες επιπλέον θερμίδες, αλλά ποιος τις μετράει...

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη

Zillion's- Κηφισια

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη

Μετά από οκτώ χρόνια λειτουργίας, το Zillion's παραμένει ένα αγαπημένο σημείο συνάντησης χάρη στο φανταστικό παγωτό του και όχι μόνο (βλέπε λαχταριστά panini, καλός καφές). Εκτός από τις κλασικές γεύσεις, στο ψυγείο του θα βρεις δροσιστικά σορμπέ, bitter σοκολάτα, ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως berry mascarpone, ακόμα και χαλβά σε περιόδους νηστείας. Οι καλές πρώτες ύλες όπως τα φρέσκα φρούτα και το γιαούρτι (αντί της κρέμας γάλακτος) σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και την αγάπη για το καλό παγωτό, είναι ο συνδυασμός της επιτυχίας. Bonus: Γενναιόδωρες μερίδες, καλές τιμές και μία βάφλα όνειρο.

Zillion's

Διονύσου 69, Κηφισιά

Τηλ: 210 620 1211

Τίλλας - Νεα Φιλαδελφεια

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη - εικόνα 2

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα σου πουν ότι ο Τίλλας ήταν από τα πρώτα ζαχαροπλαστεία που έφεραν την τέχνη του παγωτού στην Αθήνα. Ήταν όμως και η πολίτικη καταγωγή του κυρίου Σεβαστόπουλου ένας ακόμη παράγοντας που έπαιξε ρόλο στην επιτυχία του. Οι εποχές άλλαξαν, το μαγαζί πέρασε στα χέρια της επόμενης γενιάς, αλλά ο πήχης παραμένει ακόμα ψηλά. Στον Τίλλα θα φας παγωτό Σικάγο, σαν κι αυτό που συνήθιζε να σε κερνάει ο παππούς σου, θα φας όμως και παγωτό τριαντάφυλλο, ακόμα και χωρίς ζάχαρη ένεκα των νεωτερισμών. Ό,τι κι αν επιλέξεις πάντως, το σίγουρο είναι ότι θα φας αληθινό παγωτό και όχι έτοιμα μείγματα.

Τίλλας

Πλατεία Ελ. Βενιζέλου 10, Νέα Φιλαδέλφεια

Τηλ: 210 2514077

Marco Mure dolce e gelati - Κηφισια

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη - εικόνα 3


Μία νέα άφιξη ήρθε να προστεθεί στον γευστικό χάρτη των Βορείων προαστίων με τον ζαχαροπλάστη Marco, από το Torino, να προσφέρει απολαυστικές γεύσεις. Με γονείς ζαχαροπλάστες και καταγωγή από την πρωτεύουσα του γλυκού και της σοκολάτας, ο Marco παντρεύει τις εμπειρίες των γονιών του με τις τεχνικές του σήμερα, καθώς επίσης και το ταμπεραμέντο των δύο πολιτισμών μέσα από τα πιο αγνά και προσεγμένα υλικά. Παρά το γεγονός ότι το κατάστημά του μετράει μόλις λίγους μήνες ζωής, το παγωτό του έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα των Βορείων προαστίων.

Marco Mure dolce e gelati

Λεωφόρος Κηφισίας 252, Κηφισιά

Τηλ: 211 4006499

Ninnolo - Κηφισια & Αγ. Παρασκευη

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη - εικόνα 4

Χαμογελαστοί άνθρωποι σερβίρουν λαχταριστό παγωτό. Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Στο Ninnolo υπάρχει πάντα ένας πρόθυμος υπάλληλος να σε βοηθήσει να επιλέξεις ανάμεσα σε δεκάδες τέλειες γεύσεις, να σου προτείνει λαχταριστούς συνδυασμούς και τα κατάλληλα toppings. Το Ninnolo δίνει ιδιαίτερη προσοχή τόσο στην τεχνική όσο και στα υλικά που χρησιμοποιεί, ώστε να έχει το καλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό μεταφράζεται σε φρέσκο, χειροποίητο παγωτό με αληθινές γεύσεις φρούτων, σοκολάτας, βανίλιας και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Θα δυσκολευτείς να επιλέξεις αφού τόσο οι κλασικές γεύσεις όσο και οι πιο ιδιαίτερες είναι απολαυστικές.

Ninnolo

Ευεργέτου Γιαβάση 13α, Αγ. Παρασκευή

Τηλ: 213 024 0776

Α. Δημητρίου 8, Κηφισιά

Τηλ: 210 801 2765

Zuccherino - Παλαιο Φαληρο

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη - εικόνα 5

Το χειροποίητο παγωτό του Zuccherino σε δεκάδες πρωτότυπες γεύσεις δεν αποτελεί νέο για τους κατοίκους των Νοτίων προαστίων. Για σένα όμως που μέχρι πρότινος δεν έβρισκες κάποιον ιδιαίτερο λόγο να κατέβεις μέχρι το Φάληρο (χάνεις ωραία βόλτα στον Φλοίσβο), το Zuccherino αξίζει κάθε χιλιόμετρο. Από τα old school παγωτίνια σε πολλές και υπέροχες γεύσεις (φράουλα, φουντούκι, σοκολάτα - μπανάνα) μέχρι το χύμα παγωτό, ό,τι κι αν επιλέξεις δεν θα σε απογοητεύσει. Με ένα παγωτό στο χέρι η βόλτα στην παραλία γίνεται πιο απολαυστική!

Zuccherino

Πρωτέως & Σειρήνων, Π. Φάληρο

Τηλ: 210 9830 869

Aγίου Aλεξάνδρου & Nαϊάδων, Π. Φάληρο

Τηλ: 210 9830 049

Le Greche - Αγία Παρασκευη & Συνταγμα

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη - εικόνα 6


Σε προηγούμενο post σε αυτό το blog είχα χαρακτηρίσει το Le Greche ως ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα της πόλης και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη λίστα. Το παγωτό παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήριο του Le Greche στην Αγία Παρασκευή και καταφτάνει φρέσκο στο κέντρο. Κάθε υλικό έχει ονομασία προέλευσης και η ιδιοκτήτριά του φροντίζει να παντρεύει τα καλύτερα από Ελλάδα και Ιταλία. Δοκίμασε την πλούσια σοκολάτα, το μεσογειακό σύκο, αλλά και τη φινετσάτη black forest.

Le Greche

Μητροπόλεως 16Α, Σύνταγμα

Τηλ: 216 7006458
Μεσογείων 440 & Αποστόλου Παύλου 2, Αγία Παρασκευή

Τηλ: 216 7006416

Mucca - Νεο Ψυχικο & Νεα Ερυθραία

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη - εικόνα 7

Αν σου αρέσουν οι πιο γλυκές γεύσεις, τότε το Mucca είναι το ιδανικό μέρος για σένα. Το παγωτό του φέρνει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια (σίγουρα παίζει ρόλο και η αγελαδίτσα - σήμα κατατεθέν) και το μπισκοτένιο μπολάκι που σερβίρεται κάνει τη διαδικασία ακόμα πιο απολαυστική και παιχνιδιάρικη. Μαστίχα, νουτέλα, κρέμα πορτοκάλι, λεμόνι και φιστίκι είναι από τις γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσεις.

Mucca

Λ. Κηφισίας 242, Ν. Ψυχικό

Τηλ: 210 677 3693

Χ. Τρικούπη 146, Ν, Ερυθραία

Τηλ: 210 8001614

Cremeria Vienna - Νεα Σμυρνη

Τα Καλύτερα Παγωτά Στην Πόλη - εικόνα 8

Η Cremeria Vienna δεν θα σε κερδίζει για το design του χώρου, αλλά για το πραγματικά τέλειο παγωτό που παρασκευάζεται καθημερινά στο εργαστήριό της. Αμαρένα, κάστανο, μπισκότο, σοκολάτα, happy hippo είναι μερικές από τις highlight γεύσεις που επιβάλλεται να τις δοκιμάσεις στο τραγανό χωνάκι με επικάλυψη σοκολάτας στο πάνω μέρος!

Cremeria Vienna

Ελ. Βενιζέλου 52, Ν. Σμύρνη

Τηλ: 210 932 9129

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη, κανε κλικ εδω.

Contact: paraskevoudi@atticamedia.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα