Follow us

Τρεις Παραστάσεις Που Αξίζει Να Δεις: Η Μάρω Παρασκευούδη τις είδε και γράφει τις εντυπώσεις της

Από την "Κατερίνα", στην "Έντα Γκάμπλερ" και από εκεί στο "Mojo", μπορώ να πω ότι οι τελευταίες μέρες γέμισαν με ενδιαφέρουσες θεατρικές παραστάσεις. Κι αν συχνά αναρωτιέμαι πώς αντέχει αυτή η πόλη τόσες θεατρικές σκηνές, μετά χαρά διαπίστωσα ότι αν αποφασίσεις να ακολουθήσεις την εποχή, όλα γίνονται. Οι χώροι για παράδειγμα μικραίνουν, ο κόσμος δέχεται να στριμωχτεί και λίγο παραπάνω και οι ηθοποιοί μπαίνουν ακόμα και σε ρόλο ταξιθέτη. Το κοινό από τη μεριά του φαίνεται να αγκαλιάζει τις προσπάθειες που γίνονται.

Θέατρο- Τρεις Παραστάσεις Που Αξίζει Να Δεις

Κατερίνα - Θεατρο Θησείον

Τρεις Παραστάσεις Που Αξίζει Να Δεις

Για την "Κατερίνα" θα πρέπει να σπεύσεις (και να έχεις κλείσει από πριν εισιτήρια) γιατί οι παραστάσεις είναι πάντα sold out, λόγω και της χωρητικότητας του θεάτρου. Μην επιλέξεις να καθίσεις σε μαξιλάρες, γιατί δεν θα ευχαριστηθείς την παράσταση λόγω άβολης θέσης - το μόνο μείον στη δική μας περίπτωση. Η ερμηνεία της Λένας Παπαληγούρα είναι εξαιρετική από την αρχή έως το τέλος και παρόλο που το έργο πραγματεύεται την αληθινή ιστορία της διπολικής μητέρας του Αυγ. Κορτώ, δεν σε κουράζει χάρη στη γραφή του συγγραφέα. Τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ανέλαβε ο Γιώργος Νανούρης, ο οποίος συμμετέχει και στην παράσταση μαζί με τον Λόλεκ που συνοδεύει μουσικά live επί σκηνής την Παπαληγούρα.

Info:
Κατερίνα
Θησείον – Ένα θέατρο για τις τέχνες
Τουρναβίτου 7, Θησείο

Τηλέφωνο: 210 3255444
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα 21.00, Τρίτη 21.00, Παρασκευή 23.45 (μεταμεσονύκτια), έως 28 Μαρτίου
Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 ευρώ

Έντα Γκαμπλερ - Θεατρο Σημείο

Τρεις Παραστάσεις Που Αξίζει Να Δεις - εικόνα 2

Το έργο του Ερρίκου Ίψεν, Έντα Γκάμπλερ, σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Ρήγος με τη Δήμητρα Ματσούκα στον ομώνυμο ρόλο και τους Κατερίνα Διδασκάλου, Ακύλλα Καραζήση, Μαριέττα Σγουρδαίου, Γιάννη Στάνκογλου, Βασιλική Τρουφάκου και Γιάννη Τσεμπερλίδη να απαρτίζουν τον υπόλοιπο θίασο. Ο Ρήγος κατάφερε να αποδομήσει τη σοβαρότητα του Ίψεν, η Ματσούκα ταίριαξε ιδανικά στον ρόλο και έκανε ωραίο παιχνίδι με τον Ακύλλα Καραζήση. Νομίζω ότι ο Ρήγος θέλησε να δώσει μία πιο ανάλαφρη αίσθηση στο έργο, υπενθυμίζοντας στον επικριτικό εαυτό μας πόσο κακό του κάνει η σοβαροφάνεια.

Info

Έντα Γκάμπλερ
Θέατρο Σημείο
Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), Καλλιθέα

Τηλέφωνο: 210 9229579
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή 19.00, Σάββατο 18.00, 21.00, Πέμπτη 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 18, 15 ευρώ

Mojo - Θεατρο Πορτα

Τρεις Παραστάσεις Που Αξίζει Να Δεις - εικόνα 3

«Ο Σίλβερ Τζώνυ είναι ένας ανερχόμενος σταρ της τοπικής Ροκ-εντ-Ρόλ σκηνής στο Σόχο του Λονδίνου το 1958. Τίποτε δεν δείχνει να ανακόπτει την άνοδό του εκτός από τον Έζρα, τον μάνατζέρ του και ιδιοκτήτη του Ατλάντικ-Κλαμπ, όπου εμφανίζεται. O Eζρα δεν θα παραδώσει εύκολα το "αστέρι" του στον Σαμ Ρος, τον αδίστακτο μεγαλοεπιχειρηματία της νύχτας που διεκδικεί συστηματικά τον Σίλβερ Τζώνυ, επαγγελματικά και όχι μόνο. Κάποια στιγμή, όμως, ο Έζρα βρίσκεται τεμαχισμένος σε δύο κομμάτια και πεταμένος σε σκουπιδοτενεκέδες έξω από το κλαμπ του, ενώ ο Σίλβερ Τζώνυ αγνοείται. Τα πρωτοπαλίκαρα του Εζρα βρίσκονται εγκλωβισμένα στο Ατλάντικ Κλάμπ, περιμένοντας με αγωνία την έλευση του Σαμ Ρος. Όλα δείχνουν ότι πλέον κάνει παιχνίδι μόνος του». Το Mojo του Τζεζ Μπάτεργουρθ σκηνοθετεί ο Θωμάς Μοσχόπουλος με τους Ηλία Μουλά, Αργύρη Ξάφη, Γιώργο Παπαγεωργίου, Αλέξη Φουσέκη, Αλέξανδρο Χρυσανθόπουλο και Γιώργο Χρυσοστόμου να μπλέκονται σε μία μαύρη κωμωδία που προσωπικά με διασκέδασε πάρα πολύ. Το γεγονός ότι οι ηθοποιοί σε υποδέχονται σαν να μπαίνεις σε λονδρέζικο night club των 50s σε βάζει αμέσως στο κλίμα. Απολαυστικός ο Γιώργος Χρυσοστόμου και μία μικρή αποκάλυψη ο Γιώργος Παπαγεωργίου.

Info

Mojo
ΘΕΑΤΡΟ ΠΟΡΤΑ
Μεσογείων 59, Αμπελόκηποι

Τηλέφωνο: 210 7711333
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη 20.00, Σάββατο 21.15, Κυριακή 22.00
Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό 15 ευρώ, Φοιτητικό, ομαδικό, ανέργων, άνω των 65 10 ευρώ, κάθε Τετάρτη γενική είσοδος 10 ευρώ

Για περισσοτερες προτασεις απο τη Μαρω Παρασκευουδη για εξοδο στην πολη, κανε κλικ εδω.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα