Follow us

5 Μέρη Στην Αθήνα Ιδανικά Για Τη Βραδιά Του Αγίου Βαλεντίνου: Η Μάρω Παρασκευούδη ξεχωρίζει τα εστιατόρια που θα ερωτευθούμε

Ας συμφωνήσουμε σε κάτι: Όλοι μας κοροϊδεύουμε τον Άγιο Βαλεντίνο, αλλά δύσκολα θα αρνηθούμε ένα ωραίο δείπνο. Ξέρεις, αυτό που σου δίνει την ευκαιρία να ντυθείς λίγο εξτραβαγκάντσα και να δεχτείς λίγο pampering παραπάνω. Αφήνουμε, λοιπόν, κατά μέρος τα κλισέ και τις υπερβολές της ημέρας, και επιλέγουμε πέντε εστιατόρια που θα μας κάνουν να ερωτευτούμε. Το φαγητό τους σίγουρα!

Εστιατόρια Άγιος Βαλεντίνος

Φουάρ

5 Μέρη Στην Αθήνα Ιδανικά Για Τη Βραδιά Του Αγίου Βαλεντίνου

Στην περίπτωση του Φουάρ δεν ισχύει το "είδα φως και μπήκα" αφού είναι από τα μαγαζιά που τα επιλέγεις γιατί ξέρεις τι παίζει στην πόλη. Αν, παρ' όλα αυτά, σου έχει ξεφύγει, να περιμένεις σκηνικό εξωτικό που παραπέμπει στο θρυλικό Soul - έχουν άλλωστε τον ίδιο ιδιοκτήτη - και έναν πολύ καλό συνδυασμό φαγητού - ποτού. Το μενού δίνει έμφαση στα πιάτα στο wok, η λίστα των κρασιών είναι ενημερωμένη αλλά δεν λείπουν φυσικά και τα κοκτέιλ. Τόσο η μουσική όσο και το περιβάλλον υπόσχονται να μην σου θυμίσουν σε τίποτα τα κλασικά ραντεβού της ημέρας. (18 - 25 ευρώ / άτομο)

Mητροπόλεως 72 και Χριστοπούλου 6 (1ο όροφος), Μοναστηράκι

Τηλ: 210-3211381

Première

5 Μέρη Στην Αθήνα Ιδανικά Για Τη Βραδιά Του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 2


Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων δεν εκτιμώνται όσο θα έπρεπε και στην περίπτωση του Première, οι λόγοι για να περάσεις την πόρτα του InterContinental είναι πολλοί. Αρχικά είναι η θέα που σε συναρπάζει και σου θυμίζει πόσο όμορφη είναι η πόλη από ψηλά, και στη συνέχεια το ιδιαίτερα φιλικό και με χιούμορ προσωπικό – κάτι που σίγουρα δεν περιμένεις να συναντήσεις σε ένα εστιατόριο ξενοδοχείο. Το μενού επιμελείται ο γάλλος chef Jean – Charles Metayer, ο οποίος δείχνει εμφανώς την αδυναμία του στα ψάρια και τα θαλασσινά. (Μενού 5 πιάτων και 1 ποτήρι σαμπάνια / άτομο 80 ευρώ)

Λ. Συγγρού 89-93

Τηλ: 210 9206000

L' Abbuffata

5 Μέρη Στην Αθήνα Ιδανικά Για Τη Βραδιά Του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 3


Σε ένα υπέροχο νεοκλασικό κτήριο στον Πειραιά βρήκε το σπίτι του το ολοκαίνουριο L' Abbuffata, το οποίο γνωρίσαμε στα Τρίκαλα Κορινθίας. Η ιταλική κουζίνα στα καλύτερά της με την κυρία Δέσποινα, ιδιοκτήτρια και μαγείρισσα να είναι η ψυχή του μαγαζιού. Να είσαι σίγουρος ότι θα σε περιποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο, θα σε ρωτήσει αν απολαμβάνεις το φαγητό σου και θα σε «μαλώσει» αν σε δει να μην πίνεις το σπιτικό λιμοντσέλο που σου προσφέρεται. (18 - 25 ευρώ / άτομο)


Κολοκοτρώνη 32, Πειραιάς

Τηλ: 213-0347456

Σπύρος & Βασίλης

5 Μέρη Στην Αθήνα Ιδανικά Για Τη Βραδιά Του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 4


Σταθερή εγγύηση όταν μιλάμε για γαλλική κουζίνα. Ταρτάρ που ετοιμάζεται μπροστά σου και γίνεται όσο πικάντικο επιθυμείς, entrecôte με σως μπεαρνέζ ή Café de Paris, σπεσιαλιτέ όπως σαλιγκάρια Βουργουνδίας και οι απόλυτες τηγανητές πατάτες είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που θέλεις στο τραπέζι σου. Κι επειδή η μέρα σηκώνει σοκολάτα, μην σκεφτείς τις θερμίδες. Πες «ναι» στο θεϊκό σουφλέ σοκολάτας που συνοδεύεται με κρέμα γάλακτος και σως σοκολάτας. (35 - 50 ευρώ άτομο)


Λάχητος 5, Κολωνάκι

Τηλ: 210-7237575


The Dark Side of Chocolate

5 Μέρη Στην Αθήνα Ιδανικά Για Τη Βραδιά Του Αγίου Βαλεντίνου - εικόνα 5


Εδώ δεν θα φας κανονικό φαγητό, αλλά μπορείς να απολαύσεις τη σοκολάτα σε όλες τις εκδοχές της. Ο Αριστοτέλης έχει σπουδάσει την τέχνη αυτού του μαγικού αφροδισιακού και ξέρει πώς να το αναδεικνύει καλύτερα. Σοκολάτα με πιπέρια, κρασί με σοκολάτα και ροφήματα που ξεφεύγουν από τα κλασικές επιλογές φέρνουν στο μυαλό εικόνες από το Chocolat. Και ποιος μπορεί να αντισταθεί στη σκέψη και μόνο του Τζόνι Ντεπ και της Ζιλιέτ Μπινός;


Σόλωνος 49, Κολωνάκι

Τηλ: 210-3392348

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα