Follow us

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90: «Το πρόγραμμα γυμναστικής μου & tips για λαμπερή επιδερμίδα»

Αγαπημένοι μου,Τι μου κάνετε; Ελπίζω να περάσατε μια όμορφη εβδομάδα και να είστε πολύ πολύ καλά! Οι αλκυονίδες ημέρες δε δίηρκησαν πολύ, αλλά μας θύμισαν τι πάει να πει Άνοιξη και μας έκαναν να ανυπομονούμε για την άφιξή της..!

Κατερίνα Καινούργιου - γυμναστική

Αυτή την εβδομάδα θα μοιραστώ μαζί σας tips για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα, μυστικά για διατροφικό detox της μιας ημέρας, το #healthy #mood στο οποίο έχω μπει για τα καλά τελευταία αλλά και το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθώ τελευταία…! Bonus μια φωτογραφία #backstage από την τελευταία φωτογράφισή μου.


Ας τα πάρουμε από την αρχή… Σήμερα θέλω να μοιραστώ μαζί σας την τελευταία πολύ δραστήρια και αποτελεσματική συνήθειά μου; Ποια είναι αυτή; Μα φυσικά το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθώ. Μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων υποσχέθηκα στον εαυτό μου να ξαναρχίσω γυμναστική αλλά αυτή τη χρονιά λίγο πιο μεθοδευμένα και με περισσότερη ένταση. Εντάξει δεν αφήνω τον οργανισμό μου να εξαντληθεί σε καμία περίπτωση αλλά αυτόν τον καιρό έχω βάλει τη γυμναστική 2 ή και 3 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμά μου και εκτός του ότι βλέπω αποτελέσματα στο σώμα μου, μου φτιάχνει και τη διάθεση! Πάμε να δούμε λοιπόν μαζί το εβδομαδιαίο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθώ:

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90

Μιας και δεν έχω συγκεκριμένες μέρες που γυμνάζομαι επειδή το πρόγραμμα μπορεί να αποδειχθεί απρόβλεπτο κάποιες φορές, φροντίζω να γυμνάζομαι 2 φορές μέσα στην εβδομάδα μετά τη δουλειά ή νωρίς το πρωί και μια φορά το Σάββατο ή Κυριακή. Κάθε φόρά δίνω έμφαση σε διαφορετικό σημείο του σώματος προκειμένου να γυμνάζομαι «ομοιόμορφα» και κυρίως…να μην τραυματίζομαι.

1η μέρα

10-15 λεπτά ζέσταμα με ενεργητικές διατάσεις για όλο το σώμα.

3 σετ των 15 πιέσεων με αλτήρες

3 σετ των 15 έλξεων με τροχαλίες

3 σετ των 15 κάμψεων δικέφαλων με αλτήρες
3 σετ των 15 πλάγιων εκτάσεων ώμων
3 σετ των 15 βυθίσεων τρικεφάλων στο step

3 σετ των 30 κοιλιακών με τα πόδια στον αέρα σε ορθή γωνία και αμέσως τέντωμα με τα πόδια επάνω για άλλους 15 όπου σηκώνουμε την λεκάνη (εδώ είναι λίγο ζόρικο αλλά, πιστέψτε με, έχει αποτέλεσμα!)
3 σετ των 20 ραχιαίων και τέλος
10 λεπτά χαλάρωμα στο ποδήλατο ή στο ελλειπτικό.



2η μέρα


15 λεπτά ζέσταμα στο διάδρομο με περπάτημα. Ακολουθεί μια διαλειμματική προπόσηση όπου για 30 δευτερόλεπτα θα εντείνετε το περπάτημά σας η θα τρέχετε (ανάλογα με το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης). Θα χαλαρώνετε για 1 λεπτό και ξανά πιο έντονα, για 30'', και όλο αυτό σε επανάληψη για 8 φορές. Στο τέλος θα χαλαρώσετε με περπάτημα διάρκειας 10 με 15 λεπτών. Αν είστε αρκετά γυμνασμένες, μπορείτε να αυξήσετε όχι μόνο την ταχύτητά σας αλλά και τις φορές των επαναλήψεων. Εσείς που αντέχετε, μπορείτε να κάνετε 10 κύκλους (Αντέχετε!).

3η μέρα


15 λεπτά ζέσταμα και ενεργητικές διατάσεις για όλο το σώμα.
3 σετ των 15 κάμψεων επικλινείς με τα χέρια στον πάγκο
3 σετ των 15 έλξεων με τροχαλία με ανάποδη λαβή για να γυμνάσουμε τους δικέφαλους (σφίγγουμε μπρατσάκια τώρα φίλες μου!)
3 σετ των 15 άρσεων ώμων
3 σετ των 15 έλξεων με κλειστή λαβή
3 σετ των 30 κοιλιακών με τα πόδια στον αέρα σε ορθή γωνία και αμέσως τέντωμα τα πόδια πάνω για άλλους 15 όπου θα σηκώσουμε τη λεκάνη
3 σετ των 20 ραχιαίων και τέλος
Χαλάρωμα για 15 λεπτά στο ποδήλατο ή στο διάδρομο με ένα ελαφρύ ή λίγο πιο έντονο περπάτημα - ανάλογα με τις αντοχές σας.

Θα σας συμβούλευα καθόλη τη διάρκεια της γυμναστικής να ακούτε χαλαρωτική μουσική ή κλασική. Πιστέψτε με, θα σας δώσει κίνητρο να το πάτε ένα βήμα παρακάτω και σας βοηθάει να ξεφύγετε τελείως για αυτή την ώρα που γυμνάζεστε. Δοκιμάστε το!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90 - εικόνα 2

Backstage στιγμιότυπο: Ξαπλωμένη σε πολλά patterns…σε άκρως ανοιξιάτικη διάθεση

Σε αυτό το σημείο, φίλοι μου, θα σας πω τα μυστικά μου για καθαρή επιδερμίδα προσώπου αλλά και tips για detox και διατροφική αποτοξίνωση διάρκειας μιας ημέρας. Συνήθως πριν από μια φωτογράφιση φροντίζω να περιποιούμαι το πρόσωπό μου με σπιτικές συνταγές και να ακολουθώ ένα λιτό πρόγραμμα διατροφής ούτως ώστε να γίνεται η κοιλιά επίπεδη! Αυτό βοηθάει και γενικότερα καθώς πού και πού όλοι μας υποκύπτπουμε σε ατασθαλίες τύπου junk food. Όντας και εγώ λάτρης του junk food και της τηγανητής πατάτας συγκεκριμένα, φροντίζω μια φορά το 2μηνο να κάνω μια μικρή αποτοξίνωση για να επανέρχεται ο οργανισμός μου στα …ίσια του!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90 - εικόνα 3


Η συνταγή ομορφιάς που ακολουθώ λοιπόν είναι ένας καλός καθαρισμός προσώπου το βράδυ πριν από τη φωτογράφιση και μια απολεπιστική μάσκα προσώπου. Η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για την εξάλειψη κάθε λιπαρού στοιχείου από το πρόσωπο. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι:

Φυσικό scrub προσώπου:
1 κουταλιά φύλλα από πράσινο τσάι
1 κουταλιά από άνθη λεβάντας
2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά σούπας λεμόνι

Τρόπος παρασκευής:
Βάζουμε στο μπλέντερ τα φύλλα από πράσινο τσάι και τα άνθη λεβάντας μέχρι να γίνουν σκόνη. Αφού πάρουν μια υφή πούδρας, τα ανακατεύουμε με το μέλι και το χυμό από λεμόνι. Απλώνουμε το μίγμα στο καθαρό μας πρόσωπο και τον λαιμό και κάνουμε απαλές κυκλικές κινήσεις με προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Κάνουμε μασάζ διάρκειας ενός λεπτού και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Αφού σκουπίσετε με μια καθαρή πετσέτα θα διαπιστώσετε ότι το δέρμα σας είναι πέρα για πέρα καθαρό!


Το δέυτερο στάδιο για την ολοκλήρωση καθαρισμού προσώπου είναι μια μάσκα με άργιλο. Τα υλικά που χρησιμοποιώ είναι:

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90 - εικόνα 4


Μάσκα με άργιλο:
1 κουταλάκι του γλυκού άργιλο
1 κουταλάκι του γλυκού χυμό από λεμόνι
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι

Τρόπος παρασκευής:
Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνουν ένας πυχτός χυλός. Απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και τον λαιμό πάλι με προσοχή να μην πάει το μίγμα στην περιοχή γύρω από τα μάτια και αφήνουμε για 20 λεπτά να δράσει καλά. Ξεπλένουμε με άφθονο χλιαρό νερό, σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα και … done!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90 - εικόνα 5



Στην συνέχεια θα σας πω για την μονοήμερη αποτοξινωτική συνταγή που ακολουθώ προκειμένου να αποκτήσω επίπεδη κοιλιά πριν τη φωτογράφιση αλλά και σχεδόν κάθε δυο μήνες προκειμένου να κάνω μια παύση από τους πολύ νόστιμους αλλά λιπαρούς μεζέδες. Η detox δίαιτα που ακολουθώ αποτελείται από πολλά και μικρά γεύματα προκειμένου να μη νιώθω ότι πεινάω και ότι στερούμαι φαγητό.

Πρωινό

Ένα ποτήρι νερό με το που ξυπνήσουμε.
Ένα ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ή ένα ανάμεικτο φρέσκο χυμό από εποχικά φρούτα (μήλο, αχλάδι, μπανάνα, ακτινίδιο, πορτοκάλια, φράουλες κλπ)
Για πιο πλούσια υφή και για να μας «κρατήσει» περισσότερο, προσθέτουμε ένα γιαούρτι και 1 μεγάλη κουταλιά μέλι και ανακατεύουμε στο μπλέντερ. Με αυτό το smoothie θα χορτάσετε και δε θα πεινάσετε μέχρι το μεσημέρι!

Γεύμα

Πιες 1-2 ποτήρια νερό πριν φάτε το μεσημεριανό.
Βράστε εποχικά λαχανικά (χόρτα, κουνουπίδι, μπρόκολο), συνοδεύοντάς τα με μία μικρή πατάτα. Προσθέστε μια κουταλιά ελαιόλαδο και λεμόνι.

Απογευματινό

Το απόγευμα πριν το βραδινό γεύμα ανακατέψτε στο μπλέντερ μία κουταλιά σπανάκι, ένα μικρό αγγούρι, λίγο σέλινο, λίγο μαϊντανό, λίγο δυόσμο, τριμμένο καρότο, ένα ψιλοκομμένο μήλο, χυμό από ένα πορτοκάλι και χυμό από μισό λεμόνι. Χτυπήστε τα καλά, βάλτε λίγο πάγο και απολαύστε το πράσινο smoothie σας!

Βραδινό

Το βράδυ νωρίς γύρω στις 8:30 χτυπήστε στο μπλέντερ 1 φλιτζάνι σμέουρα, δύο κουταλιές αμύγδαλα ξεφλουδισμένα, ένα φλιτζάνι γάλα, δύο κουταλιές μύρτιλλα, μία κουταλιά μέλι, μία κουταλιά λιναρόσπορο και λίγο τριμμένο τζίντζερ. Προσθέστε ένα φυλλαράκι μέντα, λίγο χυμό από λεμόνι και …καλή απόλαυση!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90 - εικόνα 6

Αυτά από μένα αγαπημένοι μου… Τα ξαναλέμε σε μια εβδομάδα από …τώρα!
Σας φιλώ πολύ γλυκά!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 90 - εικόνα 7


Κατερίνα Καινούργιου

https://twitter.com/katrinken

http://instagram.com/katken85

Θυμήσου εδώ όλα τα προηγούμενα blog posts.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα