Follow us

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη : Plus: Η ανατρεπτική συνάντηση με τον Μάικλ Κίτον

Hi again from LA,    Συνεχίζω τις ανταποκρίσεις μου από το Λος Αντζελες. Μετά τη συναρπαστική εμπειρία των Χρυσών Σφαιρών, κάλυψα την παρουσίαση των νέων κύκλων όλων των αμερικανικών νέων τηλεοπτικών σειρών, αλλά και των ήδη γνωστών και επιτυχημένων σιριαλ του FOX και του ABC, που προβάλλονται στην Ελλάδα μέσα από τα κανάλια FOX & FOX Life, αλλά και του NBC μέσα από τα κινηματογραφικά κανάλια του ΟΤE TV. 

Γιώργος Σατσίδης (20)
Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη

Πραγματικά, μου είναι δύσκολο να αφομοιώσω και να αξιολογήσω όλα όσα είδα με την πρώτη ματιά. Υπάρχουν σειρές όπως το Secrets & Lies με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Φίλιπς, με καταιγιστική δράση και πλοκή, το οποίο φαίνεται ότι θα είναι από τα χιτ της νέας χρονιάς. Ακόμα, συνάντησα το μυθικό καστ των "κατασκόπων" του "The Americans", την Κέρι Ράσελ & τον Μάθιου Ρις, που είναι πραγματικά εξαιρετικοί ηθοποιοί και πολύ, πολύ φιλικοί. Η σειρά είναι από τις πιο αγαπημένες μου τα τελευταία χρόνια. Άμεσα, μάλιστα, ξεκινάει και η τρίτη σεζόν τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ελλάδα.

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 2

Με τον Ράιαν Σίκρεστ, τον κορυφαίο παρουσιαστή του Ε!

Είδα για μία ακόμα φορά την Τζένιφερ Λόπεζ από κοντά αλλά και τον κορυφαίο παρουσιαστή του Ε! και του American Idol, Ράιαν Σίκρεστ. Η Τζένιφερ δεν ήταν αυτή την φορά στα καλύτερά της. Αντίθετα, αν για μια γυναίκα μιλάνε όλοι στο Χόλιγουντ, αυτή είναι η πανέμορφη πρωταγωνίστρια της σειράς Mistresses, Rochelle Aytes, που προβάλλεται στο Fox Life από την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και κάθε Πέμπτη στις 22.40. Στο E! Entertainment HD ξεκινάει η σειρά The Royals με πρωταγωνίστριες την Λιζ Χάρλεϊ και την Τζόαν Κόλινς, στα 81 της χρόνια στον ρόλο της Βασίλισσας της Αγγλίας. Απίστευτη σειρά και αυτή, με την αεικίνητη Τζόαν να δίνει ρεσιτάλ ίντριγκας ακόμα μια φορά.

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 3

Με τη Rochelle Aytes του "Μistresses" στο πάρτι του ABC στο San Marino της California

Στο Urth Cafe στο Melrose πέτυχα τη μικρότερη των αδερφών Καρντάσιαν, την Κάιλι, που φούσκωσε ελαφρά τα χείλη της, αλλά και τον Τζάστιν Μπίμπερ που μπήκε να πάρει έναν Cafe Latte και έγινε πανδαιμόνιο με παπαράτσι, φαν και μπραβους να πλακώνονται...και όλα αυτά για να πιει ο Μπίμπερ έναν καφέ.

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 4

Πήγα όμως και αρκετές φορές σινεμά, είδα το American Sniper του Κλιντ Ίστγουντ με το μοναδικό Μπραντλεϊ Κούπερ... αν και η έκπληξη στην ταινία είναι η ερμηνεία της Σιένα Μίλερ, που είναι κυριολεκτικά αγνώριστη. Είδα, όμως και το Σέλμα που είναι πολύ δυνατό και με συγκλονιστικό σάουντρακ...please αναζητήστε το κομμάτι Glory στους τίτλους τέλους. Epic! Απόλαυσα και την ερμηνεία της Ρις Ουίδερσπουν στο Wild, που είναι πολύ καλή και πολλές γυναίκες θα ταυτιστούν μαζί της σε αυτόν τον ρόλο.

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 5

Στο Soho House δεν επιτρέπεται η χρήση κινητών για ευνόητους λόγους. It's only Polaroids, the old way.

Πρόσωπο της εβδομάδας ο Μαικλ Κίτον φυσικά, με τον συγκλονιστικό ρόλο του στο Birdman. Τον πέτυχα στο Soho House, το απόλυτο private members place to be στο West Hollywood. Μάλιστα μου δόθηκε η ευκαιρία να του δώσω συγχαρητήρια για την υποψήφια για Όσκαρ Α' Αντρικού Ρόλου ερμηνεία του... αφού είχε καθίσει πάνω στο σακάκι μου κατα λάθος και έπρεπε να τον σηκώσω από την πολυθρόνα που είχα αράξει για να μπορέσω... κάποτε να φύγω! Εάν βρεθείτε ποτέ στο Χόλιγουντ, βάλτε ό,τι μέσο έχετε για να μπείτε σε αυτό το μέρος. Μέσα σε μια απλή Πέμπτη βράδυ πέτυχα την Κέιτ Μπέικινσέιλ, τον Μπεν Άφλεκ και την Τζένιφερ Γκάρνερ, τον Τζέσι Μέτκαλφ, την πρώην του Κλούνεϊ, Ελιζαμπέτα Κανάλις, και φυσικά το φαβορί των Όσκαρ, όπως σας είπα πιο πάνω, τον Μαικλ Κέιν.

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 6

Στο hot spot του West Hollywood "Laurel Hardware"


Πάμε, όμως, τώρα να δούμε τις ταινίες που βγαίνουν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα:

Birdman

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 7

Ο Ρίγκαν, λοιπόν, τον οποίο υποδύεται ο Μάικλ Κίτον, είναι ένας ηθοποιός που ελπίζει πως με την τελευταία του φιλόδοξη παραγωγή στο Μπρόντγουεϊ θα καταφέρει, μεταξύ άλλων, να αναβιώσει τη σχεδόν τελειωμένη του καριέρα. Κι ενώ αυτή η βαθιά παράτολμη κίνηση φαντάζει τόσο επίφοβη και οριακά ανόητη, ο άλλοτε σπουδαίος και τρανός κινηματογραφικός υπερήρωας τρέφει υψηλές προσδοκίες. Πιστεύει ακράδαντα ότι αυτό το τελευταίο καλλιτεχνικό του εγχείρημα θα αναδείξει το καλλιτεχνικό του ανάστημα και θα τον καθιερώσει στο πολιτιστικό προσκήνιο, απαλλάσσοντάς τον από τη ρετσινιά του ξοφλημένου Χολιγουντιανού διάττοντα αστέρα!

Στο «Birdman», το φετινό οσκαρικό φαβορί δια χειρός Αλεχάντρο Γκονζάλες Ιναρίτου, που μετρά ήδη δυο Χρυσές Σφαίρες και αρκετά κινηματογραφικά βραβεία ανά τον κόσμο, ο σπουδαίος σκηνοθέτης δημιούργησε μια μαύρη κωμωδία για τη συναρπαστική ιστορία ενός άλλοτε επιτυχημένου και διάσημου ηθοποιού, του Ρίγκαν Τόμσον. Ο ήρωας είναι ένας εκπληκτικά σύνθετος χαρακτήρας που αρνείται πεισματικά να αντικρύσει το παρελθόν του και να αντιμετωπίσει το μέλλον του.

Όπως όλες οι ταινίες του Ιναρίτου, το «Birdman» επιχειρεί μια οξεία ματιά στην ανθρώπινη ύπαρξη, όπως αυτή φαίνεται μέσα από τους χαρακτήρες που συνδέονται με τον Ρίγκαν, όμως αυτή τη φορά αποτολμά και ακροβατεί ανάμεσα στην κωμωδία, το πάθος, την ψευδαίσθηση και την πραγματικότητα, επιτρέποντας τελικά πολλαπλές αναγνώσεις στον θεατή που και θα προβληματιστεί, και θα συγκινηθεί αλλά και θα γελάσει. Η ταινία είναι αριστουργηματική. Θα την απολαύσετε αρκεί να έχετε διάθεση να δείτε κάτι με επίπεδο, σοφία και σπουδαίες ερμηνείες και όχι μια εμπορική ταινία τύπου Τaken. Θα το απολαύσετε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Οδηγός επιτυχίας

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 8

Η οικογένεια Γουέις είναι η αρχετυπική δυναστεία του Χόλιγουντ: Ο πατέρας Σάνφορντ είναι αναλυτής και ο προπονητής, ο οποίος έχει κάνει μια περιουσία με τα εγχειρίδια αυτοβοήθειας του. Η μητέρα Κρισίνα φροντίζει κυρίως για την καριέρα του γιου τους, Μπέντζι, 13, ένα παιδί- σταρ. Ένας από τους πελάτες του Σάνφορντ, η Αβάνα, είναι μια ηθοποιός που ονειρεύεται γυρίσματα του ριμεϊκ μιας ταινίας που έκανε η μητέρα της, Κλαρίς, ένα αστέρι στη δεκαετία του '60. Η Κλαρίς είναι νεκρή πια και τα οράματά της στοιχειώνουν την Αβάνα το βράδυ. Προσθέτοντας στο τοξικό μείγμα, ο Μπέντζι έχει μόλις βγει από ένα πρόγραμμα αποτοξίνωσης στο οποίο εντάχθηκε όταν ήταν 9 και η αδελφή του, Αγκάθα, βγήκε πρόσφατα από ένα σανατόριο, όπου ήταν σε θεραπεία για εγκληματική πυρομανία.

Ταινία κοινότοπη θεματικά, με έλλειψη θεμελιώδους «ουσίας» και φριχτούς χαρακτήρες, που εξαναγκάζονται να αναμετρούνται κατάματα με τα φαντάσματά τους. Η ταινία θεωρήθηκε αργή για να συγκινήσει και να παρασύρει, παρότι υπάρχουν σκηνές έντασης και δράσης που εντυπωσιάζουν. Η Τζουλιάν Μουρ στο ρόλο της Αβάνα κλέβει την παράσταση με την ουσιαστική ερμηνεία της. Παρότι δεν θεωρείται και η καλύτερη δουλειά του Κρόνεμπεργκ, η καθαρή του ματιά στα πλάνα έχει τρομερό ενδιαφέρον...η ουσία όμως στην ιστορία χάνεται ,για να μην πούμε βυθίζεται, στους χαοτικούς χαρακτήρες της. Η Τζούλιαν, ωστόσο, είναι τρομερή και απόλυτο φαβορί για Όσκαρ για άλλη ταινία.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!


Παίζεται ακόμα και αξίζει να δείτε!

To παιχνίδι της μίμησης
Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 9
Το χειμώνα του 1952, οι Βρετανικές αρχές εισέβαλαν στο σπίτι του μαθηματικού κι αναλυτή Άλαν Τιούρινγκ, και τον συνέλαβαν για «απρεπή συμπεριφορά», μια κατηγορία που αργότερα θα οδηγούσε στην καταδίκη του με την κατηγορία της ομοφυλοφιλίας- ωστόσο κανείς δε γνώριζε ότι επρόκειτο για ένα πρωτοπόρο και ιδιοφυή επιστήμονα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου είχε καθοδηγήσει με επιτυχία μια ομάδα επιστημόνων, κι «έσπασε» τον κώδικα της περίφημης Γερμανικής μηχανής Enigma.
Είναι μια απίστευτη ιστορία! Είναι από αυτές που αν τις επινοούσες, κανείς δε θα σε πίστευε. Ένας ιδιοφυής άνθρωπος, αυτός που επινόησε τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τον κυνήγησε η βρετανική κυβέρνηση επειδή ήταν ομοφυλόφιλος και κατέληξε να αυτοκτονήσει.
Το Παιχνίδι της Μίμησης είναι το πορτραίτο της ζωής και του έργου, ενός αφανή ήρωα, του Άλαν Τιούρινγκ. Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς και Κίρα Νάιτλι, πρωταγωνιστούν ανάμεσα σε ένα, πραγματικά, εξαιρετικό καστ ενω την σκηνοθεσία κάνει ο Νορβηγός Μόρτεν Τίλντουμ, υποψήφιος για BAFTA το 2012, για το "Headhunters".
Η ιστορία του σεναρίου είναι πιο πλούσια από όσο γνωρίζει το κοινό. Το 2009, οι παραγωγοί Νόρα Γκρόσμαν και Ίντο Οστρόβσκι είδαν σε ένα δελτίο μια ομιλία του πρωθυπουργού Γκόρντον Μπράουν, στην οποία απολογήθηκε δημόσια εκ μέρους της Βρετανικής Κυβέρνησης για τη μεταχείρηση του Άλαν Τιούρινγκ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μη γνωρίζοντας ποιός είναι ο Άλαν Τιούρινγκ, ξεκίνησαν την έρευνα, κι ανακάλυψαν μια τρομερή ιστορία άγνωστη στον κόσμο. Έσπευσαν άμεσα για τα δικαιώματα του μυθιστορήματος του Άντριου Χότζες κι άρχισαν οι συζητήσεις, στις οποίες παρευρισκόταν κι ο Γκράχαμ Μουρ. Ο Μουρ είχε ως έμπνευση του μία μέθοδο που έγραψε ο ίδιος ο Τιούρινγκ για να διευκρινήσει αν κάποιος είναι μηχανή ή άνθρωπος. Μία σειρά δοκιμών αλλά για τον ίδιο ένα παιχνίδι- Το Παιχνίδι της Μίμησης.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική ιστορία, που είναι ταυτόχρονα φόρος τιμής σε όποιον είναι διαφορετικός. Για την ερμηνεία του Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δεν υπάρχουν λόγια. Απλά ο ηθοποιός σε αφήνει άφωνο. Τέλειος.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Αυτά λοιπόν! Τα λέμε ξανά την άλλη Πέμπτη, με περισσότερα νέα από σινεμά & hollywood.

Stay tuned @ yupiii.gr!

Οι Καλύτερες Ταινίες Στο Σινεμά - Στο Blog Του Γιώργου Σατσίδη  - εικόνα 10

twitter: georgesatsidis

instagram: georgesatsidis

facebook: george satsidis fan page

Γιώργος Σατσίδης (20)

Γιώργος Σατσίδης (4)

Γιώργος Σατσίδης (5)

banner

Γιώργος Σατσίδης (7)

Γιώργος Σατσίδης (6)

Γιώργος Σατσίδης (9)

banner

Γιώργος Σατσίδης (10)

Γιώργος Σατσίδης (11)

Γιώργος Σατσίδης (8)

banner

Γιώργος Σατσίδης (1)

Γιώργος Σατσίδης (3)

Γιώργος Σατσίδης (2)

banner

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα