Follow us

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85: «Πώς πέρασα τα φετινά Χριστούγεννα: Φωτογραφίες»

Αγαπημένοι μου φίλοι,αρχικά θέλω να σας ευχηθώ μέσα από την καρδιά μου Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, με Yγεία και Aγάπη πάνω από όλα! Εύχομαι αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσατε δίπλα στους αγαπημένους σας ανθρώπους και οι αγκαλιές και τα χαμόγελα να ήταν οι πρωταγωνιστές των φετινών εορτών! Ελπίζω φυσικά να είστε πάντα περιτριγυρισμένοι από τους ανθρώπους που αγαπάτε και να μην νιώθετε ποτέ την έλλειψή τους.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85
Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85


Στο σημερινό μου post θα μοιραστώ μαζί σας τα φετινά μου Χριστούγεννα και τις ημέρες που ακολούθησαν. Φέτος, φίλοι μου, είχα την τύχη και την ευκαιρία να ξαναπεράσω τις γιορτές των Χριστουγέννων μακριά από την Αθήνα. Συγκεκριμένα στην Αγγλία και στο αγαπημένο μου -όπως σας έχω ξαναπεί- Λονδίνο. Όπως σας είχα αναφέρει και σε ένα προηγούμενό μου post, το να περνάει κανείς τις γιορτινές μέρες μακριά από το σπίτι του δεν συγκρίνεται και δεν αναπληρώνεται με κανένα ταξίδι. Απλά η επιλογή του ταξιδιού στο εξωτερικό σου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσεις νέο κόσμο, νέες κουλτούρες και νέα ήθη και έθιμα.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 2


Σε αυτό ακριβώς θα σταθώ και θα σας περιγράψω πώς είναι να περνάει κανείς τις ημέρες των Χριστουγέννων στο Λονδίνο: Τις μέρες που εμείς βρεθήκαμε εκεί είχε μεν κρύο και χαμηλές θερμοκρασίες αλλά ευτυχώς για εμάς είχε ήλιο! Με αυτές τις καιρικές συνθήκες οι απέραντοι περίπατοι στο γιορτινό Λονδίνο ήταν πραγματικότητα και όχι κάποιο απατηλό όνειρο.

Έχοντας λοιπόν τον καλό καιρό σύμμαχό μας, κάναμε ανενόχλητοι τις βόλτες μας σε όλο το κεντρικό Λονδίνο με highlights τις στάσεις που κάναμε στο ηλιόλουστο και Χριστουγεννιάτικα στολισμένο Hyde Park, την γεμάτη από κόσμο Oxford Street, τα ασφυκτικά γεμάτα Harrods, το γραφικό Notting Hill αλλά και το εναλλακτικό Camden.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 3

Στο κρύο αλλά ηλιόλουστο Hyde Park του Λονδίνου


Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 4

Οι πάπιες στο Hyde Park με περίμεναν καρτερικά

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 5

Γλυκά παπάκια και χήνες στο Hyde Park


Το χαρακτηριστικό του Λονδίνου τις ημέρες των Χριστουγέννων είναι ότι είναι μαγευτικά στολισμένο, θαρρείς και είσαι σε ζωντανό κουκλόσπιτο. Έπειτα, τα κόκκινα λεωφορεία που κυκλοφορούν στους δρόμους νιώθεις ότι είναι κινούμενα στολίδια. Τα λαμπιόνια υπάρχουν παντού και η πόλη είναι σαν μια φωτισμένη παιχνιδούπολη. Ο κόσμος, Λονδρέζοι, τουρίστες και κάθε λογής επισκέπτες, κατακλύζουν τα μαγαζιά και τα εμπορικά κέντρα για να προμηθευτούν μικρά και μεγάλα Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους τους. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ βρέθηκα στα μαγαζιά με τον αγαπημένο μου αλλά για να σας είμαι απόλυτα ειλικρινής, το μαγαζί το οποίο μου έκλεψε την καρδιά ήταν ένα που πουλούσε παιχνίδια. Από κλασικά τρενάκια μέχρι λούτρινα αρκουδάκια κάθε μεγέθους! Εκεί πραγματικά τα έχασα! Έγινα πάλι παιδί μέσα σε αυτό το μαγαζί!

Ένα άλλο αξιοσημείωτο της πρωτεύουσας της Βρετανίας τις ημέρες αυτές είναι ότι μέχρι και Παραμονή Χριστουγέννων είναι όλοι στους δρόμους, στις pub, στα μαγαζιά, στα εστιατόρια και γεμίζουν την πόλη με φωνές, κίνηση, γέλια, κλπ. Αυτό που είναι όμως φοβερό είναι ότι -αντιθέτως- την ημέρα των Χριστουγέννων η πόλη ερημώνει. Βέβαια, πόσο μπορεί να ερημώσει μια πόλη που κατοικείται από 8 και βάλε εκατομμύρια ανθρώπους; Κι όμως, με ένα μαγικό τρόπο στις 25 Δεκεμβρίου το Λονδίνο ηρεμεί και όλος -σχεδόν- ο κόσμος μένει σπίτι του μοιράζοντας όμορφες, γλυκές και οικογενειακές στιγμές με τους αγαπημένους τους συγγενείς και φίλους. Εμείς, που ήμασταν στο team των τουριστών της πόλης, βρεθήκαμε με αγαπημένους μας φίλους που ζουν εκεί και μοιραστήκαμε αστείρευτες στιγμές γέλιου, χαράς και μεγάλες ποσότητες φαγητού!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 6

Σε χαριτωμένες Χριστουγεννιάτικες κάλτσες τοποθετούν οι Βρετανοί τα δώρα που θα ανταλλάξουν με τους αγαπημένους τους…

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 7

Με την αγαπημένη μου αδελφή ψυχή και παιδική φίλη Φιόνα, την ημέρα των Χριστουγέννων.


Αξιοσημείωτη λοιπόν είναι η διαφορά κίνησης στους δρόμους ανάμεσα στις 24 και 25/12, αλλά εξίσου άξια αναφοράς είναι η λεγόμενη Boxing Day στην Αγγλία. Τι πάει να πει Boxing Day; Είναι η 26η Δεκεμβρίου και, σύμφωνα με την ιστορία, καθιερώθηκε τη Βικτωριανή εποχή για τους εργάτες στη Βρετανία αλλά και σε όλες τις βρετανικές αποικίες - σαν δώρο για μια extra ημέρα διακοπών και ανάπαυσης μετά την ημέρα των Χριστουγέννων. Επίσης εκείνη την ημέρα δέχονταν και δώρα, γνωστά ως “Christmas Box”.

Με το πέρασμα των χρόνων, η αργία “Boxing Day” που χαρίστηκε στους εργάτες της εποχής, μεταμορφώθηκε και υιοθετήθηκε ως μια αργία για αγορές. Στη Βρετανία, στον Καναδά και σε κάποιες περιοχές της Αυστραλίας, την 26η του Δεκέμβρη τα μαγαζιά είναι ανοιχτά και ξεκινούν οι εκπτώσεις που αγγίζουν ακόμα και το -70% από τις αρχικές τους τιμές! Φέτος στην Boxing Day λοιπόν, στο Λονδίνο, έγινε ένας χαμός στα Harrods με κόσμο που διανυκτέρευσε έξω από τα καταστήματα προκειμένου να αποκτήσει τα αγαπημένα του αντικείμενα σε προνομιακές τιμές.

Εγώ με το Βασίλη μου συνεχίσαμε τις βόλτες μας κατά τη διάρκεια της Boxing Day και απολαύσαμε τις μέρες που μας έμειναν στο χριστουγεννιάτικο Λονδίνο με αγαπημένους φίλους και έχοντας την παρέα ο ένας του άλλου.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 8

Με τον αγαπημένο μου Βασίλη στο κεντρικό Λονδίνο


Σε αυτό το σημείο αγαπημένοι μου θα σας αφήσω… Θα σας αφήσω με τη γλυκιά γεύση που μου άφησε το τελευταίο μου ταξίδι για φέτος, ευχόμενη σε όλους σας να έχετε μια επίσης γλυκιά γεύση από τη χρονιά που φεύγει, κρατώντας την για την νέα που έρχεται. Ελπίζω και εύχομαι σε όλους σας από καρδιάς το χαμόγελο που θα αποτυπωθεί στα χείλη σας την ώρα που θα μπαίνει η νέα χρονιά, να σας συνοδεύσει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να έχετε ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν γύρω σας. Ελπίζω το τελευταίο μου post της χρονιάς να σας γεμίσει με αισιοδοξία, θετική ενέργεια και δύναμη για την καινούργια γεμάτη νέες εμπειρίες χρονιά!

Σας στέλνω την αγάπη μου και σας φιλώ γλυκά

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 9

Τα ξαναλέμε …του χρόνου!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 85 - εικόνα 10


Κατερίνα Καινούργιου

https://twitter.com/katrinken

http://instagram.com/katken85

Θυμήσου εδώ όλα τα προηγούμενα blog posts.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα