Follow us

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78: «Συμβουλές για τέλεια σιλουέτα λίγο πριν τις γιορτές!»

Αγαπημένοι φίλοι μου,   Τι κάνετε; Πώς είστε; Νέα εβδομάδα και νέο θεματάκι! Σήμερα θα σας μιλήσω για τις τελευταίες διατροφικές μου συνήθειες και θα σας δώσω κάποια tips για detox -δηλαδή αποτοξίνωση- λίγο πριν τις γιορτές.  

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78
Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78

Είναι γνωστό ότι τον χειμώνα και στις πρώτες χαμηλές θερμοκρασίες, ο οργανισμός μας πάντα χρειάζεται περισσότερη τροφή. Αυτό σημαίνει ότι μας ανοίγει η όρεξη για φαγητό αλλά και γλυκό και λόγω του κρύου ελαττώνουμε άθελά μας την κατανάλωση του νερού.

Καθώς ο καιρός έχει κρυώσει εδώ και ένα μήνα περίπου και σίγουρα αυτό τον μήνα έχουμε παρασυρθεί με τις πρώτες διατροφικές ατασθαλίες, λέω να μοιραστώ μαζί σας κάποιες συμβουλές για να κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο μας detox. Αν με ρωτάτε "Γιατί;", η απάντησή μου είναι η εξής: Γιατί έρχονται τα Χριστούγεννα! Όταν έρχονται τα Χριστούγεννα όχι απλά ανοίγει η όρεξη...ανοίγει τόσο πολύ που καλό είναι να προσέξουμε λίγο πριν".

Ας ξεκινήσουμε με κάποιες επιλογές της διατροφής που θα μας συνεφέρει λίγο. Κάτι δαν δίαιτα. Μην τρομάζετε όμως. Είναι απλά ένας οδηγός που θα σας κάνει να ξεφουσκώνετε αλλά συνάμα θα σας χορταίνει. Δεν είμαι fan των εξαντλητικών διαιτών γι αυτό ποτέ δεν θα σας συνιστούσα κάτι τέτοιο. Παρακάτω θα σας προτείνω κάποια πρωινά, μεσημεριανά και βραδινά γεύματα καθώς και τις επιλογές από σνακς που μπορείτε να τσιμπολογάτε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Για τα σαββατοκύριακα σας προτείνω κάποιες εναλλακτικές για να ανανεώνετε λίγο τη διατροφή της εβδομάδας.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78 - εικόνα 2
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
ΠΡΩΙΝΟ

Επιλογή 1: 50 γραμ. δημητριακά με γάλα 0-1,5% και λίγο μέλι.

Επιλογή 2: 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (3 πορτοκάλια στιμμένα), 2 φρυγανιές ολικής άλεσης ή οκτάσπορες και λίγο μέλι.

Επιλογή 3: 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού (3 πορτοκάλια στιμμένα), 1 φέτα μαύρο ψωμί, 40 γραμ. τυρί χαμηλών λιπαρών. (Κατά προτίμηση cottage)

ΠΡΟΧΕΙΡΟ ή ΔΕΚΑΤΙΑΝΟ

Επιλογή 1: Σάντουϊτς με 2 φέτες μαύρο ή πολύσπορο ψωμί, 60 γραμ. φιλέτο σολομού, 40 γραμ. Philadelphia light ή 40 γραμ. κατίκι, μαρούλι και αγγούρι.

Επιλογή 2: Τονοσαλάτα με 120 γραμ. φιλέτο τόνου σε νερό ή σε λάδι, λίγο μαγιονέζα light, 1 μπώλ λαχανικά, 1 φέτα μαύρο ψωμί.

Επιλογή 3: 1 γιαούρτι 2% με 2 φρούτα

Επιλογή 4: Σάντουϊτς με 2 φέτες μαύρο ψωμί, 40 γραμ. φιλέτο γαλοπούλας, 40 γραμ. τυρί χαμηλών λιπαρών, ντομάτα.

Επιλογή 5: Σαλάτα του Καίσαρα, με 1 μπολ λαχανικά, 100 γραμ. κοτόπουλο, 20 γραμ. κρουτόν, 40 γραμ. κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, σως βινεγκρέτ.

ΒΡΑΔΙΝΟ

Επιλογή 1: 220 γραμ. κοτόπουλο στήθος, ψητό ή βραστό, 1 μεγάλο μπολ λαχανικά, 1 φέτα μαύρο ψωμί. Σως για το κοτόπουλο ή τη σαλάτα: 2 κουταλιές γιαούρτι 2%, 1 κουταλιά μαγιονέζα super light,, 1 κουταλιά μουστάρδα.

Επιλογή 2: 250 γραμ. φιλέτο ψαριού ψητό ή βραστό, 1 μεγάλο μπολ λαχανικά, 1 φέτα μαύρο ψωμί. Σως για ψάρι -θαλασσινά ή τη σαλάτα: ελαιόλαδο, μουστάρδα, λεμόνι

Επιλογή 3: 250 γραμ. μπάμιες, με σάλτσα φρέσκιας ντομάτας, 1 κουταλιά της σούπας λάδι ανά μερίδα, 100 γραμ. τυρί cottage cheese, 1 φέτα μαύρο ψωμί.

Επιλογή 4: Ομελέτα στο tefal με λίγο λάδι, με 3 ασπράδια αυγών, 1 κρόκο, 1 φέτα φιλέτο γαλοπούλας, 30 γραμ. τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών (προαιρετικά κρεμμύδι, μανιτάρια, πιπεριά), 1 μπολ λαχανικά, 1 φέτα μαύρο ψωμί

Σνακ (ανάμεσα στα γεύματα)

Α) 1 φρούτο (δικής σας επιλογής)

Β) 1 γιαούρτι 2% με λίγο μέλι

Γ) 1 κουλούρι

Δ) 1 μπάρα δημητριακών

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΠΡΩΪΝΟ; 1 αβγό βραστό

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 220 γραμ. κοτόπουλο στήθος, ψητό ή βραστό, 1 μπολ λαχανικά.

ΒΡΑΔΙΝΟ: 180 γραμ. κοτόπουλο στήθος, ψητό ή βραστό, 1 μπολ αγγούρι

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΠΡΩΪΝΟ; 50 γραμ. τυρί χαμηλών λιπαρών

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ: 250 γραμ. ψάρι, ψητό ή βραστό, 1 μπολ λαχανικά.

ΒΡΑΔΙΝΟ: 180 γραμ. ψάρι, ψητό ή βραστό, 1 μπολ αγγούρι

ΣΝΑΚ ΗΜΕΡΑΣ

-2 ασπράδια αβγών βραστά

-40 γραμ. τυρί κίτρινο χαμηλών λιπαρών

-60 γραμ. τυρί cottage

-αγγούρι άφθονο

- 10 αμύγδαλα

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια όλης της εβδομάδας αποτοξίνωσης μπορείτε -και μη σας πω ότι είναι απαραίτητο- να καταναλώνετε ένα ποτήρι κρασί την ημέρα. Και σας χαλαρώνει αλλά, όπως είναι πολύ γνωστό, μας κάνει καλό- αρκεί η κατανάλωση να μην ξεπερνάει το ένα ποτήρι ημερησίως. Όσο για το νερό, το έχουμε ξαναπεί. Ποτέ δεν είναι αρκετό! Η ελάχιστη ποσότητα που πρέπει να πίνετε είναι 6 ποτήρια την ημέρα.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78 - εικόνα 3

Η σημασία του πράσινου τσαγιού

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78 - εικόνα 4

Στη συνέχεια θα σας μιλήσω για το πόσο σημαντικό είναι να εντάξουμε το πράσινο τσάι και τα βότανα σε αφεψήματα τόσο στην εβδομάδα αποτοξίνωσης όσο και γενικότερα στη διατροφή μας. Εκτός του ότι μας ξεφουσκώνουν καθώς έχουν διουρητικές ιδιότητες, πολλά από αυτά τα ροφήματα είναι λιποδιαλυτικά.

Ένα φλυτζάνι πράσινο τσάι την ημέρα είναι αρκετό για να ξεφουσκώνετε και να νιώθετε πιο ανάλαφροι σε περίπτωση πρηξίματος. Ιδανικά μπορείτε να το πίνετε σκέτο, καθώς έχει από μόνο του έντονη γεύση. Αν πάλι δεν σας αρέσει σκέτο, μπορείτε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, να το πιείτε είτε με μια φλύδα από λεμόνι είτε με μια κουταλιά του γλυκού μέλι.

Η τσουκνίδα

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78 - εικόνα 5

Είναι γνωστό ότι η τσουκνίδα σαν φυτό προκαλεί αλλεργίες όταν έρθει σε επαφή με το δέρμα... Αυτό που δεν ξέραμε όμως είναι ότι σε ρόφημα είναι κάτι σαν "μαγικό φίλτρο", ειδικά για εμάς τις γυναίκες. Η τσουκνίδα λοιπόν σε ρόφημα είναι τονωτικό, αντιφλεγμονώδες και χάρη στις διουρητικές ιδιότητες βοηθάει στην απώλεια βάρους αλλά και στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

CLA ή αλλιώς Συζευγμένο Λινολεϊκό Οξύ

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78 - εικόνα 6

Ένα τελευταίο tip που θα σας δώσω είναι αυτό του συμπληρώματος διατροφής CLA. Καθώς είναι 100% φυτικό προϊόν και λιποδιαλυτικό, το προτείνω ανεπιφύλακτα κατά τη διάρκεια της αποτοξινωτικής εβδομάδας αλλά και γενικά. Το συγκεκριμένο συμπλήρωμα διατροφής -που μπορείτε να το βρείτε σε όλα τα φαρμακεία- είναι ένας ειδικός τύπος απαραίτητου λιπαρού οξέος ω-6 με 18 άτομα άνθρακα και 2 συζευγμένους διπλούς δεσμούς. Λειτουργεί ασκώντας θετική επίδραση στον μεταβολισμό του λίπους και της πρωτεΐνης, δηλαδή βοηθάει το σώμα να αξιοποιήσει τις πρωτεΐνες και τα λίπη για καλύτερη ανάπτυξη των μυών και καύση του λίπους. Επίσης προσφέρει ισχυρή αντί-οξειδωτική προστασία και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Μπορείτε να συνδυάσετε την παραπάνω διατροφή με το CLA και να καταναλώνετε 3 ταμπλέτες συμπληρώματος διατροφής πριν το βασικό σας γεύμα.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78 - εικόνα 7

Τελευταία σημείωση πριν σας αφήσω... Μπορείτε φυσικά μαζί με όλα τα παραπάνω να προσθέσετε την άσκηση γυμναστικής στο πρόγραμμά σας. Έτσι θα έχετε ακόμα καλύτερη φυσική κατάσταση. Αν πάλι δεν προλαβαίνετε, δεν πειράζει... Ακολουθήστε τα παραπάνω και θα με θυμηθείτε!

Μέχρι την επόμενη εβδομάδα

Σας φιλώ γλυκά

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 78 - εικόνα 8


Κατερίνα Καινούργιου

https://twitter.com/katrinken

http://instagram.com/katken85

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα