Follow us

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας: «Το ριάλιτι της Ελένης Μενεγάκη & οι καλεσμένοι στο mute»

Δεκάδες ώρες μπροστά στην TV είναι αρκετές για να δημιουργήσουν κι αυτή την εβδομάδα ένα σουρεαλιστικό top 10 σκέψεων και συλλογισμών, βασισμένο σε ό,τι είδα, άκουσα και διάβασα τις τελευταίες ημέρες για την εγχώρια showbiz.

Η Χρυσή Δεκάδα Της Εβδομάδας

Πάμε να δούμε τι έγινε και αυτή την εβδομάδα:

1. Η ιντερνετική διάσταση ενός γεγονότος απέναντι στην πραγματική του υπόσταση: Όλοι θυμόμαστε τη «νταλίκα που παρέσυρε τη Γωγώ Μαστροκώστα». Επίσης, όλοι κάπου διαβάσαμε ότι η Δέσποινα Βανδή έσπευσε στο πλευρό της φίλης της για να της συμπαρασταθεί. Αυτό που διαβάσαμε, επίσης, ήταν ότι «η Δέσποινα Βανδή έσωσε τη φίλη της, καθώς λίγη ώρα αργότερα είχαν προγραμματισμένο επαγγελματικό ραντεβού». Και απλά η Δέσποινα βγήκε και δήλωσε ότι την πήρε για να κανονίσουν να παίξουν μπιρίμπα, έμαθε για το τροχαίο και πήγε να δει τι κάνει. Τα σχόλια δικά σας.

2. Ο Γιάννης Λάτσιος μίλησε για τη Ζέτα Μακρυπούλια. Αν ψάξουμε ανάμεσα στις λέξεις, θα διακρίνουμε εύκολα πως δεν είπε κουβέντα για τη Ζέτα (που αυτό αφορά το κοινό γι' αυτό και έτσι πουλιέται από τις εκπομπές). Αντίθετα, είπε πολλά, μόλις με δυο κουβέντες, για το Mega και τον ευτελισμό των παραγωγών του, υπονοώντας ανικανότητα στησίματος show κυριακάτικου τύπου. Κι αν θυμηθούμε το «J2US», έχει δίκιο. Ο «διευθυντής της καρδιάς μας», κατά τη Σκορδά, έδειξε «δόντια». Not bad, για πάμε.

3. Παρακολουθούσα το «Πρωινό» τις προάλλες και κάτι σκέφτηκα. Θυμάμαι κάτι γκρίζες εποχές, διαχωρισμένων σταριλικιών, που η Λίτσα Πατέρα έβγαινε σε δικό της desk να πει τα ζώδια, προσπαθώντας να αποκοπεί όσο το δυνατόν περισσότερο από τη βασική ομάδα παρουσιαστών (βλέπε Φερεντίνος - Χρηστίδου) ή και εποχές καναπέ, ο οποίος επέβαλε τη συνύπαρξη με τους πάντες (από την Ελεονώρα Μελέτη έως την Κατερίνα Στικούδη). Και φέτος, βλέπεις αυτό τον sharing πάγκο της εκπομπής να μη θέλει κανείς να τον αποχωριστεί κι όλοι να θέλουν να είναι κομμάτι του puzzle. Έτσι είναι πάντα. Στην επιτυχία πάντα όλοι είναι «ομάδα», στις άλλες σεζόν είναι που μετράς... στρατό. Άραγε, όμως, η επιτυχία δένει την ομάδα ή η σωστή ομάδα φέρνει την επιτυχία;

4. Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος κάθισε στον καναπέ της Τατιάνας Στεφανίδου. Τίποτα δεν έδειχνε τι μας περίμενε στη γωνία. Μπογδάνος, λες, είναι αυτός... Θα βρίσει κανέναν, θα κάνει πάλι το απαιτούμενο τζέρτζελο, θα πει πως «εγώ παραμένω ενημερωτικός» και έξω από την πόρτα. Όμως, όχι! Ο πρώτος σύγχρονος Έλληνας σούπερ ήρωας (κλαίει ντροπιασμένα ο Σούπερ Γκούφι) έρχεται και μιλάει για τον γάμο του με την Τζίνα Μοσχολιού. Και ΤΙ ΛΕΕΙ; «Είναι έξυπνη στο όριο της ιδιοφυίας. Αν έλεγα, όμως, μόνο αυτό, θα υποτιμούσα το γεγονός ότι είναι ένα μπιζού, είναι ένα μπιμπελό!». Η δήλωση αυτή νομίζω θα στοιχειώνει μερόνυχτα την τηλεοπτική μου μνήμη. Δεν θέλω να προσθέσω κάτι παραπάνω, νομίζω το συμβάν ξεπερνά σε σουρεαλισμό οτιδήποτε συνέβη αυτή την εβδομάδα.

5. Την προηγούμενη εβδομάδα έδωσα το βραβείο μου στην Έλενα Τσαβαλιά για τον τρόπο που χειρίζεται την -ομολογουμένως μόνο αρνητική- δημοσιότητα που ακολούθησε την επιλογή του Μάρκου Σεφερλή για το πρωινό του Mega. Αυτή την εβδομάδα, η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη εκπομπή είναι περίπου η ίδια, αλλά απ' άλλη σκοπιά. Από τη μία βλέπω έναν άνθρωπο, που αποτέλεσε τον τελευταίο τροχό της αμάξης για τα ιδιωτικά κανάλια επί περίπου μία δεκαετία και είχε δηλώσει δημοσίως πως είναι σχεδόν αποκλεισμένος από αυτά και τώρα είναι η επιλογή που ποντάρουν πάνω της (Σαφέστατα παίρνει εκδίκηση, μεταφορικά και κυριολεκτικά). Από την άλλη, κάθε φορά που ακούω τον Μάρκο Σεφερλή να μιλά με τρομακτική -για την τηλεοπτική μου γνώση- σιγουριά για το πόσο τέλεια ρηξικέλευθο θα είναι το νέο πρωινό του, νιώθω την ίδια αποστροφή. Ναι, κανένας δεν βοήθησε τον Σεφερλή να πάρει το «Δελφινάριο», αλλά επειδή η πρωινή ζώνη δεν είναι θέατρο ή νυχτερινό κέντρο, ας περιμένουμε να δούμε πόσο... νέο θα είναι το «ΜΕGA με ΜΙΑ».

6. Την Τετάρτη έκανε πρεμιέρα και το «The Music School» στο Mega. Η πρώτη πραγματικά ενδιαφέρουσα πρεμιέρα του καναλιού - δεν ξέρω κιόλας αν έχουμε να περιμένουμε και καμία ακόμα στο α' μισό της σεζόν, αφού Καπουτζίδης και «Παρτάλι» θα κάνουν πρεμιέρα τον Ιανουάριο. Μου φάνηκε εξαιρετικό το μείγμα των συντελεστών και μάλιστα με μια απρόσμενη χημεία. Δείχνει καλοστημένο, αν και αισθητικά όλα θυμίζουν κατάλογο γνωστού καταστήματος επίπλων από τη Σουηδία. Όσο για τα περί ηθικής, εγώ θα σου πω μπράβο, που φτάσαμε στο 2014 για να «ποινικοποιήσουμε» την πιο απλή συνταγή διαγωνισμού ταλέντου, δηλαδή παιδάκια ταλαντούχα που συναγωνίζονται στο τραγούδι για να βγει κάποιο πρώτο. Επίσης, δεν θυμάμαι πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν παιδάκια κλήθηκαν να μαγειρέψουν να... άνοιξε μύτη. Τώρα τι πάθαμε; Α, ναι, ξέχασα. Τώρα ο Λιάγκας είναι στον ΑΝΤ1 και μπορεί να πει ό,τι θέλει για το Mega. Ο ίδιος Λιάγκας που χαιρόταν όταν ανακοινώθηκε το «The Voice Kids» κι είχε δηλώσει «Μακάρι! Ελπίζω να πάει στην οικογένεια...», όταν ρωτήθηκε για τις φήμες που ήθελαν τη Φαίη Σκορδά να είναι η οικοδέσποινα της εκπομπής. Για δες τι σου κάνει ένα καλοκαίρι... δρόμος!

7. Η miss Τάτι και οι προσωπικές της αποκαλύψεις. Πραγματικά, αυτό είναι κάτι που δεν μπορώ να διαχειριστώ. Λίγο πριν ξεκινήσει η «Μία», έλεγα σε φίλους και γνωστούς ότι ο μόνος τρόπος για να κάνει νούμερα η Τατιάνα είναι να το γυρίσει σε σκληρό... μεσημέρι και να ασχοληθεί με ποια άλλη; Με την Ελένη Μενεγάκη - που μεταξύ μας είναι η πραγματική μία στην ελληνική καλλιτεχνική πραγματικότητα. Στο πρώτο σκέλος, περί τηλεθεάσεων, έπεσα μέσα, γιατί είναι κολλημένη στα νεανικά σε εκείνο το -τραύμα είσαι ανοιχτό- περίπου 8%. Στο δεύτερο σκέλος, όμως, δεν έπεσα μέσα. Η Τάτι σιγά σιγά, σχεδόν ύπουλα, τροφοδοτεί εδώ και καιρό το κοινό με ένα υποβόσκον ριάλιτι της ζωής της. Για πρώτη φορά στα χρονικά, το περασμένο καλοκαίρι, την έπιασε μανία με το instagram, για πρώτη φορά πόσταρε φωτογραφία της με τον Νίκο Ευαγγελάτο και φυσικά -για πρώτη φορά τόσο ανοιχτά- μιλάει για εκείνον στον τηλεοπτικό αέρα. Και δεν μιλάμε για απλή αναφορά, αλλά για διαρκείας: Το αφροδισιακό πιάτο που... έπιασε, ο «αλυσοδεμένος» στο σπίτι Ευαγγελάτος και τώρα η on air αφιέρωση. Εγώ συμπαθώ την αποδόμηση της σιδηράς κυρίας, αλλά, δυστυχώς, τα νούμερα δεν έχουν την ίδια γνώμη. Θυμάστε το αλησμόνητο «Στην Τατιάνα, Τατιανιές;». Έτσι και τώρα... «νούμερα για... νούμερα;».

8. Αυτό που σίγουρα θα έχω να θυμάμαι από αυτή την εβδομάδα είναι και η διακοπή της συνεργασίας του Alpha με τη Ζήνα Κουτσελίνη. Είναι ελάχιστοι -μετρημένοι στα δάχτυλα, μη σας πω και του ενός χεριού- οι άνθρωποι στην τηλεόραση που δεν φέρουν κράμα δημοσιότητας και επαγγελματικών, αλλά σχεδον μόνο καριέρα. Η Ζήνα Κουτσελίνη, λοιπόν, φέρει έργο. Δεν θα αναφερθώ εκτενώς σε δόξες του παρελθόντος, αλλά θα μείνω στα πρόσφατα. Ας δούμε την αναπάντεχη επιτυχία του «Happy Day», που πλέον κάνει τη Σταματίνα Τσιμτσιλή να 'χει στο ενεργητικό της μια πραγματικά επιτυχημένη εκπομπή, ή το πείραμα της περσινής σεζόν του «Μες Στην Καλή Χαρά», που θα μπορούσε να είναι καράβι ακυβέρνητο χωρίς τη σφραγίδα της Ναταλίας, όσο δυνατή κι αν ήταν η νέα του ομάδα. Τι θέλω να πω; Όχι, κανένας Μίδας δεν υπάρχει στην ελληνική τηλεόραση, αλλά όταν τελειώνει μια συνεργασία ας μη περνάμε προς τα έξω μόνο τα κατηγορηματικά «γιατί» μιας είδησης, αλλά και τα θετικά «ναι μεν, αλλά...».

9. Δεδομένου πως σε αυτό το ποστ, πρώτο απ' όλα έγραψα το #10, με αποτέλεσμα να ξέρω με τι θα κλείσω και ποιον θα αναδείξω νικητή, το #9 με παίδεψε πολύ. Και τελικά, αυτό που αντιλήφθηκα είναι ότι αυτή η θέση σήμερα δεν ανήκει σε είδηση, αλλά σε μια σκέψη μου: «Οι καλεσμένοι είναι η μισή εκπομπή». Έχω δει άπειρες συζητήσεις με καλεσμένους που πιέζονται εμφανώς να πουν πράγματα που δεν θέλουν (ή και που δεν έχουν). Τα πρόσωπα της επικαιρότητας δεν έχουν πάντα κάτι να σου πουν. Και ΜΠΑΜ! Είδα τις δύο καλύτερες συνεντεύξεις της εβδομάδας, μόλις Παρασκευή απόγευμα. Η Ελένη Μενεγάκη συναντιέται με τη Ζέτα Μακρυπούλια, που ουσιαστικά αυτή την περίοδο προμοτάρει μόνο μία ταινία (που «πάει» και μόνη της, γιατί το κοινό δεν περιμένει να τη δει στην «Ελένη» για να πειστεί να κλείσει εισιτήριο για το σινεμά). Κι όμως, η Ζέτα είναι τόσο ολοκληρωμένη τηλεοπτική περσόνα που ακόμα κι αν δεν έχει κάτι να πει, θα σε κρατήσει. Ας πει και για τα περσινά (αφού έμπλεξε με το Mega και προκοπή δεν βλέπει). Από την άλλη, η Τατιάνα υποδέχτηκε τη Χριστίνα Λαμπίρη σε ρεσιτάλ ειλικρίνειας: παραδέχτηκε πως δεν ταίριαξε στον ΣΚΑΪ, πως θέλησε να τινάξει το μεσημέρι από πάνω της, πως ουρλιάζει και σπάει γραφεία όταν δεν πάνε καλά τα πράγματα κι άλλα τέτοια. Καθημερινή τηλεοπτική πραγματικότητα θα σου πω εγώ, αλλά ποια τόλμησε να το παραδεχτεί δημόσια; Καμία, απ' όσο θυμάμαι. Ένα μπράβο από εμένα και στις δυο για τη μαεστρία της διαχείρισης της δημοσιότητας.

10. Φυσικά, η είδηση της εβδομάδας είναι η φημολογούμενη εγκυμοσύνη της Ελένης Μενεγάκη, η οποία σε πρώτη ανάγνωση είναι μια huge είδηση, αν και εφόσον βγει αληθινή - πράγμα χλωμό κατά τη γνώμη μου. Σε δεύτερη ανάγνωση, μου φαντάζει σαν νοηματική ολοκλήρωση μιας αμοντάριστης real life τηλεοπτικής σειράς. Αυτή η σειρά πρεμιέρα έκανε στις 23 Νοεμβρίου 2001 που η Ελένη παντρεύτηκε τον Γιάννη Λάτσιο, ενώ ο πρώτος κύκλος τελείωσε στις 29 Ιανουαρίου 2009 με την ανακοίνωση του διαζυγίου και την αλήστου μνήμης πρώτη εμφάνιση στην εκπομπή της. Ο δεύτερος κύκλος ήρθε τρεις μήνες μετά, με πρώτο επεισόδιο τη δημοσιοποίηση της σχέσης της με τον Μάκη Παντζόπουλο και έκλεισε με την επική συνέντευξη χείμαρρο στον Θέμο Αναστασιάδη, ακριβώς δύο χρόνια αργότερα, τον Μάιο του 2012, όπου η ίδια λυτρώθηκε από «δαίμονες» ετών. Από το 2013 παρακολουθούμε τον τρίτο, πλέον εμπλουτισμένο και απελευθερωμένο κύκλο της κορυφαίας σαπουνόπερας της χώρας: η Ελένη Μενεγάκη και ο Μάκης Παντζόπουλος ζουν σαν παντρεμένοι. Και γιατί όχι; Μπορεί να κάνουν και παιδάκι, ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το ελληνικό όνειρο στα καλύτερά του. Και επειδή κάθε σίριαλ έχει τα outtakes του, έτσι προκύπτει και καμιά μανούρα με έναν Ασιάτη μπάτλερ να βρίσκεται. ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!

Αν δεν είναι η Ελένη Μενεγάκη η νικήτρια της εβδομάδας, τότε ποια;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος - Χαντζάκος στα social media:

https://www.facebook.com/constantinos.antonatos

https://twitter.com/SirConstantino

http://instagram.com/sirconstantino

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Διάβασε ακόμη:

Η Ζωή Χωρίς Την Ελένη Μενεγάκη: «Όταν όλα θα γκρεμιστούν: Ένα σουρεαλιστικό ποστ» από τον Τάσο Μαστρογιάννη

Ο Τάφος Της Λογικής: «Τι μας έχει διδάξει έως τώρα ο τύμβος της Αμφίπολης» από τον Αντώνη Τζαβάρα

Με Αφορμή Την Υπέροχη Απάντηση Της Φιναλίστ Από Τα Καλλιστεία Της Κύπρου: «Να μερικές ακόμα υπέροχες απαντήσεις» από τον Γιώργο Δέδε

Sushi TV: «Το ωμό copy paste της ελληνικής τηλεόρασης» από την Κλεοπάτρα Πατλάκη

«Αυτά Είναι» Όλα Όσα Μπορεί Να Κάνει Στην Τηλεόραση Η Μαρία Ηλιάκη;: «Και μερικές ακόμη απορίες» από τον Νίκο Παρτσώλη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα