Follow us

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69: «Η προετοιμασία για το Όλα Παίζουν & τα μικρά μου μυστικά»

Αγαπημένοι μου,Τι κάνετε; Πώς είστε; Αυτή την εβδομάδα αποφάσισα να σας «βομβαρδίσω» με πολλά και διάφορα θεματάκια. Αρχικά θα σας δείξω τι έγινε στα παρασκήνια της φωτογράφισης για τη νέα εκπομπή του Alpha. Στη συνέχεια θα μοιραστώ μαζί σας δυο εκπληκτικές συνταγές, μια για έναν χυμό για αποτοξίνωση, αλλά και μια πιο «πλούσια» που την κληρονόμησα από τη μαμά μου και είναι για το κλασικό ελληνικό γλυκό που όλοι αγαπάμε, τον κορμό! Tέλος, θα σας πω ένα μυστικό για το πώς να κάνετε καθαρισμό προσώπου στο σπίτι με φυσικά προϊόντα. Σήμερα… «Όλα Παίζουν»! 

Κατερίνα Καινούργιου - Blog Post 69 (1)

Εμείς μάλιστα ήδη «παίζουμε»! Γι' αυτό και θέλω να μοιραστώ μαζί σας μερικά backstage στιγμιότυπα από τη φωτογράφισή μας για τη νέα απογευματινή εκπομπή του Alpha.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69

Εγώ και η Μπέτυ Μαγγίρα «παίζουμε» με τον φακό! Είμαστε ενθουσιασμένες για τον επερχόμενο χειμώνα στο «Όλα Παίζουν»!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 2

Είναι κούκλες και οι δύο και ταυτόχρονα μανούλες! Μπέτυ Μαγγίρα, Αλέκα Καμηλά.

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 3

Και φυσικά δε θα μπορούσε να λείπει από την παρέα μας ο μοναδικός Γιώργος Λιανός!

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 4

Την ώρα της προετοιμασίας: μαλλιά από τα μαγικά χέρια του Βασίλη Στρατηγού.
Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 5

Κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 6

Εύχομαι σε όλους μας…Καλή αρχή!

Πάμε τώρα σε αυτά που σας υποσχέθηκα!

Χυμός... à la Hollywood

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 7


Μην πάει το μυαλό σας σε πράσινους χυμούς που στην όψη του χρώματός τους δεν τολμάς να ακουμπήσεις το καλαμάκι. Θα σας προτείνω κάτι πιο λαχταριστό, εξίσου, όμως, αντιοξειδωτικό, θρεπτικό και ιδανικό για αποτοξίνωση. Ένας λόγος που σας προτείνω τη συγκεκριμένη συνταγή είναι διότι περιέχει σταφύλι και ως γνωστόν, ο Σεπτέμβριος είναι η εποχή των σταφυλιών. Για τον χυμό θα χρειαστείτε:
1 κούπα από χυμό σταφύλι
Χυμό από 3-4 πορτοκάλια
1 μπανάνα
1 μήλο (κόκκινο ή πράσινο, ανάλογα με το αν το θέλεις πιο γλυκό ή πιο ξινό)
Χυμό από 2 λεμόνια
2 κουταλιές μέλι

Θα βάλετε όλα τα υλικά στο blender (προσοχή στα σταφύλια να μην έχουν κουκούτσια), θα τα χτυπήσετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα, θα το σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι και… απλά θα το απολαύσετε! Για να είναι πιο λαχταριστό, αφήστε το χυμό για λίγο στο ψυγείο να παγώσει.

Κορμός à la maman

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 8

Όταν πιάνουν τα πρώτα κρυάκια, μιας πιάνει πάντα μια λαιμαργία για γλυκά ή για να το πω λίγο διαφορετικά… μια τάση υπογλυκεμίας. Αυτό με έπιασε και μένα το ΣΚ που μας πέρασε και είπα να φτιάξω ένα εύκολο γλυκό για μένα και τον αγαπημένο μου. Είναι εύκολο και η συνταγή είναι της μαμάς μου. Πως θα το φτιάξετε κι εσείς και τι θα χρειαστείτε; Πιάστε στυλό και σημειώστε:

100 μπισκότα πτι μπερ (3 πακέτα)
2 αβγά
1 ½ ποτήρι ζάχαρη (προτείνω άχνη για να διαλυθεί πιο εύκολα στο μίγμα)
1 ποτήρι γάλα (πλήρες ή με 1,5% λιπαρά)

2 κουταλιές σούπας κακάο

1 βανίλια

½ ποτήρι ρούμι ή κονιάκ

Αρχικά θα σπάσετε όλα τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια σε ένα μεγάλο μπολ. Στη συνέχεια, σε ένα δεύτερο μπολ χτυπήστε το βούτυρο, μετά θα προσθέστε ένα ένα τα αβγά, μετά τη ζάχαρη, μετά το γάλα, τη βανίλια, το κακάο και στο τέλος το ρούμι ή το κονιάκ. Θα τα χτυπήσετε όλα μαζί καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα έτσι ώστε να έχει μια βελούδινη υφή. Όταν το μίγμα ετοιμαστεί, θα το περιχύσετε πάνω στα μπισκότα. Θα τα ανακατέψειτε καλά με τα χέρια ούτως ώστε τα μπισκότα να απορροφήσουν το μίγμα και να γίνει κάπως πηχτό. Στη συνέχεια κόψτε μεγάλα κομμάτια από λαδόκολλα και τυλίξτε το μίγμα σε σχήμα κυλίνδρου. Το μίγμα αυτό φτιάχνει περίπου 3 κορμούς. Μόλις τους ετοιμάσειτε. βάλτε τους στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Μόλις παγώσουν, τους κόβετε σε φέτες και …bon appétit!

*Σημείωση: Αν το μίγμα σας φαίνεται πολύ ή δεν θέλετε να φτιάξετε τόσο πολύ μόνο για τον εαυτό σας, μειώστε όλα τα υλικά κατά το ήμισυ.

Επιχείρηση Καθαρισμού Προσώπου Στο Σπίτι

Κατερίνα Καινούργιου: Blog Post 69 - εικόνα 9

Συνήθως όταν ακούμε για καθαρισμό προσώπου το μυαλό μας πάει σε ινστιτούτα αισθητικής, δερματολόγους και… υψηλό κόστος. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν και ακριβοί τρόποι για περιποίηση προσώπου αλλά σήμερα θα μιλήσουμε για έναν πολύ οικονομικό τρόπο καθαρισμού προσώπου και μάλιστα με φυσικά προϊόντα.

Ο τρόπος που σας προτείνω είναι αυτός που δοκίμασα το ΣΚ που μας πέρασε και είχε πραγματικό αποτέλεσμα:


1) Πλένετε το πρόσωπό σαςωμε το καθιερωμένο γαλάκτωμα καθαρισμού που χρησιμοποιείς, ή το αφρώδες σαπούνι σου ή το face wash σου για να είναι το δέρμα σαςωαπόλυτα καθαρό.

2) Ανακατεύετε σε ένα μικρό μπολάκι 1 ή 2 κουταλιές ελαιόλαδο και 2 κουταλιές ζάχαρη κρυσταλλική για να γίνει το μίγμα πηχτό. Το απλώνετε στο πρόσωπό σας σαν scrub και κάνετε ένα απαλό μασάζ για 2-3 λεπτά. Προσοχή στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Εκεί είναι απαγορευτικό το scrub. Ξεπλένετε απαλά με νερό.

3) Ύστερα βράζετε σε ένα κατσαρολάκι νερό και μόλις βράσει, ρίχνετε μέσα φύλλα ευκάλυπτου. Μόλις αρχίσει το νερό να παίρνει το άρωμα από τα φύλλα, σκύβετε πάνω από το κατσαρολάκι (με προσοχή για να μην καείτε!) και αφήνετε τους υδρατμούς να εισχωρήσουν στο δέρμα σας. Ιδανικά, αν αντέχετε, μείνετε έτσι για 15 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός για να ανοίξουν οι πόροι του προσώπου σας και να μαλακώσει η επιδερμίδα σας. Ένα extra tip κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, είναι να βάλετε μια πετσέτα πάνω από το κεφάλι σας ούτως ώστε να φυλακίσετε τον ατμό. Έτσι πετυχαίνετε καλύτερο αποτέλεσμα.

4) Αφού περάσει το τέταρτο στον ατμό ευκάλυπτου, χρησιμοποιήστε 2 χαρτομάντηλα και πιέστε ελαφρά τα σημεία του προσώπου σας στα οποία έχεις μαύρα στίγματα. Συνήθως αυτά τα βρίσκετε στη μύτη και στο πηγούνι. Προσοχή μην πιέσειτε πολύ αυτά τα σημεία για να μην ερεθίσετε την επιδερμίδα σας.

5) Σε αυτό το σημείο θα απλώσετε μια απαλή μάσκα προσώπου -με προσοχή πάλι να μην πάει γύρω από την περιοχή των ματιών. Τη μάσκα θα τη φτιάξετε μόνη σας ανακατεύοντας καλά τα παρακάτω υλικά και θα την απλώσετε στο πρόσωπό σας για 15 λεπτά.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλιά της σούπας γιαούτρτι

1 κουταλιά άργυλο

λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού.

Τέλος, θα ξεπλύνετε καλά καλά με χλιαρό νερό και …είστε έτοιμες!

Αυτά από εμένα φίλοι μου. Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα!

Σας φιλώ γλυκά
Κατερίνα Καινούργιου

https://twitter.com/katrinken

http://instagram.com/katken85

Θυμήσου εδώ όλα τα προηγούμενα blog posts.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα