Follow us

Beauty, Style & Stars: Μυστικά ομορφιάς των stars & 5 βήματα «γενικής αποτοξίνωσης»

Να τολμήσω να πω Καλό Φθινόπωρο; Είτε το πω, είτε όχι, ο Σεπτέμβριος ήρθε και οι διακοπές -δυστυχώς- έχουν για τους περισσότερους τελειώσει. Για κακή του τύχη, ο Σεπτέμβριος είναι ΑΥΤΟΣ ο μήνας, που ακόμα κι αν ο κόσμος χαλάσει, με τίποτα δεν θα καταφέρει να μας κάνει να τον αγαπήσουμε. Ωστόσο, η στήλη «Beauty, Style & Stars» θα προσπαθήσει να σου παρουσιάσει μια διαφορετική οπτική, μήπως και μπορέσει να σου αλλάξει, έστω και λίγο, τη γνώμη.

ένωση beauty blog

Απο τη Βασιλικη Καρανζογιαννη

Ο μήνας αυτός, ο πρώτος μετά τις διακοπές και έπειτα από έναν Αύγουστο γεμάτο μπάνια, θάλασσα, ήλιο και καλοπέραση, εκτός από επιστροφή στις δουλειές, πρωτοβρόχια και μουντάδα, συνεπάγεται ένα νέο ξεκίνημα, μια καινούργια αρχή, το γύρισμα της γραμμένης σελίδας σε μια νέα, ολόλευκη. Ο Σεπτέμβριος είναι μια μικρή Πρωτοχρονιά, που σε βάζει σε μια διαδικασία να αναθεωρήσεις καταστάσεις και γεγονότα, να θέσεις καινούργιους στόχους και να ξεκινήσεις τη διαδικασία για να τους πετύχεις.

Μεταξύ όλων αυτών, περιλαμβάνεται και η εσωτερική ηρεμία, που έρχεται τουλάχιστον δύο εβδομάδες αφότου έχεις γυρίσει, αλλά και η ανάγκη για εξωτερική αλλαγή, που έρχεται πολύ πιο γρήγορα. Δεν είναι τυχαίο ότι ένα αξιοσημείωτο ποσοστό γυναικών αποφασίζουν να αλλάξουν τα μαλλιά τους ή ξεκινούν κάποιο χόμπι/άθλημα μέσα σε αυτό το μήνα.

Τι πρέπει να κάνεις, λοιπόν, με το που επιστρέψεις; Να δώσεις στον εαυτό σου τη φροντίδα που χρειάζεται, διορθώνοντας τις φθορές που προκάλεσε το καλοκαίρι, προσφέροντάς του, έτσι, όλα τα εφόδια για ένα ευοίωνο και πάντα… λαμπερό (αγαπημένη λέξη lifestyle περιοδικών και sites) φθινόπωρο!

Πώς θα επιτευχθεί αυτό; «Αποτοξίνωση», μια λέξη που αγαπάμε πολύ, ειδικά αυτή την περίοδο. Με τη γενική έννοια του όρου, η διαδικασία της αποτοξίνωσης βοηθάει στην αποβολή βλαβερών τοξινών από τον οργανισμό σου, βοηθώντας τον έτσι να ξεκινήσει πάλι από την αρχή. Παράλληλα, όσον αφορά στη διατροφή, με την αποτοξίνωση ενεργοποιείται ο τυχόν κοιμισμένος μεταβολισμός σου (που άραξε κι αυτός έπειτα από τόσα κοκτέιλ) και εσύ χάνεις πιο εύκολα σωματικό λίπος και όλα τα περιττά κιλά που απέκτησες το καλοκαίρι. Μεταφορικά, ωστόσο, αποτοξίνωση χρειάζονται μετά το καλοκαίρι και τα μαλλιά σου και το δέρμα σου - ακόμα και οι φτέρνες σου.


Beauty, Style & Stars: Οι guest stars της εβδομαδας

Και τα δικά τους μυστικά για αποτοξίνωση

Κατερίνα Καινούργιου

Beauty, Style & Stars

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Shape και όπως αρκετές φορές έχει μοιραστεί μέσα από το προσωπικό της blog στο Yupiii, η όμορφη παρουσιάστρια αγαπάει ιδιαίτερα το τσάι, ένα σούπερ αποτοξινωτικό προϊόν, έντάσσοντάς το στην καθημερινότητά της: «Πίνω πολύ πράσινο τσάι. Είναι συνήθεια ετών. Παίρνω φακελάκια συνήθως από το φαρμακείο (γιατί εκεί βρίσκω αυτά που περιέχουν κι άλλα βότανα, όπως η βαλεριάνα) και το πίνω ζεστό αρκετές φορές μέσα στην ημέρα. Η διαφορά που έχω δει στην κατακράτηση, την κυτταρίτιδα και το πρήξιμο είναι μεγάλη. Το καλό με το πράσινο τσάι είναι ότι, όταν δεν έχεις τη δυνατότητα μες στην ημέρα να το φτιάχνεις ή δε σου αρέσει πολύ η γεύση του, μπορείς να παίρνεις εκχύλισμα από το φαρμακείο. Πίνεις 10 σταγόνες κάθε πρωί. Το έχω δοκιμάσει».

Γκουίνεθ Πάλτροου

Beauty, Style & Stars - εικόνα 2

Η διάσημη ηθοποιός προτιμά τις πιο αυστηρές μεθόδους αποτοξίνωσης δίνοντας στον οργανισμό της ό,τι αυτός έχει ανάγκη, αλλά σε μικρές ποσότητες και περιορίζοντας την καθημερινή λήψη θερμίδων σε έναν πολύ χαμηλό αριθμό. Συγκεκριμένα, η Πάλτροου προτείνει: «Εγώ δεν παραλείπω ποτέ να πίνω το πρωί ένα ποτήρι χυμό λεμόνι. Αποβάλλει όλες τις περιττές τοξίνες ενώ παράλληλα μειώνει το αίσθημα της πείνας. Για σνακ προτιμώ τους ξηρούς καρπούς, που περιέχουν βιταμίνες ενώ τα κύρια γεύματά μου περιλαμβάνουν σούπες για ενυδάτωση εκ των έσω».

Ριάνα

Beauty, Style & Stars - εικόνα 3

«Όταν νιώθω πως το δέρμα μου δεν αντέχει άλλο, κόβω εντελώς το αλκοόλ και πίνω πάρα πολύ νερό» δήλωσε η διάσημη τραγουδίστρια σε πρόσφατη συνέντευξή της αποκαλύπτοντας παράλληλα τα δικά της μυστικά ομορφιάς σχετικά με την φροντίδα των μαλλιών της: «Χρησιμοποιώ αρκετά τα leave in conditioners γιατί βοηθούν στη διατήρηση ενός χτενίσματος, στην αποφυγή του φριζαρίσματος και δίνουν έξτρα λάμψη σε κάθε εμφάνιση. Γενικά, περιποιούμαι αρκετά τα μαλλιά μου, επειδή μου αρέσει να κάνω συχνές αλλαγές στο χρώμα αλλά και το κούρεμα».


Beauty, Style & Stars: Τα προϊοντα της εβδομαδας

Όλα τα βήματα για τη σωστή αποτοξίνωση μετά το καλοκαίρι

Η αρχή γίνεται εκ των έσω

Beauty, Style & Stars - εικόνα 4

Τσάι αποτοξίνωσης με βιολογικά βότανα (λουίζα, ταραξάκο και αγριοκυπάρισσο, Apivita

Είναι ευρέως γνωστό ότι το τσάι συνιστά τον Νο1 σύμμαχο στη διαδικασία της αποτοξίνωσης, βοηθώντας τον οργανισμό να αποβάλλει όλα τα περιττά υγρά (που ευθύνονται για το αντιαισθητικό φούσκωμα) και τις συσσωρευμένες τοξίνες. Το τσάι αποτοξίνωσης με βιολογικά βότανα της Apivita, συγκεκριμένα, περιέχει ταραξάκο, ένα βότανο που, εκτός από αποτοξίνωση, παράλληλα προσφέρει τόνωση σε κάθε ιστό του οργανισμού ενώ χαρίζει ένα αίσθημα ευεξίας αλλά και λάμψη στην επιδερμίδα σου. Επίσης περιέχει λουίζα, η οποία με τη σειρά της βοηθάει στη μείωση της κυτταρίτιδας, στην αύξηση του ρυθμού του μεταβολισμού αλλά και στη διούρηση. Τέλος, περιέχει αγριοκυπάρισσο, που απαλύνει τους μυικούς πόνους και την αδυναμία.

Τα συν: Μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα εξαιρετικά εύγευστο ρόφημα, αν προσθέσεις λίγο μέλι. Αν το προτιμάς κρύο, πρόσθεσε πάγο.

Τα πλην: Η συνιστώμενη δοσολογία αναφέρει ότι πρέπει να λαμβάνεις 3 φλιτζάνια την ημέρα. Θα τα καταφέρεις;

Η συνέχεια αφορά το σώμα

Beauty, Style & Stars - εικόνα 5

Φτιάξε ένα απαλό scrub μόνη στο σπίτι σου χρησιμοποιώντας ζάχαρη, μέλι και ελαιόλαδο

Επειδή όλο το καλοκαίρι δεν βρήκες ούτε λίγο χρόνο να κάνεις σωστά και με συνέπεια την απαραίτητη απολέπιση σώματος, τώρα, ήρθε η ώρα να γίνει κι αυτό. Για να αποφύγουμε τις υπερβολές και τα «σκληρά» προϊόντα, σε ένα δέρμα που είναι ακόμα ευάλωτο από την έκθεση στον ήλιο, προτείνουμε να φτιάξεις μόνη σου το ιδανικό scrub με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι. Ανακάτεψε λίγη ποσότητα ελαιόλαδου, που θα προσφέρει ενυδάτωση, μέλι, τα αμινοξέα του οποίου βοηθούν το δέρμα να διατηρεί την υγρασία του και καστανή ζάχαρη, οι κόκκοι της οποίας θα απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα. Κάνε ελαφρές κυκλικές κινήσεις σε όλο το σώμα, χωρίς να το ερεθίσεις, και έπειτα ξέπλυνε με χλιαρό νερό. Σκουπίσου ταμποναριστά με μια βαμβακερή πετσέτα.

Τα συν: Είναι εντελώς ανέξοδο, παρασκευάζεται πολύ γρήγορα, μυρίζει υπέροχα και διαθέτει όλες τις ευεργετικές ιδιότητες που χρειάζεται το δέρμα για μια τέλεια αποτοξίνωση. Εφάρμοσέ το 2 φορές την εβδομάδα.

Τα πλην: Κάνοντας απολέπιση ρισκάρεις να απομακρύνεις πιο γρήγορα το μαύρισμά σου, που με τόσο κόπο προσπαθείς να διατηρήσεις όσο περισσότερο γίνεται. Έτσι πάνε αυτά, κάτι δίνεις, κάτι χάνεις!

Beauty, Style & Stars - εικόνα 6

Body butter Monoi Hei Poa (Carelab by Attica)

Μετά την απολέπιση, επιβάλλεται να προσφέρεις στην επιδερμίδα σου μια γενναία δόση ενυδάτωσης. Για τον τομέα αυτό επέλεξα, επίτηδες, ένα body butter και συγκεκριμένα το Body butter Monoi Hei Poa για δύο λόγους:

1. Γιατί περιέχει το εξαιρετικά αγνό Monoi, μια παραδοσιακή συνταγή από την Πολυνησία που αποτελείται από καθαρό λάδι καρύδας, το οποίο, σε συνδυασμό με άνθη από το παραδοσιακό λουλούδι Tiara, έχει πολλές θεραπευτικές, ενυδατικές και αναπλαστικές ιδιότητες και αφήνει το δέρμα πραγματικά λαμπερό και απαλό.

2. Προερχόμενο από την εξωτική Ταϊτή, το άρωμά του με ταξιδεύει και μου φέρνει στο μυαλό καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Τα συν: Προσφέρει 24ωρη ενυδάτωση, είναι πολύ εύκολο στην εφαρμογή και η πολύχρωμη συσκευασία του είναι σίγουρο ότι θα σου φτιάξει τη διάθεση.

Τα πλην: Όπως όλα τα body butters, σε αντίθεση με τις κοινές ενυδατικές κρέμες, η σύνθεσή του είναι λίγο «λιπαρή», γεγονός που, αν δεν έχεις συνηθίσει, ίσως σε δυσαρεστήσει.

Σειρά έχουν τα μαλλιά

Beauty, Style & Stars - εικόνα 7

BC Oil Miracle Rose Oil, Schwarzkopf Professional

Τα μαλλιά μας ίσως και να είναι τα μόνα που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη για θρέψη και περιποίηση μετά το καλοκαίρι, καθώς είναι διαρκώς εκτεθειμένα στον ήλιο, καταπονούνται από το αλάτι της θάλασσας, από το συχνό λούσιμο, το πιάσιμο, τον αέρα και τη ζέστη και τώρα φωνάζουν ότι για λίγο καιρό επιθυμούν και αυτά την ηρεμία τους. Η Schwarzkopf Professional τα άκουσε και λάνσαρε την καινούργια πολυτελή σειρά BC Oil Miracle Rose Oil, με έλαια τριαντάφυλλου που προσφέρουν βαθιά περιποίηση στα μαλλιά και το τριχωτό για ένα εντυπωσιακά απαλό άγγιγμα και ιδιαίτερη λάμψη.

Τα συν: Μετά το λούσιμο, έχεις τη δυνατότητα να εφαρμόσεις το έλαιο περιποίησης BC Oil Miracle Rose Oil Hair & Scalp Treatment με τους εξής τρόπους:

-ως προ-θεραπεία, καταπραΰνοντας το τριχωτό και ανακουφίζοντας από τον ερεθισμό και την ξηρότητα.
-πριν το στέγνωμα, σε νωπά μαλλιά, προσφέροντας απαλά και λαμπερά μαλλιά, προστατευμένα από τη θερμότητα των συσκευών styling.
-ως προϊόν τελειώματος σε στεγνά μαλλιά, προσφέροντας λείανση, υπέροχη λάμψη και απαλότητα χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά.

Τα πλην: Θα το βρεις μόνο σε συνεργαζόμενα κομμωτήρια με την Schwarzkopf Professional.

Για το τέλος, μην αφήσεις παραπονεμένα τα άκρα

Beauty, Style & Stars - εικόνα 8

Decubal, Intensive Foot cream

Σανδάλια, καυτή άμμος, περπάτημα, κουβάλημα είναι μόνο λίγα από τα όσα πέρασαν τα πόδια μας φέτος το καλοκαίρι. Επειδή, λοιπόν, δεν είναι εφικτό να κάθεσαι όλη την ημέρα με τα πόδια ψηλά προκειμένου να τα ξεκουράσεις, ορίστε τι θα κάνεις: Όσο είναι ακόμα στεγνά, τρίψε τα με μια ράσπα για να απομακρύνεις τα νεκρά κύτταρα. Έπειτα, κάνε ένα ποδόλουτρο με χλιαρό νερό, που θα βελτιώσει την αιμάτωσή τους και, τέλος, άπλωσε την ενυδατική κρέμα ποδιών Decubal, η οποία περιέχει έλαια για βαθιά θρέψη, βιταμίνη Ε για ενυδάτωση και γλυκερίνη για απίστευτη απαλότητα.

Τα συν: Μη διστάσεις να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία ακόμα και κάθε ημέρα, για να απολαμβάνεις την χαλάρωση που προσφέρει ένα περιποιητικό ποδόλουτρο, αλλά και για να απαλλαχτείς από όλες τις τραχιές και σκληρές επιφάνειες στα πόδια σου, που δημιουργούσαν μια αντιαισθητική όψη.

Τα πλην: Δεν θα είναι ένα όμορφο -και, όσο ο καιρός παραμένει ζεστός, άνετο- θέαμα, αλλά μάλλον πρέπει να κάνεις και κάτι ακόμα. Για καλύτερο αποτέλεσμα, εφάρμοσε την ενυδατική κρέμα πριν κοιμηθείς και έπειτα φόρεσε ένα ζευγάρι χοντρές βαμβακερές κάλτσες, που θα κρατήσουν τα άκρα σου ζεστά και θα διατηρήσουν τις ευεργετικές ιδιότητες της κρέμας πάνω στα πόδια σου για όλο το βράδυ.

Δες εδώ προηγούμενα posts της στήλης «Beauty, Style & Stars».

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα