Follow us

Ελεονώρα Μελέτη – Μάρκος Σεφερλής : Η ιστορία επαναλαμβάνεται…

Ήταν καλοκαίρι του 2005... Όποιο εξώφυλλο κι αν έβλεπες, όποιο περιοδικό κι αν άνοιγες, θα έβλεπες συνέντευξη της «νέας παρουσιάστριας του Πρωινού Καφέ», Ελεονώρας Μελέτη. Καταιγισμός πληροφοριών, πλύση εγκεφάλου χωρίς προηγούμενο του αναγνωστικού κοινού για την «παρουσιάστρια που μιλάει πέντε γλώσσες», για τη Ελεονώρα που «με όμικρον - ωμέγα, και όχι ωμέγα - όμικρον γράφεται το όνομά της» (πόσες ακόμα άχρηστες πληροφορίες να χωρέσουν στον εγκέφαλό μας), αλλά και με δηλώσεις της ιδίας, όπως «η τηλεόραση είναι η ζωή μου» («TVGuide», 28 Αυγούστου 2005). Δηλώσεις που αργότερα θα αποδομηθούν από την ίδια και σήμερα θα μοιάζουν τουλάχιστον αστείες.

Νίκος Παρτσώλης
ΓΡΑΦΕΙ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΡΤΣΩΛΗΣ
Ελεονώρα Μελέτη - Μάρκος Σεφερλής

Είναι καλοκαίρι του 2014... Όποιο εξώφυλλο κι αν δεις, όποια εφημερίδα κι αν ανοίξεις, θα δεις συνέντευξη του «νέου παρουσιαστή του Πρωινού μου», Μάρκου Σεφερλή. Και πάλι καταιγισμός πληροφοριών, αυτή τη φορά όχι για το βιογραφικό του, μιας και είναι ήδη πασίγνωστος (σε αντίθεση με την άγνωστη «νέα παρουσιάστρια» του 2005 Ελεονώρα), αλλά για το ότι «ο Μάρκος γεμίζει θέατρα», «τον Μάρκο τον αγαπάει το κοινό» (ισχύει, αλλά το θεατρόφιλο κοινό, δεν σημαίνει ότι θα είναι το ίδιο με το τηλεοπτικό κοινό).

Στην πρόσφατη συνέντευξή του, ο Μάρκος Σεφερλής δήλωσε: «Η συμμετοχή μου στο "Just The 2 Of Us" έκανε τους υπεύθυνους να με δουν με άλλο μάτι. Διαπίστωσαν ότι έστω κι αυτά τα τρία λεπτά που εμφανιζόμουν έκαναν τη διαφορά στο σόου, γιατί ο κόσμος διασκέδαζε μαζί μου». (Ο κόσμος διασκεδάζει και με τα χαρούμενα σκυλάκια στο Youtube που κυνηγούν μπαλάκια. Αλήθεια…οι υπεύθυνοι των καναλιών, βλέπουν και τα σκυλάκια με «άλλο μάτι»;)

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Μάρκο Σεφερλή, αυτά τα 3 λεπτά ήταν αρκετά για να του δώσουν το εισιτήριο της παρουσίασης. Μόνο που τα 3 λεπτά συμμετοχής σε ένα σόου, με την 3ωρη παρουσίαση ενός πρωινού έχουν διαφορά …177 λεπτών. Πόσο αυθόρμητα διασκεδαστικός μπορεί να είναι κάποιος για 177 λεπτά καθημερινά για 9 μήνες; Οψόμεθα…

Εκείνο το καυτό καλοκαίρι του 2005, που προσπαθώ να ξεχάσω, αλλά τι να κάνω που έχω μεγάλη χωρητικότητα μνήμης, η Ελεονώρα προσπαθούσε να μας πείσει -πριν από την πρεμιέρα της- πως ο «νέος Πρωινός Καφές» θα έχει φρέσκο άρωμα. Τον ήπιαμε και τον δικό της «καφέ». Ούτε φρέσκος ήταν, ούτε άρωμα είχε. Ήταν απλά, ένα κανονικό πρωινό πρόγραμμα, όπως τα άλλα, που μάλιστα είχε και επιτυχία. Αλλά διαφορετικό, δεν ήταν!

Αυτό το καυτό καλοκαίρι του 2014, ο Μάρκος προσπαθεί να μας πείσει πως «το νέο πρωινό δεν θα μοιάζει σε τίποτα με τα άλλα πρωινά, δεν θα έχει σχέση με όσα ξέρουμε αλλά…θα έχει και κουτσομπολιά και μαγειρική και ζώδια και καλεσμένους». Χωρίς να θέλω να προδικάσω το ο,τιδήποτε, το «νέο Πρωινό» του Mega, δεν θα είναι …νέο. Ίσως να είναι τις πρώτες ημέρες. Αλλά γενικά, θα είναι ένα κανονικό πρωινό. Που μπορεί να έχει και επιτυχία. Αλλά διαφορετικό –έχοντας τις ίδιες στήλες που έχουν όλα τα πρωινά– δεν θα είναι!

Το καλοκαίρι του 2005, η ερώτηση «Θα είναι στην ομάδα σου Ελεονώρα, η κυρία Λίτσα Πατέρα;» ήταν το must answer, στο σύνολο των συνεντεύξεων που έδωσε την περίοδο εκείνη η παρουσιάστρια Ελεονώρα. Το καλοκαίρι του 2014, η ερώτηση «Θα είναι στην ομάδα σου Μάρκο, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος;» είναι το νέο must answer στο οποίο πρέπει να τοποθετηθεί ο ηθοποιός-παρουσιαστής Μάρκος. Το 2005, την απάντηση έδινε μόνη της η κυρία Πατέρα στις συνεντεύξεις της, λέγοντας πως «Εγώ ανήκω στην οικογένεια του ΑΝΤ1», το 2014 την απάντηση δίνει μόνος του ο Δημήτρης Ουγγαρέζος λέγοντας πως «Εγώ έχω ακόμα ένα χρόνο συμβόλαιο με το Mega». Α, επίσης πάντα τονίζει πως «Δεν μετάνιωσε που δεν πήγε απέναντι πέρυσι και πως το Mega είναι η οικογένειά του». Κάτι σαν το ποίημα δηλαδή, που έπρεπε να λένε όλες οι εστεμμένες κάποτε, αμέσως μετά τη τοποθέτηση της τιάρας στο κεφάλι τους: «Ευχαριστώ την οικογένεια του ΑΝΤ1, που μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετάσχω σε αυτόν τον διαγωνισμό ομορφιάς. Είμαι το νούμερο 1».

Το καλοκαίρι του 2014, ο «Πρωινός Καφές» της Ελεονώρας αποτελεί μακρινό τηλεοπτικό παρελθόν. Το ίδιο μακρινό παρελθόν, θα αποτελεί σε 10 χρόνια από τώρα και το «νέο» Πρωινό του Μάρκου. Γιατί όλα στη ζωή είναι κύκλος! «Στην Ελλάδα έχουμε το χούι να κρίνουμε κάτι πριν βγει στον αέρα», δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Μάρκος Σεφερλής. Είναι αλήθεια. Στην Ελλάδα έχουμε αυτό χούι, μόνο που κάποιοι από εμάς προσπαθούμε να το κάνουμε με επιχειρήματα. Αλλά στην Ελλάδα έχουμε κι άλλο χούι. Ακόμα καλύτερο. Να διαφημίζουμε τόσο πολύ κάτι πριν βγει στον αέρα, που το «μπουχτίζουμε» και δεν θέλουμε καν να το δούμε!

Περισσότερα κείμενα από τον Νίκο Παρτσώλη: http://www.yupiii.gr/author/nikos.partsolis/

Ο Νίκος Παρτσώλης στα social media:

https://www.facebook.com/nikos.partsolis

https://twitter.com/npartsolis

http://instagram.com/npartsolis

Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.

Διάβασε ακόμη:

Celebrities Σε Πακέτο Προσφορών!: «Πάρε κόσμε, τσάμπα είναι!» από την Κλεοπάτρα Πατλάκη

Rooms Τo Let: «Το ελληνικό καλοκαίρι σε τρεις ξένες λέξεις» από τον Αντώνη Τζαβάρα

Άννα Βίσση: Oι Aντιδράσεις Για Τη Συνεργασία Με Την Κοντσίτα: «Θα μας κάψει τελικά ο Θεός;» από τον Γιώργο Δέδε

Κάτι Τρέχει Με Τον Δημήτρη Ουγγαρέζο: «Και πρέπει επιτέλους να φτάσει στον προορισμό του» από τον Τάσο Μαστρογιάννη

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα