98' Οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων επιστρέφουν στον αγωνιστικό χώρο. Όλοι πλην του Βασίλη Τοροσίδη που παραμένει στην press zone για να στηρίξει με επιχειρήματα τη δήλωσή του ότι οι Κολομβιανοί μετά το 5ο λεπτό δεν υπήρχαν στον αγώνα.
102' Τα φρύδια του Χοσέ Χολέμπας εισέρχονται λαχανιασμένα στο γήπεδο. Ο ποδοσφαιριστής τα επιπλήττει για την καθυστέρηση, εκείνα του εξηγούν ότι έχασαν το πούλμαν, ότι χρειάστηκε να πάρουν ταξί κι ότι κόλλησαν στην κίνηση. Ο Χοσέ σημειώνει σε αυστηρό τόνο ότι ο ήλιος έχει αρχίσει να πέφτει κι ότι δεν τα χρειαστεί. Μετά από παρέμβαση του Μανιάτη, ο αριστερός μπακ χαφ της Eθνικής δίνει τόπο στην οργή και συμφιλιώνεται με τα φρύδια του.
105' Γκολ για την Κολομβία. Ο Σαντιάγο Αρίας κάνει το σκορ 4-0. Ο Βασίλης Τοροσίδης αρπάζει το μικρόφωνο του ρεπόρτερ, Δημήτρη Μαλισιώβα, κι εξανίσταται δικαιωμένος: «Ορίστε! Αυτό που σας λέω τόση ώρα: δεν υπάρχουν. Είμαστε σοβαροί; Υπάρχει ποδοσφαιριστής Αρίας;». Ο Αλέξης Σπυρόπουλος παρασέρνεται από τη «μουσική που παράγουν οι οπαδοί της Κολομβίας στις εξέδρες» και σιγοτραγουδάει μαζί τους τη «Rabiosa» της Σακίρα.
108' Ένα κουνούπι τσιμπάει τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο μπράτσο. Ο Έλληνας επιθετικός σφαλιαρίζει το μπράτσο, αλλά δεν προλαβαίνει να το σκοτώσει. Ο διαιτητής συνεννοείται με τον επόπτη που βρισκόταν μπροστά στη φάση για το αν υπάρχει περίπτωση πέναλτι. Ο 'Ελληνας διεθνής ανακράζει πνιγμένος στο δίκιο «I don't touch him». Ο Αλέξης Σπυρόπουλος ανακοινώνει στους τηλεθεατές ότι η ταχυδύναμη του χτυπήματος του Σαλπιγγίδη ήταν 72 miliHulk.
114' Ο Φερνάντο Σάντος πλησιάζει στις γραμμές του αγωνιστικού χώρου και δίνει στον Σωκράτη Παπασταθόπουλο ένα ακόμα χαρτάκι με οδηγίες που προορίζεται για τον Κώστα Μανωλά. Το σκονάκι φτάνει όντως στον έτερο σέντερ μπακ της Eθνικής, αλλά εκείνος μετά από ασταθή παρέμβαση το σπρώχνει στα δίχτυα.
117' Ο Κώστας Κατσουράνης ξεσπάει σε έντονους πανηγυρισμούς. Επιτέλους, κατάφερε να ξεσταυρώσει τα χέρια του. Οι συμπαίκτες του τον αγκαλιάζουν ενθουσιασμένοι.
122' Γκολ για την Κολομβία. 5-0. Η εντυπωσιακή φάση είναι βγαλμένη από τα πιο εκστατικά όνειρα του Αλέξη Σπυρόπουλου: ο Ιμπάρμπο, «ο Πάνθηρας της Κάλιαρι», δαγκώνει την μπάλα, πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό άλμα και μετά από ένα καταπληκτικό ένα – δύο με το «Χρυσό Αγόρι», Τζέιμς Ροντρίγκες, την ανοίγει με τα μπροστινά του πόδια για τον επερχόμενο «σαν τρελό φορτηγό» Μάριο Γιέπες. Η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα την ώρα που ο αρχηγός της Κολομβίας κορνάρει και αναβοσβήνει πανηγυρικά τους προβολείς του. Οι εξέδρες αρχίζουν να παράγουν μουσική του Γιάννη Πάριου, ο Αλέξης Σπυρόπουλος ζητάει παραγγελιά το «Το πουλάω το σπίτι».
123' Ο Φερνάντο Σάντος απαντάει με αλλαγή. Ο Optimus Prime παίρνει τη θέση του Γιώργου Σαμαρά.
133' Τα λεπτά κυλούν. Η ελληνική ομάδα έχει μια φλύαρη υπεροχή αλλά δυσκολεύεται να περάσει το κέντρο. Οι Κολομβιανοί παίκτες σιγά – σιγά αποχωρούν από το γήπεδο και κατευθύνονται προς τη φυσούνα.
159' Οι Έλληνες διεθνείς έχουν κερδίσει πολλά μέτρα στο άδειο γήπεδο, αλλά η κούραση τους έχει πια καταβάλει. Οι Κολομβιανοί ποδοσφαιριστές παρακολουθούν με αγωνία τις προσπάθειές των αντιπάλων τους, λουσμένοι και μπανιαρισμένοι, από τις οθόνες των τηλεοράσεων που βρίσκονται ενσωματωμένες στα καθίσματα του πούλμαν που τους μεταφέρει στο ξενοδοχείο τους.
160' Ο Αμερικανός ρέφερι σφυρίζει τη λήξη του αγώνα. Τελικό σκορ: Κολομβία – Ελλάδα 5-0. Ο απόηχος της μουσικής που παράγουν οι Κολομβιανοί φίλαθλοι στα μπαρ του Μπέλο Οριζόντε ταράζει για λίγο την απόλυτη σιωπή που εδώ και ώρα επικρατεί στο άδειο Εστάδιο Μινεϊράο. Λίγο πριν από τη διακοπή του τηλεοπτικού link, ο Βασίλης Τοροσίδης κάνει ένα τελευταίο σχόλιο: «Ορίστε, τι άλλο να πω. Η εικόνα μιλάει μόνη της. Οι Κολομβιανοί δεν υπήρχαν στο γήπεδο».
Ο Αντώνης Τζαβάρας στo facebook: https://www.facebook.com/antonis.tzavaras.1
Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.
Διάβασε ακόμη:
Τα Παπαρατσικά Του Καλοκαιριού: «Αυθόρμητα και μη, ανάλογα με τον βαθμό κόμπλεξ» από τον Τάσο Μαστρογιάννη
Η Ελεονώρα κρύβεται, η Σάσα ρεύεται... Και όποιος μπλέκει με τις κότες καταλήγει να τρώει πίτουρα» από την Κλεοπάτρα Πατλάκη
Είναι Η Μύκονος Ντροπή;: «Μερικές αλήθειες για ένα παρεξηγημένο νησί» από τον Γιώργο Δέδε
Πετρούλα Κωστίδου: Το Comeback Ως Φιλόσοφος-Συγγραφέας: «Το βιβλίο, “η συζήτηση με τον Θεό” & “τα τρίσβαθα του εαυτού της”» από τον Νίκο Παρτσώλη