Follow us

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά: Στο blog του Γιώργου Σατσίδη

Hi guys,    Αυτή τη φορά σας γράφω από το Μονακό. Βρίσκομαι στο Πριγκιπάτο των Γκριμάλντι με αφορμή το 54ο TV Festival. Είδα εκπληκτικές σειρές και συνάντησα τους πρωταγωνιστές ακόμα περισσότερων!

Γιώργος Σατσίδης_
ΓΡΑΦΕΙ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΤΣΙΔΗΣ_
Σαρλίζ Θερόν
Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά

Εκείνες για τις οποίες θα δούμε πολλά στο μέλλoν είναι το Black Sails που γυρίζεται στη Νότιο Αφρική με σκηνοθέτη τον Μαικλ Μπέι και πρωταγωνιστή τον γιο της Μάγκι Σμιθ από το Ντάουντον Άμπεϊ, Τόμπι Στίβενς. Το επιστημονικής φαντασίας Defiance του καναλιού Syfy στο οποίο πρωταγωνιστεί η Τζούλι Μπενζ που γνωρίσαμε στο Modern Family, αλλά και το Chicago PD που είναι η πιο γερή αστυνομική περιπέτεια που είδα τα τελευταία χρόνια.

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 2

Με τις πρωταγωνίστριες της σειράς "Downton Abbey" που προβάλλεται αποκλειστικά από τον ΟΤΕ TV και το κανάλι ΟΤΕ Cinema 1 HD

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 3
Mε τους "πειρατές" της νέας συναρπαστικής σειράς "Black Sails"

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 4

Mε τις πρωταγωνίστριες της σειράς "Defiance"

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 5

Με την ομάδα της δημοφιλούς entertainment καθημερινής εκπομπής του NBC "Access Hollywood"

Στο Μόντε Κάρλο είχα την ευκαιρία να συναντήσω, επίσης, τη θρυλική πρωταγωνίστρια Τζέιν Σέιμουρ, αλλά και τον Πρίγκιπα Αλβέρτο στο λαμπερό γκαλά που δόθηκε στο περίφημο Spoting Club. Το πάρτι φυσικά συνεχίστηκε μέχρι το πρωί στο διπλανό Jimmyz που είναι το πιο μυθικό night club της Κυανής Ακτής από τη δεκαετία του '80 έως και σήμερα.

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 6

Με την Τζέιν Σέιμουρ

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 7

Με τον πρίγκιπα Αλβέρτο του Μονακό


Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 8

Συνάντησα τον καυστικό οικοδεσπότη του Soup, της πιο διαχρονικής σατιρικής εκπομπής του «Ε! Εntertainment» στο Μόντε Κάρλο. Ο ταλαντούχος Joel Mchale, ο οποίος εκτός από δημοφιλής παρουσιαστής, είναι και ηθοποιός, μου έδωσε μια απολαυστική συνέντευξη για την εκπομπή που κάνει με μεγάλη επιτυχία στο κορυφαίο ψυχαγωγικό κανάλι του πλανήτη!

Πρωτοπόρος σε αυτό το είδος εκπομπής, συλλέγει κάθε εβδομάδα τα παράξενα, περίεργα, παράδοξα και παράλογα στιγμιότυπα της αμερικανικής τηλέορασης τα οποία και σατιρίζει με τον πιο ηχηρό τρόπο!

Άκρως περιζήτητος, ο Μchale γίνεται χίλια κομμάτια για να τα προλάβει όλα. Μέχρι πρόσφατα γύριζε την τηλεοπτική σειρά Community. Στα μπρέικ των γυρισμάτων δύο φορές την ημέρα πετάγεται στα στούντιο του Ε! για συναντήσεις με τους παραγωγούς του σόου. Τα Σαββατοκύριακα κάνει περιοδεία με stand up comedies σε αμερικανικές πόλεις...και ταυτόχρονα βρίσκει χρόνο για την γυναίκα του και τα δύο τους παιδιά.

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 9

Πώς καταφέρνει και τα προλαβαίνει όλα; «Η ομάδα μου διαθέτει πλέον 13 άτομα... Ωστόσο τα περισσότερα από όσα σχολιάζω είναι πράγματα που ακούω στο ράδιο ή στην τηλεόραση και απλά με "κουφαίνουν!".... Τα πλέον παράλογα τα σημειώνω πάντα στο κινητό μου και μετά τα επεξεργαζόμαστε μαζί με την ομάδα μου. To E! υπήρξε από την αρχή πολύ ανεκτικό μαζί μου, με τα πικάντικα σχόλια για τους σταρ του σινεμά, αλλά και τα αστέρια του ίδιου του δικτύου που τα σχολιάζω πάντα με το δικό μου τρόπο. Δεν ξέρω πραγματικά εαν κάπου αλλού θα είχα αυτή την ευκαιρία. Το μόνο ίσως που δεν αρέσει και τόσο στο Ε! είναι ότι αναφέρομαι διαρκώς στο sex tape της Κιμ Καρντάσιαν... εκεί που το κοινό πάει να το ξεχάσει βρίσκω αφορμές και το θυμίζω (γέλια)!».

Ο Joel αποκαλύπτει, ωστόσο, ότι η Κιμ που πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά Keeping up with the Kardashians που είναι παγκόσμιο χιτ για το Ε!, δεν έχει παραπονεθεί ποτέ. Ούτε καν ο πανίσχυρος παραγωγός της σειράς, Ράιαν Σίκρεστ, που είναι βασικός παρουσιαστής του καναλιού και βλέπει διαρκώς τον εαυτό του να σατιρίζεται από τον Τζόελ.

Ο Mchale μου αποκάλυψε ότι η μόνη που έχει γίνει έξαλλη με τα σχόλιά του είναι η Τάιρα Μπανκς... «Ήθελε να μας απαγορεύσει να χρησιμοποιούμε πλάνα από το σόου της... ωστόσο καθένας έχει το δικαίωμα να το κάνει για 20 δευτερόλεπτα. Τώρα που έχει χαθεί απο την τηλεόραση και ετοιμάζει την επιστροφή της δεν θα έχει τόσο πρόβλημα!" λέει χαρακτηριστικά.

Διαρκώς αστείος, ενίοτε με βιτριολικό χιούμορ, ο παρουσιαστής του θρυλικού Soup γνωρίζει καλά πώς να παρουσιάζει ένα σφιχτοδεμένο πρόγραμμα χωρίς να γίνεται "σούπα". Θα ήθελα να παρουσιάσω την εκπομπή από την Ελλάδα, θέλω να πάω στην Πάτμο" μου αποκάλυψε στο Μόντε Κάρλο. "Έχω πάει στην Σαντορίνη, στη Μύκονο, στην Αθήνα, τώρα είναι η σειρά της Πάτμου. Αν και σιχαίνομαι την ελληνική κουζίνα...δεν πατάω σε ελληνικό ρεστοραν στις ΗΠΑ! Αστειεύομαι... λατρεύω την κουζίνα σας, για την ακιρβεία πεθαίνω με τις ελληνικές γεύσεις!".

To Soup προβάλλεται στο Ε! Entertainment HD σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας αποκλειστικα στον OTE TV.


Πάμε, όμως, και στο θέμα μας, να δούμε ποιες ταινίες βγαίνουν αυτή την εβδομάδα στην Αθήνα και αξίζει να δείτε!

Χίλιοι τρόποι να πεθάνεις στην Άγρια Δύση

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 10

Ένα εκατομμύριο τρόπους να πεθάνεις στο γέλιο υπόσχεται η νέα εκκεντρική κωμωδία – γουέστερν, με φόντο την επικίνδυνη Δύση του 19ου αιώνα, που φέρει την υπογραφή του σαρδόνιου και πάντα αιχμηρά καυστικού Σεθ ΜακΦάρλαν (Family Guy), στη δεύτερη μεγάλη ταινία του μετά το ξεκαρδιστικό Ted. Κρατώντας τον ρόλο του πρωταγωνιστή, σκηνοθέτη, σεναριογράφου και παραγωγού, ο ΜακΦάρλαν υποδύεται έναν δειλό αγρότη που το μόνο που επιθυμεί διακαώς είναι να φύγει από το πολεμοχαρές Δυτικό Μέτωπο, κι ο οποίος προσπαθεί να εντυπωσιάσει την πρώην κοπέλα του (Αμάντα Σέιφριντ) κομπάζοντας στο πλευρό τής πάντα εκθαμβωτικής Σαρλίζ Θέρον, που του μαθαίνει, μεταξύ άλλων, πώς να σημαδεύει κατευθείαν στις καρδιές των γυναικών. Όταν κληθεί σε μια δύσκολη μονομαχία με τον δολοφονικό Λίαμ Νίσον, στο ρόλο του κακοποιού συζύγου της Θέρον, ο (εκ)κεντρικός ήρωας θα χρειαστεί κάτι πολύ παραπάνω από καλή εκπαίδευση στη σκοποβολή: θα χρειαστεί κουράγιο και τύχη βουνό.

Την εποχή που ο ταλαντούχος Σεθ ΜακΦάρλαν και οι συνεργάτες του στη συγγραφή του σεναρίου ολοκλήρωναν την κωμωδία Ted, σε ένα διάλειμμά τους είδαν το κλασικό γουέστερν με πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ίστγουντ ""Hang ‘Em High". Τότε συνέλαβαν την ιδέα να γράψουν ένα ανατρεπτικό σενάριο που να διακωμωδεί το είδος αυτό. Με αυτό το σκεπτικό ξεκίνησαν όλα.Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο ΜακΦάρλαν είναι εσκεμμένα πιο σύγχρονος προκειμένου να τον φέρει σε αντιπαράθεση με την Άγρια Δύση και τα έθιμά της και να τονίσει την απέχθειά του για αυτήν. Ο βασικός γυναικείος χαρακτήρας της ταινίας είναι η Άννα, μια μυστηριώδης γυναίκα που εμφανίζεται στην πόλη και η οποία δένεται με τον πρωταγωνιστή λόγω της κοινής τους απέχθειας για την Δύση. Κι αυτό που ξεκινά ως φιλία καταλήγει σε έναν αμοιβαίο έρωτα.

Στο ρόλο της Άννα… η μοναδική Σαρλίζ Θέρον. Η Σαρλίζ μπορεί να είναι μια βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός αλλά έχει εμφανή απειρία στην κωμωδία. Η αμηχανία της όμως είναι χαριτωμένη και είναι αυτό που προσέδωσε στην εικόνα με τον ΜακΦάρλαν στη μεγάλη οθόνη καταπληκτική χημεία. Η ταινία βλέπεται ιδανικά σε θερινό σινεμά και είναι πολύ, πολύ ευχάριστη και ανατρεπτική.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Πώς να εκπαιδεύσετε τον δράκο σας

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 11

Ενώ ο Άστριντ, ο Μύξαρχος και η υπόλοιπη συμμορία προκαλούν ο ένας τον άλλον σε αγώνες δράκων, που έχει γίνει το νέο αγαπημένο άθλημα του νησιού, το πλέον αχώριστο δίδυμο ανακαλύπτει νέους κόσμους και αχαρτογράφητους τόπους. Μέχρι τη στιγμή που μία από τις περιπέτειές τους θα τους οδηγήσει στην ανακάλυψη μιας μυστικής σπηλιάς πάγου, που στεγάζει εκατοντάδες νέους άγριους δράκους και τον μυστηριώδη Καβαλάρη των Δράκων. Έτσι οι δύο φίλοι θα βρεθούν στο κέντρο μιας μάχης για την προστασία της ειρήνης. Τώρα, ο Ψάρης και ο Φαφούτης πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, να αγωνιστούν για τα πιστεύω τους και παράλληλα πρέπει να αναγνωρίσουν το γεγονός ότι μόνο μαζί, έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν το μέλλον τόσο των ανθρώπων όσο και των δράκων.

Η πρώτη ταινία της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πώς να Εκπαιδεύσετε τον Δράκο σας» έκλεψε τις καρδιές του κοινού και κατάφερε να σπάσει τα ταμεία με εισπράξεις πάνω από 450 εκ. δολάρια παγκοσμίως. Ήταν, επίσης, υποψήφια για δύο Όσκαρ, στις κατηγορίες Καλύτερη Ταινία Κινουμένων Σχεδίων και Καλύτερη Μουσική.

Η επιτυχία όμως της ταινίας, σε σενάριο και σκηνοθεσία των Ντιν Ντεμπλουά και Κρις Σάντερς, ήταν σταδιακή και παράλληλα ανοδική. Παρότι κέρδισε κοινό και κριτικούς αμέσως, το πρώτο σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησε η ταινία στις αίθουσες δεν πήγε τόσο καλά όσο περίμενε το στούντιο. Αλλά είχε μία φοβερά ανοδική πορεία, έμεινε στην κορυφή του box office για περίπου επτά εβδομάδες. Και με την δεύτερη ταινία αναμένεται να συμβεί κάτι ανάλογο -ήδη υπάρχει πολύ θετικό word of mouth. Τη φωνή στον βασικό ήρωα δανείζει ο Τζέραρντ Μπάτλερ.

Τελικά θα το δεις;

***Τρέχοντας
**Ευχάριστα. Ποπ κορν απαραίτητο.
*Ούτε καν!

Αυτά λοιπόν! Τα λέμε ξανά την άλλη Πέμπτη, με περισσότερα νέα από σινεμά & hollywood.

Stay tuned @ yupiii.gr!

Οι Καλύτερες Ταινίες Της Εβδομάδας Στο Σινεμά - εικόνα 12

twitter: georgesatsidis

instagram: georgesatsidis

facebook: george satsidis fan page

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα