Follow us

O Γιώργος Σατσίδης δηλώνει εθισμένος στο Luther!: «Ίσως η καλύτερη τηλεοπτική αστυνομική σειρά που είδα ποτέ!»

Το Luther είναι μια εκπληκτικά προσεγμένη σειρά με πρωταγωνιστή τον πρόσφατα υποψήφιο για Όσκαρ για το ρόλο του Μαντέλα- Ίντρις Έλμπα.

Ίντρις Έλμπα

Η συγκλονιστική τηλεοπτική σειρά από την πρώτη ημέρα προβολής της στη Μεγάλη Βρετανία πραγματικά εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς με την ποιότητά της. Πρόκειται για την ιστορία ενός ιδιοφυούς, αλλά ανεξέλεγκτου αστυνομικού, που μετά από μία ψυχολογική κατάρρευση και ενός σαρωτικού βίαιου ξεσπάσματος, περνάει 7 μήνες υπό παρακολούθηση. Αμέσως μετά, επιστρέφει στο σώμα λύνοντας επικίνδυνες υποθέσεις μαζί με το συνεργάτη του Justin Ripley αλλά και τη βοήθεια της Alice, μιας ψυχοπαθούς δολοφόνου, ήρωες με τους οποιούς φαίνεται ότι τους ενώνουν περισσότερα απ’ όσα τους χωρίζουν.

Αν δεν έχετε ανακαλύψει τον γοητευτικό και ταλαντούχο Ίντρις Έλμπα και τον ρόλο που του χάρισε την πρώτη του Χρυσή Σφαίρα, έφτασε η ώρα να το κάνετε, αφού ο δεύτερος κύκλος της σειράς ξεκίνησε ήδη στον ΟΤΕ ΤV και στο κανάλι ΟΤΕ Cinema 1 HD κάθε Τετάρτη στις 21.00. Εννοείται ότι η ιστορία βασίζεται στον κεντρικό χαρακτήρα που υποδύεται με τεράστια επιτυχία ο ίδιος, ο οποίος είναι ένα άτομο το οποίο τα δίνει όλα για την δουλειά του και για τα πιστεύω του.

O Γιώργος Σατσίδης δηλώνει εθισμένος στο Luther!

O βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Ίντρις Έλμπα

Ο John Luther είναι τόσο υπερβολικά αφοσιωμένος στη δουλειά του, ώστε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να εκπληρώσει το καθήκον του. Φυσικά, η συμπεριφορά του έχει επιπτώσεις στην προσωπική του ζωή, κάτι που κάνει τον ήρωα που υποδύεται ακόμα πιο ενδιαφέροντα για τον τηλεθεατή. Σχεδόν κάθε επεισόδιο, εκτός από την κεντρική ιστορία, ασχολείται και με νέα υπόθεση με διαφορετικούς εγκληματίες.

Ο μικρός αριθμός των επεισοδίων, κάτι που συνηθίζεται πλέον στις σπουδαίες βρετανικές σειρές, κάνει το Luther ακόμα πιο συναρπαστικό. Όπως απολαυστική είναι και η διάρκεια του κάθε επεισοδίου, που είναι 60 λεπτά! Το αποτέλεσμα είναι απίθανο αφού κάθε φορά νιώθεις σαν να παρακολουθείς μια εκπληκτική αστυνομική ταινία, χωρίς ανούσιες σκηνές, αλλά με καταιγιστική δράση, ουσιαστική πλοκή και έξυπνους διαλόγους που δεν σε αφήνουν να πάρεις ανάσα.

Η συγκλονιστική ερμηνεία του Ίντρις Έλμπα έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στην επιτυχία της σειράς, αφού έγινε ένα με τον ρόλο του. Σε αυτό το βρετανικό σήριαλ συναντάμε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες με εγκληματίες, οι οποίες πάντοτε έχουν κάτι πρωτότυπο να πουν στο κοινό, ξεφεύγοντας από ό,τι έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε κάθε αμερικανική σειρά. Κάθε ιστορία μπορεί να κρατήσει ένα με δύο επεισόδια μέχρι να διαλευκανθεί το...μυστήριο, ενώ πάντα κλείνει με τον πιο εντυπωσιακό και αναπάντεχο τρόπο. Το soundtrack, η μουσική επιμέλεια στο φινάλε κάθε επεισοδίου συγκινεί στο έπακρο!

Πάρτε μια γεύση από τη δεύτερη σεζόν, που ήδη ξεκίνησε αποκλειστικά στον ΟΤΕ TV:

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι σεναριογράφοι και οι παραγωγοί έχουν δημιουργήσει προσδοκίες για τη μεταφορά της συναρπαστικής τηλεοπτικής σειράς του BBC One και στους κινηματογράφους! Περιμένουμε... λοιπόν. Ή μάλλον, θα έλεγα, δεν μπορούμε να περιμένουμε!

Περισσότερα στο νέο blog post του Γιώργου Σατσίδη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα