Follow us

Must-Go-Spot: Ο «Μπάμπουρας» Στα Πετράλωνα: Το trendy καφενείο που θα περάσεις όλο το Σάββατό σου

Ο Μπάμπουρας στα Πετράλωνα είναι κάτι μεταξύ trendy καφενείου και εναλλακτικού μπαρ που μπορεί να σε φροντίσει από την αρχή της μέρας και να καταλήξεις να πίνεις τις μπύρες σου και τα (φθηνά) ποτά σου αργά το βράδυ. 

Μπάμπουρας Πετράλωνα (01)

Φέισμπουκ | Φόρσκουεαρ | Δημοφώντος 43, Πετράλωνα

Μεσημέρι Σαββάτου ανεβαίνεις την ανηφόρα της Θορικίων και βλαστημάς όποιον είχε την ιδέα να την ανέβεις. Φυσικά με τα πόδια, γιατί μόνο έτσι αξίζει να κυκλοφορείς στα Πετράλωνα. Ξαφνικά μόνο του μπροστά σου ξεπροβάλει ένα γωνιακό μαγαζάκι. Όνομα δεν λέει ,αλλά ένα τεράστιο έντομο σε κάνει να θυμηθείς ότι ο ίδιος που σε έβαλε να ανέβεις την ανηφόρα είχε μιλήσει για έναν μπάμπουρα. Ξύλινα τραπεζάκια μέσα έξω, πλακάκια με στένσιλ στον τοίχο και ένα ωραίο ψυγείο να σε κοιτάζει όπου κι αν κάτσεις.

Στον Μπάμπουρα θα πας ηλιόλουστη μέρα, να ανοίγει το μάτι σου όχι μόνο από τον καφέ αλλά και από το φως που μπαίνει στο μαγαζί. Αν σου έρθει να τσιμπήσεις κάτι, θα πάρεις μερικούς απο τους παραδοσιακούς μεζέδες που σερβίρει (φυσικά τα τρία πιάτα με μέλι). Όσο περνάει η ώρα θα βλέπεις να αλλάζουν γύρω σου οι φάτσες κι εσύ θα παραγγείλεις την πρώτη σου μπύρα ή τσίπουρο. Δεν ξέρεις ποια να διαλέξεις αλλά τις έχεις όλες στην σειρά εκεί μπροστά στην μπάρα. Δεν νιώθεις καμία ανάγκη να κοιτάξεις ρολόι και το μόνο σου ζήτημα είναι αν θα παρεις και ποτό. Κοιτάς το βεραμάν ψυγείο και αυτό σου βροντοφωνάζει "ναι". Εκεί κάπου ίσως αρχίσεις να χορεύεις με τις διαφορετικές αλλά πάντα hip μουσικές που παίζει κάθε φορά.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι όταν βγεις, έχοντας πληρώσει ελάχιστα, θα έχεις μεγάλο βάσανο να κατέβεις την κατηφόρα. Όχι ότι είναι τόσο απότομη. Αλλά επειδή έχεις περάσει τόσο ωραία στον Μπάμπουρα.

[Ακολούθησε μας στο Foursquare για να μαθαίνεις πρώτος για τα μαγαζιά που γράφουμε]


Μπάμπουρας Πετράλωνα (01)

Μπάμπουρας Πετράλωνα (1)

Μπάμπουρας Πετράλωνα (2)

banner

Μπάμπουρας Πετράλωνα (3)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα