Υπάρχουν πολλά νέα. Νέα που θα μπορούσαμε να αναλύουμε μέχρι εξαντλήσεως από τη βαρεμάρα. Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη περιγράφει την περιβόητη γνωριμία της με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο στο Φανάρι στην αυτοβιογραφία της «My Greek Drama», που κυκλοφόρησε πρόσφατα και το «amazon» το έχει ήδη σε έκπτωση –γλιτώνεις περίπου 10 δολάρια από τη σκληρόδετη έκδοση, αν θέλεις να μάθεις τη δική της άποψη για την ιστορική λιποθυμία αλλά και το πρώτο τους ραντεβού στο «Aubrevoir». Φυσικά και διαψεύδει τους κακεντρεχείς ψιθύρους περί σκηνοθετημένης λιποθυμίας, ωστόσο το μόνο που μου έμεινε από το κεφάλαιο «Τουρκικές Λιχουδιές» (αυτό δηλαδή που πραγματεύεται το fairy tale φλερτ) ήταν η φράση της «’Εδωσα εντολή στη βοηθό μου, τη Λένα...». Ούτε «ζήτησα από τη βοηθό μου, τη Λένα», ούτε «Είπα στη βοηθό μου, τη Λένα...». «Έδωσα εντολή» ήταν η φράση, έτσι για να μπαίνουν τα πράγματα και οι άνθρωποι στη θέση τους.
Επίσης, η Κύπρος και η Δέσποινα Ολυμπίου αποκλείστηκαν χθες από τον τελικό της Eurovision. Το twitter δεν έκραξε τη συμμετοχή, οπότε υποθέτω ότι ήταν άδικο το αποτέλεσμα. Το Φεστιβάλ των Καννών ξεκίνησε, άρα έχουμε μια εβδομάδα μπροστά μας για να βλέπουμε κόκκινα χαλιά στρωμένα και ωραία φουστάνια να ανεμίζουν στην Croisette. Ελπίζω πάντως να προβληθούν ωραίες ταινίες, μπας και έχουμε σε κάτι να ελπίζουμε, έστω κι αν αυτό είναι μια υπερστιλιζαρισμένη ιστορία του σκηνοθέτη βγαλμένη από τη ζωή ή το κεφάλι του.
Το μεγάλο μιντιακό σούσουρο, χθες, ωστόσο ήταν η επέμβαση διπλής μαστεκτομής στην οποία υπεβλήθη η Αντζελίνα Τζολί για προληπτικούς λόγους, επειδή το τεστ «BRCA1» προ μηνών έδειξε ότι έχει υψηλά ποσοστά πιθανοτήτων ανάπτυξης καρκίνου του μαστού. Παράξενο κορίτσι η Αντζελίνα, πάντως...Γιατρός δεν είμαι, ούτε συντάκτρια ιατρικού ρεπορτάζ, αλλά πολύ φοβάμαι πως αυτή είναι η αρχή ενός νέου πάρτι στη βιομηχανία της υγείας, που και οι Χολιγουντιανοί σταρ (όπως σε κάθε τρεντ) θα έχουν βάλει το χεράκι τους. Πώς αλλιώς θα έχει το πάρτι προσέλευση και επιτυχία, αν δεν έχει και έναν σταρ για κράχτη;
Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ. Οι Daft Punk κυκλοφόρησαν μόλις το νέο τους άλμπουμ «Random Access Memories» για προακρόαση, είναι ολόφρεσκο και υπέροχο – πιθανότατα ΤΟ άλμπουμ του καλοκαιριού. Η Ελεονώρα Μελέτη το’ χει χάσει με το twitter και γράφει ό,τι της κατέβει, αναρωτιέμαι πόσα ανφόλο θα είχε την τελευταία εβδομάδα. Ο Αντώνης Σαμαράς, μαζί με ένα μεγάλο κλιμάκιο υπουργών και Ελλήνων επιχειρηματιών, είναι στην Κίνα και ψάχνει για επενδυτές. Αυτές είναι πάνω κάτω οι ειδήσεις της εβδομάδας. Αυτά διάβασα όσο κάθομαι στην ακρούλα μου, ήσυχη και σιωπηλή χωρίς να ενοχλώ κανέναν. Και έτσι πέρασε η ώρα.
Το soundtrack του κειμένου:
Το πρώτο single των Daft Punk, «Get Lucky», από το «Random Access Memories» με τη συμμετοχή του Pharrell Williams. Κάνε φαντασίωση τον εαυτό σου να χορεύει σε ένα νησί με καϊπιρίνιες στο χέρι, γιατί αλλιώς, στο λέω, δεν βγαίνει ο Μάιος.
Η Βάσω Παπαγιαννακοπούλου στο twitter και το instagram:
Σου άρεσε το κείμενο; Συμφωνείς; Διαφωνείς οριζοντίως, καθέτως και διαγωνίως; Κάνε το δικό σου σχόλιο
παρακάτω. Το Yupiii θέλει και τη δική σου άποψη.
Διάβασε ακόμη:
«Ελεονώρα Μελέτη: Το Μετέωρο Βήμα Και Οι Αναρτήσεις» από τον Διονύση Θανάσουλα
«Respect!» από τον Νίκο Καλαμπάκα
«Άλλο Μαντόνα Κι Άλλο Γοργόνα» από την Κάλλια Καστάνη
«Μια Ρωσίδα Αγόρασε Τον Σκορπιό... Χριστός Ανέστη!» από τον Δημήτρη Τσακούμη