Μπορεί "Μια Γυναίκα" να κατακτήσει την prime time;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος παρακολούθησε σε avant première το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του Alpha "Μια Γυναίκα" με τη Δανάη Παππά.

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Λίγο ή πολύ, ορισμένες ομάδες που παράγουν τηλεόραση είναι πλέον γνωστές. Το "Μια Γυναίκα" φέρνει ξανά μαζί αρκετούς από τους συντελεστές που συνεργάστηκαν στον "Άγιο Έρωτα". Ωστόσο, ως σειρά δεν έχει σχεδόν καμία σχέση με το προηγούμενο τηλεοπτικό χιτ του Alpha.

Τι θα δεις στο "Μια Γυναίκα"

Η Μαρίνα (Δανάη Παππά) μεγαλώνει μόνη της τα δύο της παιδιά, έχοντας χάσει τον Νίκο, τον σύζυγό της (Βασίλης Μαγουλιώτης). Στο πρώτο επεισόδιο παρακολουθούμε στο σήμερα τη Μαρίνα να προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στην ανατροφή δύο παιδιών, την απώλεια του αγαπημένου της αλλά και τις τεράστιες οικονομικές υποχρεώσεις. Μάλιστα, η ίδια κάνει δύο δουλειές για να τα βγάλει πέρα κι όμως αντιλαμβανόμαστε πως ακόμη κι έτσι δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα. Μια πλημμύρα τη φέρνει αντιμέτωπη και με την απώλεια του σπιτιού της, έχοντας χάσει ήδη τη δουλειά της.

Σε παράλληλη δράση, βλέπουμε –όπως τουλάχιστον αφήνεται να εννοηθεί στο πρώτο επεισόδιο– τους γονείς της, δηλαδή την Ελισάβετ Μουτάφη και τον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, με τους οποίους δεν έχει επαφές, να ζουν με τα δικά τους προβλήματα. Το κυριότερο πρόβλημα στην καθημερινότητά τους, ωστόσο, δεν είναι οι υποχρεώσεις τους, αλλά η μικρότερη κόρη τους –20χρονη, άρα όχι ανήλικη–, που την υποδύεται η Δανάη Βασιλοπούλου. Το μόνο σαφές είναι πως βρίσκεται υπό την επίβλεψη ψυχιάτρου, ενώ οι "κρίσεις" της σχετίζονται με αναμνήσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί ο αδικοχαμένος σύζυγος της αδελφής της, ο Νίκος.

Οι πρωτες εντυπωσεις

Επιτέλους, το "Μια Γυναίκα" μάς μεταφέρει μια σκληρή, ρεαλιστική ιστορία του σήμερα. Το πρώτο επεισόδιο είναι υποδειγματικά σκηνοθετημένο από τον Πιέρο Ανδρακάκο, έναν από τους καλύτερους σκηνοθέτες της γενιάς του.

Η Δανάη Παππά αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι δεν σταματά να εξελίσσεται και ότι έχει κάνει άλματα στον τρόπο που παίζει, ακόμα και από τον "Άγιο Έρωτα" που ολοκληρώθηκε πριν λίγους μήνες. Και, ναι, ας μην ξεχνάμε πως μιλάμε για μια εκθαμβωτική γυναίκα που μαγνητίζει την κάμερα όποτε την κοιτάει, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται η ηρωίδα της.

Στα μεγάλα συν και ο Βασίλης Μαγουλιώτης, όχι ιδιαίτερα γνώριμος ακόμη στο ευρύ τηλεοπτικό κοινό, αλλά με εξαιρετική πορεία στο θέατρο, στους απίθανους "Παίκτες" λόγου χάρη. Μπορεί να εμφανίζεται λίγο στο πρώτο επεισόδιο, αλλά η φυσιογνωμία του σε κερδίζει αμέσως.

Μιλάμε για μια βαθιά συγκινητική σειρά, με ουσιαστική ιστορία, με λόγο ύπαρξης, εν ολίγοις. Και επιτέλους μια σύγχρονη σειρά, διασκευασμένη στην Ελλάδα του 2026. Ο Alpha έχει χτίσει ένα εντυπωσιακό σερί καλαίσθητων και επίκαιρων σειρών μυθοπλασίας που έχουν βρει τον δικό τους θεατή.

Το επομενο τηλεοπτικο χιτ;

Δεν είμαι σίγουρος πως το "Μια Γυναίκα" φτιάχτηκε για να γίνει μια σειρά "μαζικής" αποδοχής, όπως είναι ένα καθημερινό σήριαλ. Έχει όμως όλα τα φόντα να κερδίσει τον θεατή που θα της δώσει την ευκαιρία.

Και, μετά από ένα τέτοιο πρώτο επεισόδιο, μάλλον το μόνο άγχος για τον Alpha είναι πόσο μαζικά θα παρακολουθήσει το κοινό και το δεύτερο επεισόδιο της ιστορίας.