Μήνυση και αγωγή κατά του Λάκη Λαζόπουλου καταθέτει ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, σημειώνοντας πως στο χθεσινοβραδινό (4/3) "Αλ Τσαντίρι Νιούζ", ο οικοδεσπότης της εκπομπής έκανε εις βάρος του "σφοδρή και χυδαία επίθεση".
Η ανακοίνωση του Άδωνι Γεωργιάδη
Στη ανάρτησή του ο Υπουργός Υγείας αναφέρει πως "Χθες στην τηλεοπτική του εκπομπή "Αλ Τσαντίρι news" που προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό MegaTv ο Λάκης Λαζόπουλος μου εξαπέλυσε για πολλοστή φορά σφοδρή και χυδαία επίθεση, με ύβρεις, συκοφαντίες, υπονοούμενα και προτροπή σε βία εναντίον μου κλπ Η επίθεση αυτή κατά την γνώμη μου ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής, που ως Δημόσιο πρόσωπο οφείλω να δέχομαι και προκαλεί μεγάλη ηθική βλάβη στο πρόσωπο μου, προκαλεί δικαιολογημένο φόβο στην οικογένεια μου και αποτελεί κατά την κρίση μου ποινικώς αλλά και αστικώς κολάσιμη πράξη".
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι "Καταφεύγω στην Ελληνική Δικαιοσύνη καταθέτοντας μήνυση και αγωγή κατά του κ. Λαζόπουλου και αγωγή κατά του υπευθύνου για την μετάδοση τηλεοπτικού σταθμού. Επίσης καταθέτω καταγγελία στο ΕΣΡ το μόνον αρμόδιο θεσμικό όργανο για να προστατεύσει το κοινό από τέτοιου μεγέθους χυδαιότητες κατά του τηλεοπτικού σταθμού και του παρουσιαστή του. Λυπούμαι ειλικρινά διότι αναγκάζομαι να κάνω κάτι τέτοιο, καθώς αν και ως πρόσωπο δέχομαι την σκληρότερη δημόσια κριτική, γενικά αποφεύγω τα δικαστήρια, σεβόμενος την Ελευθερία του Λόγου και της Κριτικής, αλλά εδώ πλέον δεν μου έμεινε κανένα απολύτως άλλο περιθώριο".
Τι είχε αναφέρει ο Λάκης Λαζόπουλος
Υπενθυμίζουμε πως ο Λάκης Λαζόπουλος είχε αναφέρει στο χθεσνιό "Αλ Τσαντίρι Νιούζ": "Ένας άνθρωπος, ο Άδωνις, που τη Δευτέρα μισεί τους Εβραίους και την Τρίτη 'Οι Εβραίοι φίλοι μας! Φίλοι μας!'. Αυτός που από τη μέρα που γεννήθηκε έβλεπε τα γερμένα υποβρύχια των Γερμανών και βγήκε στο MEGA και ούρλιαζε και σε 10 μέρες τα έβλεπε ίσια τα υποβρύχια. Και αμέσως μετά τον έκαναν Υπουργό. Αυτός που για τις 68.000 ψηφοφόρους του, είναι ένας φοβερός πολιτικός, γιατί συνέχεια μας τους κοπανάει στο κεφάλι. 68.000! 68.000!"
Επίσης, ο Λάκης Λαζόπουλος είπε "Κύριε Γεωργιάδη δεν θέλω να σας τρομάξω, μπορεί λοιπόν για πολλά εκατομμύρια ανθρώπους να υπάρχει αίσθηση ότι μπορεί να είστε και ελεεινό υποκείμενο. Θα μου πείτε εσείς χρειάζεστε τις 68.000 ψήφους. Αλλά όταν τελειώσει η εξουσία σας, θα συναντήσετε στους δρόμους 9 εκατομμύρια Έλληνες χωρίς τη συνοδεία των ΜΑΤ. Να το ξέρετε αυτό"