Aide-mémoire | Μακριά από μας, Θεός φυλάξοι!

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο.

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Τι να σας πω και τι να σας γράψω κι εγώ. Φέρτε μ' ένα μαντολίνο για να δείτε πως πονώ κι ύστερα θα γίνω κρίνο κι ύστερα πια θα χαθώ. Τι με νοιάζει κι αν χαθώ αφού θα 'χω γίνει κρίνο, φέρτε μου ένα μαντολίνο. Σε αυτή τη φάση με βρίσκετε βλέποντας κατά πώς πάει η δόλια τούτη σεζόν. Δηλαδή χίλιες φορές να ήμουν κρίνο, παρά κριτικός. Τι να σας γράψω δηλαδή;

Να σας πω ότι κάνει επιτυχία ο Πέτρος Κουσουλός, αναβιώνοντας ένα είδος εκπομπής το οποίο είχαμε καταργήσει από το Millenium; Μπορεί, κάποιος αυτό να το λέει επιτυχία. Με 11,6% την Πέμπτη και τα μονοψήφια της Τετάρτης δεν το λές ακριβώς επιτυχία, το λες φασαρία περισσότερο. Και όντως ο Πέτρος Κουσουλός αρέσκεται στη φασαρία. Γιατί αυτή η φασαρία που προκαλεί, του φέρνει κάποια στιγμή επιτυχία. Ο Κουσουλός είναι αναγκαίο κακό. Σαν τα κομπρεσέρ στα πεζοδρόμια στις 9 το πρωί. Θες να βρεις τη διαρροή αλλά αναγκαστικά θα σηκώσεις και τον κόσμο στο πόδι. Μην έχοντας άλλο τρόπο, τους ξυπνάς όλους και σε βρίζουν κι από πάνω.

Σε ένα πράγμα παραδέχομαι τον Γιώργο Λιάγκα. Τον διάολο τον ίδιον να του φέρουν στον ΑΝΤ1, αν είναι να ωφελήσει την εκπομπή του, θα τον κάνει σύμμαχο και θα τον φέρει στο "Πρωινό". Δηλαδή του έφεραν τον Κουσουλό που σίγουρα του χαλάει το καταγγελτικό του infotainment πρόσημο, είναι άλλος ο Ρομπέν των Πλατό. Να έβγαλε ο αθεόφοβος και στο "Πρωινό" να πει τα δικά του, τσακώθηκε και με τον Μπαλάσκα on air. Τι κι αν προσπαθεί ο Λιάγκας να μαζέψει πού και πού τον Μπαλάσκα, ο άνθρωπος είναι επαναληπτική καραμπίνα στα σχόλια. Και μπράβο του δηλαδή, για αυτόν τον πήραν.

Δεν άντεξε και ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος το "Πρωινό". Α συγγνώμη το πρωινό ξύπνημα δεν άντεξε. Και μετά δεν κοιμόταν και μετά δεν άντεξε το ίδιο το "Πρωινό". Τον καταλαβαίνω που δεν άντεξε. Το "Πρωινό", όχι το πρωινό ξύπνημα. Το πιο ειλικρινές κομμάτι της αποχώρησης πάντως ήταν η στεναχώρια του Γιώργου Λιάγκα, τον πιστεύω ότι χαλάστηκε που ρέταρε ο φίλος του στις 2-3 μέρες εκπομπής. "Δεν θα κάνει τηλεόραση φέτος" αποκάλυψε ο Χάρης Λεμπιδάκης στο "Το 'χουμε", δεν χρειαζόταν γενικώς να κάνει έτσι τηλεόραση, θα συμπληρώσω εγώ. Και πιστέψτε με, ο Γιαννόπουλος είναι ένας άνθρωπος που συμπαθώ στην τηλεόραση, παρά την τεράστια ανάγκη/ πρόθεση του λόγου του για αναπαραγωγή.

Ο Θοδωρής Μαραντίνης, όχι επειδή τον συμπαθώ, έδωσε μια από τις καλύτερες συνεντεύξεις του στην Κατερίνα Καινούργιου. Φάνηκε κατασταλαγμένος, σοβαρός, καθόλου κίτρινος. Έβαλε τα πράγματα στη θέση τους, έδωσε ειδήσεις, είπε και τα καλλιτεχνικά του, μάρκαρε λίγο και την περιοχή της θεματικής της κουβέντας από εδώ και πέρα. Και τι ωραία στάση κράτησε και η ΚατΚαιν απέναντί του! Φιλική, χωρίς άγχος, με ερωτήσεις κανονικές και σίγουρα φιλικές. Φαίνεται ο άνθρωπος που δεν έχει πιέσεις ή δεν δέχεται νεύρα άλλων στον αέρα... Και πώς να έχει δηλαδή, μια εβδομάδα πρώτη ήταν. Αλλάζουν οι εποχές!

Τον κάναμε και τον Γιώργο Μαζωνάκη... χαλάκι για την πόρτα. Άντε αυτός ο άνθρωπος να μαζέψει επικοινωνιακά τα κομμάτια του, ό,τι κι αν βιώνει, για να ξαναγίνει ο σταρ που του αξίζει. Κακά τα ψέματα, κανένας δεν αγαπάει τον Μαζωνάκη. Άντε να τον αγαπάει κανένας φανατικός του θαυμαστής. Παρουσιαστής ή μιντιαικός που αγαπάει τον Μαζώ και τον σέβεται σαν άνθρωπο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει. Όλοι σκυλεύουν τα απομεινάρια του σταριλικιού του και ο ίδιος καλείται να σταθεί στα πόδια του. Ήρθε και ο Κουσουλός και άρχισε να λέει τα δικά του, τουλάχιστον αυτός δεν λέει πως τον αγαπάει. Αυτός απλά κάνει τη δουλειά του και μοιραία τον βγάζει κανονικά στα μανταλάκια. Μπροστά στο αφιέρωμα βέβαια του "Live News” στον σκύλο του Μαζω, τίποτα. I rest my case.

Εγώ απολαμβάνω πάντως ακόμα και στο replay το "Στούντιο 4". Όσα εγκλήματα και να μου τρίψεις στη μούρη, εμένα μ' αρέσει να ακούω τον Θάνο Παπαχάμο να μου λέει πράγματα που τον ενδιαφέρουν και δεν προσβάλουν άνθρωπο. Και φυσικά να βλέπω τον καλεσμένο τους. Ναι ΟΚ εμένα μ' αρέσουν οι φλωριές, τι να κάνουμε; Σόρι αλλά αν ακούσω ξανά ιατροδικαστή να μιλάει στην τηλεόραση, θα αρχίσω να βλέπω μόνο "Πυτζαμοήρωες”.

Δικαίως η "Κοινωνία Ώρα MEGA" κάνει νουμεράρες τόσους μήνες. Έβλεπα το πρωί την κ. Παγώνη, που ξέρουμε όλοι πόσο μπορεί να εκμεταλλευτεί από μία εκπομπή, να κάνει μια υγιέστατη συζήτηση με μία κοπέλα που κατήγγειλε κάποιες ελλείψεις στο ΕΣΥ. Ούτε περιττά σχόλια, ούτε lifestyle_ίκια, ούτε τίποτα. Ωραία συζήτηση με πιθανές λύσεις για ένα λογικό πρόβλημα. Αυτή πρέπει να είναι η τηλεόραση σήμερα.

Και μιας και σε έχω εύκαιρο! Αν σε ενδιαφέρουν οι σειρές, διάβασε τα παρακάτω...

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos