
Προφανώς και η συγκεκριμένη ημέρα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, πέραν του είναι το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα που θέλει τον μέσο Έλληνα να τιμά με πάθος μόνο όσες παραδόσεις σχετίζονται με (συνήθως πολύ, πάρα πολύ) φαγητό. Αυτό φυσικά δεν έχει τίποτα κακό. Η Τσικνοπέμπτη του 2025 έφτασε και παρακάτω ακολουθούν τα πάντα γι' αυτήν. Με το πλήρες guide του Esquire είναι δεδομένο πως δεν θα μείνεις νηστικός.
Το ψήσιμο της τέλειας -μοσχαρίσιας- μπριζόλας
Ακόμη και ένα σχετικά οικονομικό κομμάτι μοσχαρίσιου κρέατος μπορεί να μετατραπεί σε εξαίσια γευστική εμπειρία σε λίγα λεπτά. Βήμα-βήμα, σύμφωνα με τον τρομερό σεφ του Youtube, Babish: Απλώνεις την μπριζόλα σε ένα τηγάνι από ανοξείδωτο χάλυβα, που έχει προθερμανθεί. Επιτρέπεις στο κρέας να καψαλιστεί και από τις δύο μεριές και στη συνέχεια το βγάζεις εκτός φωτιάς για 10', τυλίγοντας με αλουμινόχαρτο. Τέλος, κατά τη διάρκεια της ξεκούρασης το κόβεις σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά, μπορείς να ακολουθήσεις και τις συμβουλές των ειδικών από το νεoϋορκέζικο Lobel's.
Το μοσχάρι παραδοσιακά ψήνεται σε ξηρή φωτιά - σε αυτό που οι Αμερικανοί ονομάζουν dry heat, χωρίς την προσθήκη δηλαδή υγρών ή λιπαρών ουσιών. Οι μπριζόλες της σπάλας, αυτές της κόντρας, το φιλέτο αλλά και ο κιμάς ενδείκνυνται για αυτό.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr