Hot or Not? Είδαμε σε avant premiere τη "Μαρία που έγινε Κάλλας" και αυτές είναι οι πρώτες εντυπώσεις

Επίσημη πρεμιέρα για τη σειρά "Η Μαρία που έγινε Κάλλας", το βράδυ της Δευτέρας

ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Ndp

Η avant premiere της σειράς "Η Μαρία που έγινε Κάλλας" που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, τη γενέθλια ημέρα της μεγάλης ντίβας της όπερας, στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο "Μαρία Κάλλας".

Στο εμβληματικό κτήριο της οδού Ακαδημίας, που για περισσότερο από 50 χρόνια στέγαζε την Εθνική Λυρική Σκηνή όπου έκανε το ντεμπούτο της η κορυφαία σοπράνο στον "Βοκάκιο" του Σουπέ, δημοσιογράφοι του τηλεοπτικού ρεπορτάζ μαζί με τη σκηνοθέτρια και σεναριογράφο, Όλγα Μαλέα, τους πρωταγωνιστές, τους συντελεστές της μίνι βιογραφικής σειράς παρακολούθησαν την αποκλειστική πρεμιέρα της "Μαρίας που έγινε Κάλλας".

Όσα έγιναν στην avant premiere

Στην κατάμεστη αίθουσα του "Ολύμπια", η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στη σειρά που, μέσα από τη ματιά της Όλγας Μαλέα, μεταφέρει το κοινό στα πρώτα χρόνια της ζωής της Μαρίας Κάλλας πριν μεταμορφωθεί στη μεγαλύτερη ντίβα όλων των εποχών.

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας συνδυάζει τη μουσική, την ιστορία και την ανθρώπινη υπέρβαση. Με συνέπεια στην ανάδειξη της ελληνικής δημιουργίας, επενδύουμε σε σειρές υψηλής ποιότητας, προσφέροντας τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες, εντός κι εκτός Ελλάδας, να τις απολαύσουν μέσω της πλατφόρμας ERTFLIX. Με την ευκαιρία, να μοιραστώ μαζί σας ότι η πλατφόρμα, που έχει αγκαλιαστεί με τόση αγάπη από το κοινό, για τον μήνα Νοέμβριο συγκέντρωσε 16.416.000 θεάσεις, επιβεβαιώνοντας έτσι τις προγραμματικές επιλογές μας και δίνοντάς μας την ώθηση να προσπαθήσουμε ακόμη περισσότερο!" τόνισε η κ. Κασκανιώτη, η οποία, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε την ομάδα του Αρχείου της ΕΡΤ για τη συνδρομή της στη σειρά.

Αμέσως μετά, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου έδωσε τον δικό της τόνο στην εκδήλωση, ερμηνεύοντας δύο έργα. Το εμβατήριο του Έλγκαρ "Pomp and circumstance march" αρ. 1 και την εισαγωγή από την όπερα του Μπετόβεν "Φιντέλιο", την οποία είχε ερμηνεύσει η Μαρία Κάλλας, το 1944, όταν είχε αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι πρώτη φορά που η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ συμμετέχουν σε σειρά μυθοπλασίας της δημόσιας τηλεόρασης, "ντύνοντας" μουσικά αρκετές σκηνές των επεισοδίων, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από γνωστά και αγαπημένα έργα του ρεπερτορίου.

Μετά την προβολή, η σκηνοθέτρια Όλγα Μαλέα δέχτηκε τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, που εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για τη βιογραφική μίνι σειρά, που σκιαγραφεί αριστοτεχνικά το πορτρέτο της κορυφαίας Ελληνίδας υψιφώνου.

Την εκδήλωση έκλεισε η Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, η οποία υποδύεται τη Μαρία Κάλλας, ερμηνεύοντας τη "Χαμπανέρα" από την όπερα "Κάρμεν", με τη συνοδεία πιάνου.

Οι πρώτες εντυπώσεις

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας" υπόσχεται να γνωρίσει στον τηλεθεατή το κορίτσι πίσω από τη σοπράνο που μάγεψε ολόκληρο τον πλανήτη με τη φωνή της. Το δεύτερο επεισόδιο, το οποίο επέλεξαν να προβάλει η ΕΡΤ στην επίσημη πρεμιέρα, αποτελεί τη -σκληρή- αφετηρία του μύθου της Κάλλας, με το πρώτο επεισόδιο να αποτελεί κάτι σαν prequel της.

Οι ερμηνείες, τα σκηνικά, η μουσική, η αποτύπωση του ιστορικού πλαισίου του Β' Παγκόσμιου Πολέμου μέσα από πλάνα του αρχείου της ΕΡΤ δένουν μεταξύ τους και οδηγούν σε ένα άρτιο αποτέλεσμα για τον θεατή.

"Η Μαρία που έγινε Κάλλας" φαίνεται να μην επαναπαύεται στο προβάδισμά της, το οποίο δεν είναι άλλο από το ότι κανείς δεν έχει "αγγίξει" τα πρώτα χρόνια της ζωής της Κάλλας. Αντίθετα εκπληρώνει την υπόσχεσή της και εμβαθύνει στη νεαρή κοπέλα με την αγγελική φωνή, στις ανασφάλειες της και στους ανθρώπους που σημάδεψαν τη μετέπειτα πορεία της.

Η Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου έχει αναλάβει δύσκολο έργο, τον ρόλο της νεαρής Κάλλας, το οποίο φαίνεται να φέρνει εις πέρας με άνεση. Η Ελένη Ράντου δεν απογοητεύει στον ρόλο της Λίτσας Καλεγοροπούλου και σε κάνει στιγμές να συμπαθήσεις -και ίσως να κατανοήσεις- τη μητέρα της Κάλλας. Η Demy είναι η στοργική αδερφή που θα ήθελε να έχει κανείς συνοδοιπόρο.

Η σύντομη εμφάνιση της Ρένιας Λουϊζίδου στο δεύτερο επεισόδιο σε κάνει να ανυπομονείς για τη συνέχεια. Τέλος, ο Χάρης Μαυρουδής στον ρόλο του αυστηρού εκ πρώτης όψεως Ιταλού στρατηγού Μάριο Μπονάλτι αποτελεί μία πολύ ευχάριστη έκπληξη. Οι δόσεις χιούμορ της σειράς δίνει μία ευχάριστη νότα μέσα στο ομολογουμένως "βαρύ" φόντο του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.

Θυμίζουμε ότι τα πρώτα πέντε επεισόδια της κοινωνικής-βιογραφικής σειράς, 10 επεισοδίων, θα κάνουν πρεμιέρα αποκλειστικά στο ERTFLIX στις 13 Δεκεμβρίου 2024, ενώ στις 27 Δεκεμβρίου θα ανεβούν και τα επόμενα πέντε, με τα οποία ολοκληρώνεται η σειρά.

Δες όλες τις φωτογραφίες από την avant premiere

Η σκηνοθέτρια Όλγα Μαλέα με τη διευθύνουσα σύμβουλο της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη
Η πρωταγωνίστρια της σειράς Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου
Demy
Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ
Η διευθύνουσα σύμβουλος της ΕΡΤ, Κατερίνα Κασκανιώτη, η σκηνοθέτρια Όλγα Μαλέα και οι πρωταγωνιστές της σειράς Ρένια Λουιζίδου, Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου, Demy Παπαδέα, Ιωάννης Παπαζήσης
Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου-Ρένια Λουϊζίδου-Όλγα Mαλέα
Ρένια Λουιζίδου
Χάρης Μαυρουδής, Όλγα Mαλέα
Νίκος Ορφανός
Η πρωταγωνίστρια της σειράς Κλεοπάτρα Ελευθεριάδου
Ιωάννης Παπαζήσης
Οι ηθοποιοί της σειράς με τη σκηνοθέτρια Όλγα Μαλέα