Follow us

Όλες οι πρωτιές του Mega τη σεζόν 2023-2024

Πρώτο το Mega η σεζόν 2023-2024

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
MEGA logo

Η πρώτη δύναμη στην ενημέρωσηκαι στην ψυχαγωγία ήταν το MEGA τη σεζόν 2023 - 2024 (Σεπτέμβριος - Ιούνιος).

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κεντρικό δελτίο ειδήσεων "MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ": Ο νικητής της βραδινής ενημέρωσης

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων "MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ", η ναυαρχίδα της ενημέρωσης του MEGA, ισχυροποίησε τη δυναμική του και παρέμεινε η πρώτη επιλογή των πολιτών με σημαντικό προβάδισμα έναντι του ανταγωνισμού.

Οι ειδήσεις του MEGA με παρουσιάστριες τη Ράνια Τζίμα (Δευτέρα-Πέμπτη) και την Κατερίνα Παναγοπούλου (Παρασκευή-Κυριακή), και βασικό σχολιαστή τον Γιάννη Πρετεντέρη, συγκέντρωσαν τον μεγαλύτερο αριθμό τηλεθεατών, 474.000, από όλα τα δελτία ειδήσεων, ανεξαρτήτως ώρας μετάδοσης. Αναλυτικά: MEGA 474.000, STAR 394.000, ΣΚΑΪ 371.000, ALPHA 359.000, ANT1 306.000, OPEN 224.000, ΕΡΤ1 191.000.

Την πρώτη θέση κατέκτησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων "MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ" στο σύνολο του κοινού αλλά και το δυναμικό κοινό 18-54, καταγράφοντας μάλιστα ανοδική πορεία σε σύγκριση με την περσινή σεζόν.

Ειδικότερα, στο σύνολο του κοινού οι ειδήσεις του MEGA κέρδισαν την πρωτιά με μέσο όρο 13,8%, ενώ στο δυναμικό κοινό 18-54 ανέβηκαν στην κορυφή με μέσο όρο 13,7%.

Live News: Αξεπέραστο στην απογευματινή ζώνη

Το "Live News" αποτελεί σημείο αναφοράς στην ενημέρωση και η επιτυχία του θεωρείται πλέον δεδομένη. Η σεζόν έκλεισε με την εκπομπή να βρίσκεται στην πρώτη θέση της τηλεθέασης για μία ακόμη φορά. Η παρουσία του Νίκου Ευαγγελάτου στην απογευματινή ζώνη παραμένει ισχυρή και η εκπομπή, από την πρώτη σεζόν της, αήττητη.

Το "Live News" ήταν πρώτο με μέσο όρο 18,7% στο σύνολο του κοινού και άφησε πίσω τον ανταγωνισμό με διαφορά 5,5 και πλέον ποσοστιαίων μονάδων, στη ζώνη μετάδοσής του. Στο δυναμικό κοινό 18-54, η κορυφή κατακτήθηκε με μέσο όρο 13,5%.

Σε επιμέρους ηλικιακές ομάδες, το "Live News" έφτασε μέχρι και το 25,3%.

Κοινωνία Ώρα MEGA: Η κορυφαία επιλογή της πρωινής ενημέρωσης

Πρώτη επιλογή των τηλεθεατών για την πρωινή τους ενημέρωση ήταν και τη φετινή σεζόν η "Κοινωνία Ώρα MEGA" με τον Ιορδάνη Χασαπόπουλο και την Ανθή Βούλγαρη.

To επιτυχημένο καθημερινό ενημερωτικό magazino του MEGA κέρδισε την πρωτιά στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 16,3%.

Στο σύνολο του κοινού, η "Κοινωνία Ώρα MEGA" σημείωσε μέσο όρο 17,9%. Το υψηλότερο μερίδιο της εκπομπής, 25,5%, σημειώθηκε σε επιμέρους γυναικείο κοινό.

MEGA Σαββατοκύριακο: Στην πρώτη θέση τα πρωινά του Σαββατοκύριακου

Το "MEGA Σαββατοκύριακο" επικράτησε του ανταγωνισμού με μέσο όρο 10,7% στο δυναμικό κοινό. Το πρωινό magazino του MEGA με τον Ντίνο Σιωμόπουλο και τη Στέλλα Γκαντώνα που κάνει sprint και κόβει πρώτο το νήμα τα Σαββατοκύριακα, ήταν για τέταρτη σεζόν πρώτο στις προτιμήσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Στη ζώνη μετάδοσής του η κατάταξη διαμορφώθηκε ως εξής: ΣΚΑΪ 10%, ANT1 8,8%, STAR 7,4%, ALPHA 7,3%, OPEN 6,9%, ΕΡΤ1 6,6%. Σε επιμέρους γυναικείο κοινό, η εκπομπή κατέγραψε μέσο όρο 19,7%.

MEGA Stories και Μεγάλη Εικόνα: Σταθερές αξίες στη late night ζώνη

Δυναμική ήταν η παρουσία και των εκπομπών "MEGA Stories" με τη Δώρα Αναγνωστοπούλου και "Μεγάλη Εικόνα" με τη Νίκη Λυμπεράκη τη σεζόν 2023-2024.

Οι βραδινές εκπομπές του MEGA κατέγραψαν ανταγωνιστική πορεία στους πίνακες τηλεθέασης και απέσπασαν το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού με την πολυποίκιλη και πάντα προσεγμένη θεματολογία τους.

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Το MEGA αναδείχτηκε στον απόλυτο νικητή της σεζόν ‘23-‘24. Μυθοπλασία, ενημέρωση και ψυχαγωγία ήταν η νούμερο ένα επιλογή των τηλεθεατών από τον περασμένο Σεπτέμβριο ως και τον Ιούνιο.

Το Μεγάλο Κανάλι βρέθηκε στην πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης με ποσοστό 13,3% στο γενικό σύνολο και 11,5% στο δυναμικό κοινό 18-54. Αιχμή του δόρατος του προγράμματος του σταθμού, η Prime Time.

Το MEGA εδραιώθηκε στην κορυφή, σε μια απαιτητική και ιδιαίτερα ανταγωνιστική τηλεοπτική χρονιά, με μέσο όρο 16,7% στο γενικό σύνολο από τον Σεπτέμβριο μέχρι και σήμερα.

Η διαφορά από τον ανταγωνισμό διαμορφώθηκε σε τουλάχιστον 4 μονάδες. Το MEGA ήταν πρώτο στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης και στο δυναμικό κοινό 18-54, με μέσο όρο 12,7%.

Πρωταθλητής στη μυθοπλασία το MEGA

"Famagusta": Η νέα τηλεοπτική πρόταση της τριάδας των επιτυχιών – Αντρέα Γεωργίου, Βάνας Δημητρίου, Κούλλη Νικολάου – εμπνευσμένη από τα τραγικά γεγονότα της Κύπρου, κέρδισε τους τηλεθεατές από το πρώτο λεπτό. Η "Famagusta" ήταν πρώτη με διαφορά στο γενικό σύνολο με μέσο όρο 27%, ενώ παρέμεινε στην κορυφή και στο δυναμικό κοινό 18-54 με 19,1%. Σε επιμέρους κοινό κατέγραψε το εντυπωσιακό 42,3%.

"Η γη της ελιάς": Η δραματική σειρά του MEGA ήταν για τρίτη χρονιά η πρώτη επιλογή του κοινού με μέσο όρο 22,4% στο γενικό σύνολο και εξαφάνισε τον ανταγωνισμό με διαφορά τουλάχιστον 5,5 μονάδων. Στο δυναμικό κοινό η "Γη της ελιάς" κατέγραψε μέσο όρο 14,3%.

"Το ναυάγιο" κέρδισε το στοίχημα της τηλεθέασης και βρέθηκε στην κορυφή τη σεζόν που πέρασε με μέσο όρο 19,2% στο γενικό σύνολο. Η σειρά προπορεύτηκε του ανταγωνισμού με τουλάχιστον 6,3 μονάδες.

Στο δυναμικό κοινό 18-54, "Το ναυάγιο" κατέκτησε την πρωτιά μεταξύ των προγραμμάτων μυθοπλασίας και σημείωσε μέσο όρο 12,7%.

"Famagusta", "Γη της ελιάς" και "Το ναυά

γιο" κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις μεταξύ όλων των προγραμμάτων μυθοπλασίας στην Prime Time για το σύνολο της σεζόν που κλείνει.

Η ερευνητική δημοσιογραφία και το "Φως στο Τούνελ" στην κορυφή της τηλεθέασης

Οι τηλεθεατές τοποθέτησαν και φέτος το "Φως στο Τούνελ" στην κορυφή με μέσο όρο 19,7% στο γενικό σύνολο. Η εκπομπή με την Αγγελική Νικολούλη πήρε την πρωτιά και στο δυναμικό κοινό με μέσο όρο 15,7%.

Οι καταδιώξεις γνώσεων του "The Chase" έπιασαν πρωτιά

Το "The Chase" με τη Μαρία Μπεκατώρου ήταν πρώτο σε μερίδιο τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 18-54 με μέσο όρο 15,4%. Το ψυχαγωγικό πρόγραμμα κατέγραψε μέσο όρο 15,1% στο γενικό σύνολο.

Τα Σαββατόβραδα ανήκουν στο "Σπίτι με το MEGA"

Το "Σπίτι με το MEGA" με παρουσιαστές τη Ρούλα Κορομηλά και τον Μιχάλη Χατζηγιάννη κατέκτησε την πρώτη θέση με μέσο όρο 12,8% στο γενικό σύνολο.

Το ποδόσφαιρο σε πρώτο πλάνο στο MEGA

Ο ιστορικός τελικός Europa Conference League κατέγραψε ασύλληπτα ποσοστά τηλεθέασης, αγγίζοντας το 55,7% στο γενικό σύνολο και το 57,4% στο δυναμικό κοινό.

Το MEGA κατέγραψε υψηλά ποσοστά τηλεθέασης μεταδίδοντας τις πιο δυνατές αναμετρήσεις των κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης για το UEFA Champions League, με αποκορύφωμα τον μεγάλο τελικό στις αρχές Ιουνίου που σημείωσε 38,4% στο δυναμικό κοινό και 36,4% στο γενικό σύνολο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags

Διαβάστε Ακόμα