Follow us

Ο Μητσοτάκης με αυτοκριτική διάθεση για τις ευρωεκλογές: "Δεν φτάσαμε τον στόχο μας, ακούω τη φωνή των πολιτών που διαμαρτυρήθηκαν"

Πολλοί ψηφοφόροι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για την ακρίβεια. Ακούω τη φωνή τους", είπε ο πρωθυπουργός.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THE TOC
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Σε αντίθεση με αυτά που έβγαιναν από τη ΝΔ μετά την πρώτη εικόνα του exit poll, ότι δηλαδή καταγράφηκε η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο προσωπικό του μήνυμα για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, κράτησε χαμηλούς τόνους και έδειξε ότι έλαβε το μήνυμα. Επεσήμανε πως "δεν (τον) ενδιαφέρουν αυτά τα επιχειρήματα", τονίζοντας πως η ΝΔ δεν έφτασε στον στόχο που είχε θέσει και ότι οι πολίτες τής φώναξαν για τα προβλήματα, ιδίως αυτό τις ακρίβειας, τα οποία η κυβέρνηση το ακούει".

"Σήμερα, οι πολίτες μίλησαν στις κάλπες, αναδεικνύοντας τη ΝΔ καθαρά στην πρώτη θέση, με το μεγαλύτερο ποσοστό από το άθροισμα δεύτερου και τρίτου κόμματος. Ευχαριστώ τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν. Οι ευρωβουλευτές μας θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους" υποστήριξε αρχικά ο Έλληνας πρωθυπουργός στη δήλωσή του.

Σημείωσε όμως πως "το κόμμα μας, δεν έφτασε στο στόχο που είχαμε θέσει. Δεν με ενδιαφέρουν τα επιχειρήματα ότι η διαφορά από το δεύτερο κόμμα είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Προεκλογικά και παρά τις προσπάθειες μου, έλειψε ο ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτή".

"Ακούω τη φωνή τους"

Συνέχισε λέγοντας: "Πολλοί ψηφοφόροι θέλησαν να διαμαρτυρηθούν, με κυριότερο θέμα την ακρίβεια. Είτε εκφράστηκε με πρωτοφανή αποχή είτε με την επιλογή μικρότερων σχημάτων. Ακούω τη φωνή τους, ότι "σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθείστε περισσότερο", και αυτό θα κάνουμε για να βαδίσουμε σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη".

Υποστήριξε μάλιστα πως "η ΝΔ είναι κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη που μπορεί να προσφέρει σταθερότητα στους ταραγμένους καιρούς, τη στιγμή που στη Γαλλία και τη Γερμανία κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν σημαντικά.

Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Από αύριο στεκόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα για καλύτερη δουλειά, για μεγαλύτερη προσπάθεια και λιγότερες αστοχίες. Έχουμε 3 χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από το 2019, θα συμβεί το ίδιο και το 2027. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το πετύχουμε" κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Πηγή thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα