Follow us

Aide-mémoire | Πόσο δύσκολο είναι να είσαι η Κατερίνα Καινούργιου αυτή τη Δευτέρα;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

Κατερίνα Καινούργιου rnew

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Από τη μία να θες να αποφύγεις κάτι τόσο θλιβερές συμπεριφορές, από την άλλη να μην μπορείς να προσπεράσεις αυτήν την επικαιρότητα. Μια επικαιρότητα που φέρνει σε δύσκολη θέση ανθρώπους συμπαθείς, που αποκαλύπτει τακτικές που δεν "τιμούν" κανένα και κυρίως που σε επιβεβαιώνει όταν έλεγες ότι οι ποιότητες των ανθρώπων στα λόγια είναι άλλες, αλλά στην πράξη ό,τι αξίζει μόνο θα σωθεί.

Διαβάστε Επίσης

Σαν να ήξερα τι θα ακολουθούσε την Κυριακή όταν συμφώνησα με τη Ναταλία Γερμανού στο "Αυτή είναι η Κατερίνα Καινούργιου". Γιατί, καλώς ή κακώς, αυτή είναι. Μια γυναίκα που έχει χιούμορ, έχει πολιτική... διαχείρισης της δημόσιας εικόνας της, μια "βαριά" περίπτωση επιτυχίας των τελευταίων ετών. Και στην τελική αυτό το brand που "χτίζει" θα τη χαρακτηρίζει για πάντα, και αυτό θα παίρνει αγκαλιά στο μαξιλάρι της μια ζωή. Μιας και αυτό δεν μπορεί να της το στερήσει κανένας και καμία. Καλύτερα μόνη, αληθινή και αξιοπρεπής παρά οτιδήποτε άλλο... Μη ξεχνάμε πως η ΚατΚαιν αυτές τις μέρες δεν προσδιορίζεται από κανένα άλλο, πέρα από τον εαυτό της. Δεν είναι πρώην, νυν, μάνα, σύζυγος, κόρη ή ξαδέλφη κανενός. Είναι η Κατερίνα Καινούργιου, μια ακριβοπληρωμένη γυναίκα, με αναλογίες μοντέλου, ολοκληρωμένη και αυθύπαρκτη. Όλα τα υπόλοιπα είναι να 'χαμε να λέγαμε.

Θυμάστε ποια ήταν η μόνη που όλοι παραδεχόμαστε πως άλλο ήταν και άλλο πουλούσε για να... μοσχοπουλάει. Βρείτε την αλληλουχία, όσο μακριά κι αν βρίσκονται οι δυο τους στο σήμερα.

Ανάμεσα σε δεκάδες πουθενάδες, που παλεύουν να δηλώσουν πίστη στην αυλή μιας παρουσιάστριας απλά για να υπάρχουν -μιας και για να ξεχωρίσεις χρειάζεται και ταλέντο- καλύτερα να είσαι ο Κωνσταντίνος Βασάλος. Καλύτερα να είσαι ένας cool, χαλαρός, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, reality star που προφανώς κάτι κάνει καλά και υπάρχει σε μια εκπομπή τόσα χρόνια. Στο επίπεδο των ημι-φτασμένων, ο Βασάλος έχει ένα μεγάλο ατού. Τον έκανε γνωστό η απήχηση που είχε στον κόσμο, όχι μια κλίκα.

Διαβάστε Επίσης

Και για να είμαι δίκαιος, ο μόνος που είχε μία βάση ήταν ο Κώστας Τσουρός. Εν προκειμένω ο παρουσιαστής του MEGA σχολίασε "Το θέμα εδώ για μένα είναι ότι δεν περιμένω τον Κωνσταντίνο Βασάλο να μου πει για τους ανθρώπους της τηλεόρασης. Μου "χτύπησε" κάπως να ακούω τον Βασάλο να κρίνει τον Μικρούτσικο, τον Λιάγκα". Και εμένα θα μου χτυπούσε κάπως, αν ήμουν ο Τσουρός, που by the way έχει γενέθλια σήμερα και χρόνια του πολλά, αν είχα φάει τη ζωή μου να κάνω back to back επιτυχίες μέχρι να βγω στην αρένα ως κεντρικός παρουσιαστής και να ακούω να μου κάνει κήρυγμα ένας reality star. Αλλά έχει σημασία ποιος κρίνει, ποιον κρίνει και κυρίως τι κατάφερε για να κρίνει τον άλλο.

"Το Πρωινό" του Γιώργου Λιάγκα, έτσι ακριβώς διατυπώθηκε από το ενημερωτικό σημείωμα του ΑΝΤ1, ήταν η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών την εβδομάδα 19-23 Φεβρουαρίου. Η εκπομπή ήταν στην πρώτη θέση, μεταξύ των πρωινών ψυχαγωγικών εκπομπών, τόσο στο δυναμικό κοινό 18-54, καταγράφοντας 15,6%, όσο και στο γενικό σύνολο σημειώνοντας 20,5%, συμπλήρωσε το συγκεκριμένο δελτίο. Καθόλου τυχαίο το timing, θα πω εγώ.

Μία από τις πιο ωραίες παρουσίες σε τηλεοπτικά πλατό, η Ευγενία Μανωλίδου στην Ελένη Μενεγάκη. Οι δυο τους τα είπαν ώριμα, ουσιαστικά. Σαν δυο φίλες που μιλούν μετά από καιρό και θέλει η μία να πει τη διαδρομή που διένυσε στην άλλη. Αυτή είναι μια ωραία συνέντευξη. Μακριά από καθετί φθηνό και ευκαιριακό. Να τιμάτε τη φανέλα που φοράτε, γαμώτο, σε αυτή τη δουλειά.

Διαβάστε Επίσης

Τα έλεγε βέβαια και η Ναταλία Γερμανού σε μια κουβέντα που είχαμε on air το Σάββατο."Δεν το λέω για κακό αλλά αν είναι το τίμημα της αξιοπρέπειας αυτό, όσοι εκφράζουμε αυτό το είδος τηλεόρασης είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε αυτό το τίμημα και να μην αλλάξουμε ρώτα. Είμαστε πολύ πρόθυμοι" μου απάντησε σε έναν προβληματισμό μου και τελικά είχε δίκιο στον μέγιστο βαθμό.

Βλέπω κι αυτόν τον νταμαροσκοτωμένο "Έρωτα Φυγά" να ρημάζει στα διήμερα του ΑΝΤ1. Πόσο κρίμα μια τόσο μεγάλη επιτυχία, μια τόσο καλοδουλεμένη σειρά, εν μέσω μιας κακής συγκυρίας, να κατατάσσεται στις μεγαλύτερες αποτυχίες της σεζόν. Σας το έλεγα από τότε, μην χαϊδεύετε τα αυτιά όσων σας δίνουν αποκλειστικά. Ασκήστε κριτική σε όσα ακούτε, μην τα μεταδίδετε αφιλτράριστα. Το θέμα δεν ήταν ο "Έρωτας Φυγάς" να πάει στον ΑΝΤ1, αλλά να έχει ΚΑΙ επόμενη μέρα. Και τελικά δεν είχε ούτε τη μέρα που ήταν προκαθορισμένο να έχει στο OPEN. Κρίμα και πάλι κρίμα.

Διαβάστε Επίσης

Έβλεπα και το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με όλο αυτό το stand up drama που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης. Και ήταν τόσο ηχηρό αυτό που έρχεται στην επόμενη μέρα, που χειροκροτούσα όταν τα έλεγε τόσο απλά τα πράγμα ο Δήμος Βερύκιος την Κυριακή στον αέρα του "Καλύτερα δε γίνεται".

Στεναχωρήθηκα με την εμφάνιση του Γιάννη Καπετάνιου στο "J2US". Ένας τόσο συμπαθής άνθρωπος, με τέτοια πορεία στα θέατρα, του αξίζει μια περισσότερο αξιοπρεπής παρουσία στο show του Alpha. Θα μου πεις το επιτρέπει και ο ίδιος, κάνει πλάκα με την εμφάνισή του. Είναι κάπως άβολο όμως... Ειδικά γιατί όλο το υπόλοιπο "J2US" φέτος είναι τόσο ωραίο που έφτασε ένα λιγότερο συντονισμένο ζευγάρι να κλωτσάει ως εξαίρεση.

"Στην κορυφή της τηλεθέασης έφερε για μια ακόμα φορά το τηλεοπτικό κοινό το J2US με τον Νίκο Κοκλώνη στον Alpha, με τα ποσοστά στο δυναμικό κοινό να φτάνουν μέχρι και 17,4%. Το λαμπερό σόου ήταν η πρώτη επιλογή των τηλεθεατών σημειώνοντας μέσο όρο ποσοστό 13,3% στις ηλικίες 18-54, με τις θεαματικές εμφανίσεις και τα εντυπωσιακά σκηνικά να δημιουργούν μια μαγευτική ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την υψηλή τεχνολογία των 3D και virtual reality. Το πιο φαντασμαγορικό πάρτι του Σαββατόβραδου ήταν σαρωτικό στα κοινά 25-44 ετών, καταγράφοντας μέσο όρο 17,4%, και φτάνοντας σε τέταρτο το 23,6%" μας ενημέρωσε ο σταθμός ωστόσο. Και αυτό είναι μια μεγάλη νίκη, τη φετινή σεζόν. Να τα λέμε κι αυτά, πρώτα από όλα.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα