Follow us

Aide-mémoire | Η ντεμέκ λογοκρισία, το αστείο που δεν γέλασε κανείς & η νέα super συνεργασία

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για το τηλεοπτικό τοπίο και όχι μόνο

ΠΑΝΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα!

Όταν προκύπτουν, τέτοια βαριά ζητήματα επικαιρότητας, όπως αυτό με τον Πάνο Βλάχο, που θυμόμαστε ατάκες περί λογοκρισίας, ελευθερίας της καλλιτεχνικής έκφρασης και λοιπά, θέλω να είμαι φειδωλός. Κυρίως γιατί αν αποτυπώσω όσα σκέφτομαι για αυτό το λοξό ψευτοstar system που έχουμε, τα γραπτά μου ενδεχομένως να πονέσουν την καλλιτεχνική υπόσταση του καθενός πολύ περισσότερο από όσο ενοχλεί κάθε τοποθέτηση κάθε Άρη Πορτοσάλτε.

Διαβάστε Επίσης

Προσωπικά δηλώνω θαυμαστής του Πάνου Βλάχου και των τραγουδιών του. Αν μπείτε στο Spotify, θα ακούσετε εξαιρετικά κομμάτια. Ομοίως και της δουλειάς του στην τηλεόραση. Είμαι από τους πρώτους που έγραψα αποθεωτικά σχόλια για τις "17 Κλωστές". Αρκεί αυτό όμως ώστε ένας καλλιτέχνης να λέει ό,τι θέλει και να κατηγορεί όποιον θέλει; Όχι.

Διαβάστε Επίσης

Εν προκειμένω είναι ένας προκλητικός καλλιτεχνικός λόγος ενός ιδιαίτερου καλλιτέχνη. Που του αρέσει να προκαλεί στο όνομα μιας προσωπικής και καλλιτεχνικής έκφρασης. Γίνεται να του τα συχγωρήσουμε όλα, επειδή είναι απλά ένας επιτυχημένος επαγγελματίας του είδους του; Όχι. Γίνεται να μην παραδεχθούμε πως είναι αστείο να κράζει το σύστημα ένας άνθρωπος ο οποίος είναι γνωστός επειδή το ίδιο το σύστημα τον στήριξε και τον στηρίζει; Δεν είσαι κομμάτι του ακραίου συστήματος όταν είσαι εργαζόμενος του Alpha ή της COSMOTE TV; Τι είσαι; Ανεξάρτητος κινηματογραφιστής που πάει σε φεστιβάλ για να δουν τις δουλειές του; Ναι, είσαι καλός. Ναι, είσαι επιτυχημένος. Όμως ναι, είσαι και κομμάτι του συστήματος. Αν δεν μπορείς να τα βρεις με αυτό, προφασίζεσαι κάθε λογής σάτιρα για να καθαγιάσεις τις επιλογές σου.

Αν σε ενοχλεί που στο Εθνικό θα κάνουν… αίθουσα Κοκλώνη, γιατί πήγες με το Celebrity Travel στην Κόστα Ρίκα; Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται τίμια.

Διαβάστε Επίσης

Ακόμα και εκεί να μην το πάω βέβαια, ο Λάμπρος Φισφής τα είπε εξαιρετικά για τη συγκεκριμένη περίπτωση. "Δεν είναι χιούμορ αυτό, σε καμία περίπτωση. Αυτό είναι ένα βασικό πρόβλημα που έχει προκύψει τον τελευταίο καιρό. Συνδέουμε με το χιούμορ πράγματα που δεν είναι χιούμορ και θεωρώ ότι αυτό κάνει κακό στο ίδιο το χιούμορ. Γιατί από όλα αυτά με τα οποία μπορούμε να συνδέσουμε τον συγκεκριμένο στίχο τον συνδέουμε με το χιούμορ; Άκουσε ποτέ κανείς αυτόν τον στίχο και γέλασε; Ήταν αστείο; Γέλασε κανείς από κάτω; Άρα δεν ήταν χιούμορ, τόσο απλά. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω. Φταίμε και εμείς σε αυτό. Πολλές φορές μπορεί να πεις κάτι, να παρεξηγηθεί κάποιος και να πεις "έλα μωρέ, πλάκα κάνουμε". Άμα δεν γελάει ο κόσμος... Άμα γελάσει ο κόσμος θεωρώ ότι έχει μία δόση αστείου. Τώρα εντάξει, το συγκεκριμένο είναι προφανώς κάτι που απαγορεύεται να κάνουμε με βάση τον νόμο. Δεν βρίσκω κάτι αστείο, χωρίς να προσβάλω τον Πάνο Βλάχο" είπε και μας έβαλε τα γυαλιά. Εύγε.

Γενικώς σε μια εποχή που το κοινό περιμένει στη γωνία για να οργιστεί, να εκδικηθεί, να λοιδορήσει, να ουρλιάζει και να αποδομήσει, καλό είναι να μετράμε τα λόγια μας. Δεν είναι λογοκρισία, είναι να ξέρουμε ποιος λέει τι.

Εν συνεχεία, προκαλεί τριγμούς ομολογώ κάθε λογής κουίζ που αναρτώ. Θα τα περιορίσω γιατί το τηλέφωνο μου χτυπά ολοένα και πιο συχνά για τους τελείως λάθος λόγους. Ή μήπως όχι;

Διαβάστε Επίσης

Πάντως είναι ντροπή να καλεί κάποιος τη Βίκυ Καγιά και να της λέει πως το δικό μου κουίζ υπονόησε καθ’ οποιονδήποτε τρόπο πως εκείνη ήταν η πρωταγωνίστρια του χωρισμού. Από πού; Από την απόσταση ανάμεσα στα γράμματα; Δεν υπήρχε ούτε φωτογραφία ούτε τίποτα. Ντροπή δημοσιογραφική είναι αυτή. Τι να πει κι η γυναίκα; Έφτασε να απαντά σε ανεμόμυλους…

Η Δέσποινα Βανδή συνεργάζεται με έναν ακόμα κορυφαίο hit maker, τον Mente Fuerte. Η ηχογράφηση του τραγουδιού έγινε και θα κυκλοφορήσει μέχρι τον Μάρτιο περίπου, συνεχίζοντας το σερί από τέτοιους είδους συνεργασίες της τραγουδίστριας. Αν είσαι ανοιχτός στο καινούργιο, φαίνεται…

Άνθρακες ο θησαυρός της επαναφοράς της σειράς "Εθνική Ελλάδος" στα βράδια της Κυριακής. Εξορίστηκε ήδη μετά τη 1 το βράδυ, τις Πέμπτες. Καλώς ή κακώς όσα ανέλυσε η ομολογουμένως βαριά σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη ευτυχώς ξεπεράστηκαν. Και να θες να πείσεις πως ο μέσος Έλληνας ακόμα είναι σοκαρισμένος με τα φαινόμενα εκείνης της εποχής, δεν κρύβεται πως η καθημερινότητα άλλαξε.

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα