Follow us

Πώς το "Secret Song" έβαλε στην άκρη τα λαμπερά show της σεζόν

Τι συμβαίνει και έχουν μπει στον πάγο τα μεγαλα show, όπως το Your face sounds familiar και το J2US;

Πώς το “Secret Song” έβαλε στην άκρη τα λαμπερά show της σεζόν

Είναι πλέον ένα εύλογο χρονικό διάστημα που τα πολύ ακριβά και λαμπερά show της μικρής οθόνης έχουν κάνει στην άκρη. Ενδεικτικά, μετά από χρόνια back to back κύκλων, το "The Voice” ξεκουράζεται στα συρτάρια της Acun Media, το "Your face sounds familiar" δεν πήρε ποτέ έγκριση ώστε να βγει στον αέρα, ενώ αν δούμε αυτή τη σεζόν το "J2US” στον αέρα του Alpha θα είναι μετά τον Μάρτιο.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η άνθιση των σειρών, σε συνδυασμό με την τεράστια άνοδο των "Others” στους πίνακες τηλεθέασης, ουσιαστικά δείχνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει χώρος για τόσο πολυδάπανες παραγωγές. Προφανώς αν ένας σταθμός δεν έχει τι άλλο να παρουσιάσει ώστε να κρατήσει θεατές στη συχνότητά του, ένα από αυτά θα το επιλέξει και πιθανότατα να το στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί. Όμως τι ποσοστά τηλεθέασης είναι δυνατό να διεκδικήσει και κυρίως αυτά είναι ικανά να του επιστρέψουν τα χρήματα της επένδυσης;

Καλώς ή κακώς ο ισχυρός παίκτης του παιχνιδιού αυτή τη στιγμή είναι (και θα παραμείνει πιστεύω) ο Νίκος Κοκλώνης. Η τεράστια επένδυση που έχει γίνει στο σκηνικό του "J2US”, το οποίο χρησιμοποιήθηκε τόσο για το "Fame Story” του Star όσο και για το "Secret Song” του Alpha, δίνει την αβαντα στη Barking Well να βγάλει το shοw στον αέρα όποια στιγμή πάρει το ΟΚ από τον σταθμό. Από εκεί και πέρα, δεν σημαίνει πως δεν θα αντιμετωπίσει φουρτούνα ένα πλοίο, επειδή απλά πήρε έγκριση για τον απόπλου…

Ενδεικτικό του "φόβου" που υπάρχει στα κανάλια για τα βραδινά show είναι και το πολυαναμενόμενο βραδινό shοw του MEGA με τη Μαρία Μπεκατώρου. Ενώ η διάσημη παρουσιάστρια πήγε στο Μεγάλο Κανάλι με "διπλή συμφωνία" για τηλεπαιχνίδι και show, σχεδόν κοινή συναινέσει αποφάσισαν να ενεργοποιήσουν σε πρώτη φάση μόνο το σκέλος του συμβολαίου για το τηλεπαιχνίδι. Κανείς δεν έχει όρεξη για μια μέτρια προσπάθεια, ακόμα και αν έχει χρήματα, έμψυχο δυναμικό και τεχνική υποδομή. Επειδή εδώ που τα λέμε το MEGA και τρία είχε, αλλά και μυαλό ώστε να μην προσπαθήσει να χωρέσει ένα πολυδάπανο project ανάμεσα σε 15 ανταγωνιστικά και τελικά να χαθεί στην πρόθεση για επιτυχία.

Και τελικά πώς ο Χρήστος Φερεντίνος κατάφερε να ξαναμοιράσει την τράπουλα στην prime time του Σαββάτου με το "Σάββατο με φίλους"; Για αρχή ανάμεσα σε ένα shοw με 30 μόνιμους διαγωνιζόμενους, τεράστιο πλατό και σταρ κριτές δεν έχει το ίδιο κόστος με μια μουσική εκπομπή που λειτουργεί με καθεστώς καλεσμένων και ελάχιστες αμοιβές. Την ίδια στιγμή το "λαϊκό" θέαμα που προσφέρει αγγίζει πολλές γενιές θεατών, που το βράδυ του Σαββάτου εδώ και χρόνια είχαν μάθει να αναζητούν κάτι τέτοιο, ενώ η προσωρινή ανάπαυλα του "Σπίτι με το MEGA" με τη Ρούλα Κορομηλά έδωσε στον ΣΚΑΪ να λανσάρει το νέο του προϊόν.

Στην ουσία η μόνη κερδισμένη της σεζόν είναι η Ναταλία Γερμανού με το "The Secret Song". Το λαμπερό event show του Alpha ήρθε και παρουσίασε κάτι πραγματικά καινούργιο, που δεν είχε κουράσει τους θεατές ως περιεχόμενο, ενώ πάντα, μα πάντα, η επίκληση στο συναίσθημα προσελκύει τον μέσο Έλληνα. Και φυσικά με μία παρουσιάστρια στην πιο επιδραστική στιγμή της πορείας της. Ποτέ άλλοτε η Ναταλία Γερμανού δεν θα ένιωθε τόσο πλήρης και άρτια ως τηλεοπτική προσωπικότητα. Άλλωστε, ακόμα και η στιγμή που το "Secret Song" βγήκε στον αέρα του έδωσε τον αέρα να κάνει κυριολεκτικά περίπατο, ενώ η φημολογία που το ακολούθησε , δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη αναμονή κοινού. Τέλος, μιλάμε για μια φίνα τηλεόραση χωρίς ίχνος δεύτερου σε αυτό που βλέπεις.

Γι’ αυτό έχει άλλωστε σημασία να ξέρεις γιατί και πότε είναι η ώρα να βγάλεις στον αέρα ένα show.

Πώς το "Secret Song" έβαλε στην άκρη τα λαμπερά show της σεζόν

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα