Follow us

"Νύχτα στάσου: Η πρώτη εκπομπή του 2024 για τις "Μουσικές πατρίδες"

Ποιους καλεσμένους θα υποδεχθούν η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Νύχτα Στάσου Rnew Χρήστος Νικολόπουλος Μελίνα Ασλανίδου

Το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00, η μουσική εκπομπή της ΕΡΤ1 "Νύχτα στάσου" γιορτάζει τα Θεοφάνια με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, φιλοξενώντας αγαπημένα πρόσωπα της ΕΡΤ, σε μια εύθυμη και διασκεδαστική βραδιά.

Η Μελίνα Ασλανίδου και ο Χρήστος Νικολόπουλος υποδέχονται τον Μπάμπη Τσέρτο, τη Μαρία Αναματερού, τον Δημήτρη Καρασαββίδη, και τη Βιολέτα Ίκαρη για να πραγματοποιήσουν μαζί ένα μελωδικό ταξίδι από την Πόλη μέχρι την Πελοπόννησο με ενδιάμεσους σταθμούς τη Μικρά Ασία, τον Πόντο, τη Μακεδονία, τις Κυκλάδες και το ακριτικό Καστελλόριζο. Συνταξιδιώτες ηθοποιοί από επιτυχημένες σειρές της ΕΡΤ, που μιλούν για τις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα των ιδιαίτερων πατρίδων τους. Ζωντανεύουν τις μνήμες από τις γιορτές στους τόπους τους, μοιράζονται ό,τι τους ενώνει με την παράδοση, εύχονται, γελούν, τραγουδούν και χορεύουν.

Ο Κώστας Μπαλαχούτης, ιστορικός ερευνητής της εκπομπής, παραθέτει στοιχεία και δίνει πληροφορίες, για τα τραγούδια της εορταστικής βραδιάς.

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη γιορτάζει τραγουδώντας την "Γκαρσόνα" του Παναγιώτη Τούντα, ενώ η Βιολέτα Ίκαρη τής αφιερώνει για την ημέρα της ονομαστικής εορτής της, το "Ερημοπούλι", σε στίχους Γιάννη Σκαραγκά και μουσική της ηθοποιού, από τον θεατρικό μονόλογο "Η Κυρά της Ρω".

Παραδοσιακά κάλαντα ερμηνεύει το γυναικείο φωνητικό συγκρότημα Τradαγμα, δηλαδή οι Ηρώ Μουρτιάδου, Χριστίνα Ταγκούτα και Ελπίδα Κατσαβουνίδου.

Στην παρέα της εκπομπής, εκτός από τη Φωτεινή Μπαξεβάνη θα βρεθεί και ο Γιώργος Δεπάστας από τη βραβευμένη ψυχολογική σειρά μυστηρίου "Κάνε ότι κοιμάσαι ΙΙ", αλλά και οι Εύα Αγραφιώτη, Σουζάνα Βαρτάνη, Λάκης Γαβαλάς, Ανδρέας Ζήκουλης, Αλέξανδρος Ζουριδάκης, Δημήτρης Μαζιώτης, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Κώστας Πιπερίδης, Βαγγέλης Στρατηγάκος και Λουκία Φραντζίκου από την κωμική σειρά "Στα Σύρματα".

"Νύχτα στάσου: Η πρώτη εκπομπή του 2024 για τις "Μουσικές πατρίδες"

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα