Follow us

Το "Μουσικό κουτί" επιστρέφει σε νέα ζώνη και ώρα

Ποιοι είναι οι καλεσμένοι που θα υποδεχθουν η Ρένα Μόρφη και ο Νίκος Πορτοκάλογλου

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Μουσικό Κουτί Νίκος Πορτοκάλογλου Ρένα Μόρφη

Το "Μουσικό κουτί" επιστρέφει την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, στις 21:00 από τη συχνότητα της ΕΡΤ, μ’ έναν νέο κύκλο επεισοδίων, στα οποία Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες θα ενώνουν τις φωνές τους αποδεικνύοντας ότι η μουσική δεν έχει όρια ούτε και σύνορα!

Καλεσμένοι οι Μαρία Φαραντούρη, Zülfü Livaneli & Serenad Bağcan.

H Μαρία Φαραντούρη και ο Zülfü Livaneli κάνουν ποδαρικό στο πρώτο "Μουσικό κουτί" της νέας χρονιάς. Οι δύο μεγάλοι και διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες που εκπροσωπούν επάξια τις χώρες τους, την Ελλάδα και την Τουρκία, ενώνουν τις φωνές τους σε μια μοναδική τηλεοπτική συνύπαρξη και τραγουδούν για την αλληλεγγύη και την ειρήνη των λαών. Μαζί τους η ερμηνεύτρια Serenad Bağcan και ο σαζίστας Erdem Şimşek. Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί, ερμηνεύοντας το Μοιρολόι, "Σαν τον μετανάστη", "Γεια χαρά (Merhaba)", "Leylim Ley" και ο "Zülfü Livaneli" τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη. Στην παρέα έρχονται μέσα από τα τραγούδια τους ο Nazim Hikmet, ο Μάνος Λοΐζος, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Διονύσης Σαββόπουλος!

Ο Zülfü Livaneli είναι, ίσως, ο γνωστότερος και πιο δημοφιλής Τούρκος μουσικοσυνθέτης αλλά και συγγραφέας στη χώρα του αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η φιλία του με τη Μαρία Φαραντούρη μετρά περισσότερες από τέσσερις δεκαετίες αμοιβαίας εκτίμησης και συνεργασίας με συναυλίες στην Τουρκία, στην Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες, αποδεικνύοντας ότι η μουσική και τα τραγούδια εμπνέουν και φέρνουν πιο κοντά τους λαούς. Οι δύο κοινοί τους δίσκοι, ο πρώτος "Η Μαρία Φαραντούρη τραγουδά Λιβανελί" το 1982, σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, και ο δεύτερος το 2005 "Η μνήμη του νερού", σε στίχους της Αγαθής Δημητρούκα, αγαπήθηκαν από Έλληνες, Τούρκους και όχι μόνο.

Το "Μουσικό κουτί" επιστρέφει σε νέα ζώνη και ώρα

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα