Follow us

"Κεραία": Το αφιέρωμα της Ρέας Βιτάλη στις "Γυναίκες στην Τέχνη"

Το αφιέρωμα στις "Γυναίκες στην Τέχνη" στην εκπομπή της ΕΡΤNEWS, "Κεραία"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
ΡΕΑ ΒΙΤΑΛΗ

Η "Κεραία" με τη Ρέα Βιτάλη επανέρχεται μ’ έναν νέο κύκλο εκπομπών, κάθε Τετάρτη, στις 22:00, από το ΕΡΤNEWS και κάθε δεύτερη Κυριακή, στις 24:00, από την ΕΡΤ1.

Η διαδρομή των γυναικών στην Tέχνη είναι το θέμα που πραγματεύεται η εκπομπή και μεταδίδεται την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023, στις 22:00, από το ΕΡΤNEWS.

Στην εποχή μας, γυναίκες αφήνουν το αποτύπωμα της καλλιτεχνικής τους αναζήτησης και δημιουργίας σε πλήθος έργων Tέχνης. Ταυτόχρονα, γυναίκες εκθέτουν έργα τους σε γκαλερί και μουσεία. Για να φτάσουμε εδώ, χρειάστηκαν αιώνες. Το ενυπόγραφο καλλιτεχνικό αποτύπωμα ήταν απαγορευμένο στις γυναίκες. Ακόμα και οι σπουδές ήταν απαγορευμένες.

Με κύριο συνομιλητή τον ζωγράφο-σκηνογράφο Γιάννη Μετζικώφ, η εκπομπή "Κεραία" ταξιδεύει σε αιώνες ιστορίας και αποδίδει τιμή σε ταλαντούχες, επίμονες και πρωτοπόρες γυναίκες της Τέχνης.

"Κεραία": Το αφιέρωμα της Ρέας Βιτάλη στις "Γυναίκες στην Τέχνη"

Παράλληλα, παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους, διαφορετικών μορφών Tέχνης, η γλύπτρια Μαρίτσα Τραυλού, η κεραμίστρια Τζάνετ Λάινς, η δημιουργός νοηματοδοτημένων κοσμημάτων Σοφία Ζαράρη και η φωτογράφος Σάντρα Χωρέμη.

ΜΑΡΙΤΣΑ ΤΡΑΥΛΟΥ
ΤΖΑΝΕΤ ΛΑΙΝΣ
ΣΟΦΙΑ ΖΑΡΑΡΗ
ΣΑΝΤΡΑ ΧΩΡΕΜΗ

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα