Follow us

Ο Μελέτης Ηλίας αποκαλύπτει για "Το προξενιό της Ιουλίας": "Ο ερχομός του θα διαλευκάνει το σκοτάδι"

Ο Μελέτης Ηλίας για τη συνέχεια της σειράς "Το προξενιό της Ιουλίας"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Ο Μελέτης Ηλίας, ο σκληρός μεγαλοκτηματίας Γιωργίκης Προβιός στο "Προξενιό της Ιουλίας", ήταν καλεσμένος της Κατερίνας Καινούργιου στην εκπομπή "Super Κατερίνα".

Η σειρά διαδραματίζεται 60 χρόνια πριν και όπως δήλωσε "Είναι μεγάλη χαρά για έναν ηθοποιό να μεταμορφώνεται όχι μόνο εμφανισιακά αλλά και ιδιοσυγκρασιακά. Γιατί ο άνθρωπος της δεκαετίας του ’50 είναι κάτι που μας φαίνεται εξωγήινο σήμερα, δηλαδή είναι άλλα τα ήθη και τα έθιμα. Όταν παίρνω το σενάριο και βλέπω πώς αντιδρά ένας 45αρης της δεκαετίας του ΄50 μου φαίνεται αλλόκοτο σε σχέση με τη συμπεριφορά τη δική μου, όχι μόνο στα κακά και στα καλά. Έχει άλλες αρχές άλλες αξίες. Και φυσικά υπάρχουν και πολλά κακά όπως το προξενιό, μιας κοπέλας 20 χρονών δεν της πέφτει λόγος ποιον θα παντρευτεί αλλά το συζητά κατευθείαν με τη μάνα, είναι ανατριχιαστικό αν το ακούσουμε σήμερα".

Θα γίνει ο γάμος; Ο Μελέτης Ηλίας απάντησε πάνω σε αυτό: "Ο Γιωργίκης το θέλει πάρα πολύ, θεωρώ ότι είναι μονόδρομος. Προχωράει το πράγμα θα έρθει η Ιουλία στο σπίτι κάποια στιγμή, φαντάζομαι. Δε με απασχολεί καθόλου ο Γρηγόρης. Ο Δημήτρης Σέρφας, που θαυμάζω σαν ηθοποιό και έκανε το γιο μου στα "Καλύτερά μας χρόνια", και όλες αυτές οι αντιδράσεις του Γρηγόρη, της Χάδως είναι σαν μύγες μπροστά στο Γιωργίκη. Είναι τόσο προσηλωμένος στο ότι με αφορμή αυτό το κορίτσι νιώθει ξανά ζωντανός στα 45 του, γιατί σχεδόν 15 χρόνια μετά το θάνατο της γυναίκας του είναι κλεισμένος στο σπίτι. Και ξαφνικά είδε αυτό το κορίτσι και κάτι άρχισε κάτι να σκιρτά μέσα του".

Κάποια στιγμή θα μαθευτεί η εγκυμοσύνη της Ιουλίας. Και τότε μήπως η Ιουλία πείσει τον Γιωργίκη ότι το παιδί είναι δικό του. "Ο Γιωργίκης, όσο και αν έχει γίνει ζωντανός μέσα από αυτή την ιστορία, είναι ένας άνθρωπος πάρα πολύ σκληρός, τον έχει μάθει η ζωή να είναι πολύ σκληρός, οπότε οι αντιδράσεις του σε κάτι τέτοιο θα είναι απρόβλεπτες" είπε.

Από τις κουβέντες της Χάδως και της Στεφανίας φαίνεται ότι εμπλέκονται στο θάνατο της Ευγενίας, της πρώην γυναίκας του Γιωργίκη.

"Αυτό είναι ένα σκοτεινό κομμάτι που δεν έχει προχωρήσει τόσο πολύ, αλλά θεωρώ ότι κάτι έχει γίνει και νομίζω ότι και ο ερχομός του Γιάννου Περλέγκα (Ανέστης, σύζυγος Χάδως) από το 30ο επεισόδιο, θα διαλευκάνει το σκοτάδι. Είναι μια ιστορία που έχει πολύ ψωμί, το πως έχει πεθάνει αυτή η γυναίκα, από φυσικά αίτια, αν έχουν βάλει το χέρι τους κάποιοι, ακόμη και από το στενό περιβάλλον του Προβιού" ανέφερε πάνω σε αυτό.

Η Χάδω είπε στο χθεσινό επεισόδιο ότι ο γιος δεν είναι δικός του, εικάζει ή κάτι ξέρει;

"Σε εκείνη την εποχή μόνο εικασίες υπήρχαν, δυστυχώς δεν υπήρχε το τεστ DNA, οπότε ό,τι και να πει ο καθένας είναι με ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ένας πατέρας δεν μπορούσε ποτέ να είναι 100% σίγουρος ότι το παιδί είναι δικό του" δήλωσε ο Μελέτης Ηλίας.

Ο Γιωργίκης Προβιός είναι πρώτος δραμτικός ρόλος του Μελέτη Ηλία στην τηλέοραση: "Για μένα είναι μεγάλη χαρά που ο κόσμος φαίνεται ότι με δέχεται σε κάτι τελείως διαφορετικό, γιατί και στα "Καλύτερά μας χρόνια" και στο "Σόι" ήταν μια ανάλαφρη εκδοχή ενός ήρωα. Εδώ μπαίνουμε σε πολύ σκοτεινά μονοπάτια κι ακόμη δεν έχουμε δει τίποτα. Όλο αυτό το μπέρδεμα να πει στο γιο του ότι το προξενιό δεν προορίζεται για εκείνον, δείχνει μια τεράστια αδυναμία του Γιωργίκη που δεν ξέρει πώς να τη διαχειριστεί. Δεν είναι άνθρωπος που μπορεί να επικοινωνήσει εύκολα τα συναισθήματά του και αυτό σε συνδυασμό με τη Χάδω που είναι πολύ σκληρή, δημιουργούν εκρηκτικές αντιδράσεις μέσα στο σπίτι. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό και χαίρομαι πολύ".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα