Follow us

Ο Άκης Πετρετζίκης επιστρέφει στον Alpha - Όσα θα δούμε στην πρεμιέρα του "Kitchen Lab"

Ο Άκης Πετρετζίκης κάνει πρεμιέρα στο "Kitchen Lab"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Ο Άκης Πετρετζίκης επιστρέφει στο "Kitchen Lab" αύριο, Σάββατο 07 Οκτωβρίου στις 16:40 και την Κυριακή 08 Οκτωβρίου στις 17:00.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου ο Άκης Πετρετζίκης κάνει το φετινό ντεμπούτο του στους δέκτες του Alpha, καλωσορίζοντας τους τηλεθεατές στην ολοκαίνουργια κουζίνα του.

Ο δημοφιλής σεφ ξεκινάει το πρώτο μενού της σεζόν, αυτό του Σαββάτου, με τρεις εντυπωσιακές συνταγές που θα στολίσουν το τραπέζι σε κάθε περίσταση.

Πρώτο πιάτο, μια burrata με ψητά σταφύλια και χούμους, για να ξεκινήσετε με κάτι γκουρμέ και ντελικάτο.

Η burrata είναι ένα ιταλικό τυρί που σερβίρεται κατά κόρον σαν ορεκτικό αλλά ανάλογα με τον τρόπο σερβιρίσματος του, μπορεί να σταθεί και σαν ένα πλήρες γεύμα. Τοποθετεί σε μια πιατέλα τη burrata, πασπαλίζει με ελαιόλαδο, αλάτι, φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, και συνθέτει την πιατέλα με χούμους, πίτες και ψητά σταφύλια.

Για κυρίως γεύμα ο Άκης Πετρετζίκης επιλέγει να φτιάξει honey BBQ ribs, σερβίρει τα ribs με καλαμπόκι και τηγανητές πατάτες. Για γλυκό, ο ίδιος ετοιμάζει ένα soft cookie στο τηγάνι και σερβίρει με παγωτό και φύλλα δυόσμου.

Την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει το πρώτο κυριακάτικο Kitchen Lab της νέας σεζόν, στις 17:00, με ένα μενού μεσογειακό αλλά και πολύ εκλεπτυσμένο. Τις συνταγές μπορεί κανείς να τις συναντήσει στην Ελλάδα και στη Μεσόγειο, αλλά και σε κάποιο πολύ προσεγμένο ντελικατέσεν εστιατόριο στην Ευρώπη.

Το πρώτο πιάτο στο μενού είναι ένα κλασικό ιταλικό ψωμάκι, η τσιαπάτα, που ανάλογα με το πώς θα το σερβίρουμε μεταμορφώνεται από το πιο street food ορεκτικό στην πιο γκουρμέ επιλογή. Σερβίρει σαν σάντουιτς, με ελαιόλαδο, μορταδέλα, μοτσαρέλα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για κυρίως γεύμα ο Άκης Πετρετζίκης επιλέγει ένα πολύ αρωματικό και μεσογειακό φαγητό, σολομό με σπαράγγια στο φούρνο, ένα ντελικάτο πιάτο, που είναι στις must επιλογές όλων όσοι αναζητούν έναν υγιεινό τρόπο διατροφής.

Σερβίρει με ρύζι, τα σπαράγγια, λάιμ, φρέσκο κόλιανδρο και ντοματίνια κομμένα στη μέση. Για επιδόρπιο, ο γνωστός σεφ φτιάχνει πολίτικο κιουνεφέ.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα