Follow us

Fame Story | Όσα πρέπει να ξέρεις για τους καθηγητές & τα μαθήματα της μουσικής ακαδημίας

Γνωρίστε τους καθηγητές και τα μαθήματα του "Fame Story"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΠΑ

Απόψε ξεκινούν τα μαθήματα για τους 16 σπουδαστές του "Fame Story", μέσα από τη συχνότητα του Star. Ας γνωρίσουμε τους καθηγητές και τους vocal coaches της Ακαδημίας του Fame Story.

Ηρώ- Διευθύντρια Ακαδημίας

Fame Story | Όσα πρέπει να ξέρεις για τους καθηγητές & τα μαθήματα της μουσικής ακαδημίας

Μεγάλωσε μέσα σε μελωδίες, με τη μουσική να διαχέεται παντού στο πατρικό της στην Πάτρα, καθώς η μητέρα της ήταν καθηγήτρια μουσικής. Τα πτυχία της στη μουσική: ειδικό αρμονίας, πτυχίο αντίστιξης, δίπλωμα φούγκας, δίπλωμα πιάνου, είναι όλα με βαθμό άριστα και υποτροφίες. Δεν είχε σκοπό να ασχοληθεί με το τραγούδι, απλώς προέκυψε. Με την χαρακτηριστική, ζεστή φωνή της έχει ερμηνεύσει πολλά τραγούδια, ενώ υπογράφει, μέχρι τώρα, τους στίχους και τη μουσική σε πάνω από 190 κομμάτια. Η Ηρώ έχει στο ενεργητικό της 10 δισκογραφικές παραγωγές, ενώ έχει γράψει έργα για πιάνο και ορχηστρικά, καθώς και μουσική για θέατρο σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Αθηνών. Ξεχωρίζει τις συναυλίες στην Επίδαυρο με θέμα το Αργεντίνικο Τάνγκο. Τα βραβεία "Καλύτερου Ποπ Άλμπουμ” και "Καλύτερης Ποπ Τραγουδίστριας” το 2002 στα Μουσικά βραβεία Αρίων απογείωσαν το άλμπουμ της με τον "προφητικό" τίτλο "Απογείωση” που έγινε χρυσός στην Ελλάδα και πλατινένιος στην Κύπρο. Είναι ενεργό μέλος της ορχήστρας "Μίκης Θεοδωράκης” με συναυλίες σε όλο τον κόσμο. Η Ηρώ από το 2014 μέχρι και σήμερα συνεργάζεται με συμφωνικές ορχήστρες για συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης αλλά και εκτός Ευρώπης, με τελευταία στο Carnegie Hall της Νέα Υόρκη πέρυσι τον Σεπτέμβριο.

Αξιολόγηση Live – Aνάθεση τραγουδιών

Ως διευθύντρια της Ακαδημίας, η Ηρώ θα έχει την εποπτεία στην πρόοδο των σπουδαστών και τον πολύτιμο ρόλο του μέντορα. Με τις αξιοσημείωτες γνώσεις της στη μουσική και μέσα από μια εξατομικευμένη προσωποκεντρική προσέγγιση, θα κατευθύνει τους διαγωνιζόμενους στην πορεία που πρέπει να ακολουθήσουν, αν θέλουν να φτάσουν στην κορυφή. Μαζί, θα κάνουν την εβδομαδιαία αξιολόγηση ύστερα από κάθε Live, ώστε να δουλέψουν στα σημεία προσοχής. Στη συνέχεια, μαζί με τον Καθηγητή Φωνητικής Άλεξ Παναγή, θα αναθέτουν τα νέα τραγούδια της εβδομάδας, που θα αποτελούν τον κορμό της διαγωνιστικής φάσης.

Χάρης Κούσιος -Καθηγητής χορού- Χορογράφος Χορευτής, χορογράφος, αλλά και σκηνοθέτης μουσικών βίντεο κλιπς και μικρού μήκους ταινιών χορού.

ΧΑΡΗΣ ΚΟΥΣΙΟΣ.

Ο Χάρης Κούσιος έχει διαγράψει μια λαμπρή διαδρομή στο χορό. Έχει συνεργαστεί ως χορευτής για 11 χρόνια με ομάδα χορού στη Γερμανία. Έχει χορογραφήσει για την Κεντρική Σκηνή του Θ.Ο.Κ, την Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση και το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Υπήρξε μέλος της γνωμοδοτικής επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για το Εκπαιδευτικό Σύστημα του Χορού στην Ελλάδα καθώς και μέλος της επιτροπής του Υπουργείου Πολιτισμού για τις εισαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού.

Κινησιολογία / Πρόβα χορού

Η Ακαδημία του Fame Story έχει στόχο να διαμορφώσει ολοκληρωμένους performers, που εκτός από τη φωνή τους θα καθηλώνουν και με τη σκηνική τους παρουσία. Γι’ αυτό το σκοπό, το πρόγραμμα της Ακαδημίας περιλαμβάνει Μάθημα Κινησιολογίας αλλά και εξατομικευμένες πρόβες χορού. Μέσω της κινησιολογίας, οι σπουδαστές εκπαιδεύονται στο να χρησιμοποιούν έξυπνα το σώμα και την ενέργεια τους στη σκηνή, ώστε να χαρίζουν δυνατές Live στιγμές, ανεξαρτήτως επιπέδου. Τις τεχνικές, που θα μαθαίνουν, θα τις εφαρμόζουν στις πρόβες χορού, για να αποδίδουν ένα άρτιο αποτέλεσμα στην εβδομαδιαία ζωντανή τους εμφάνιση. Όλα υπό την καθοδήγηση του Χάρη Κούσιου, που με τις ευφάνταστες χορογραφίες του και με τη συνοδεία ενός δεκαμελούς μπαλέτου θα πλαισιώνουν τα αστέρια του Fame Story.

Αλεξάνδρα Κατσαΐτη – Image Maker

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΚΑΤΣΑΪΤΗ

Είναι style expert. Έχει μακρά διαδρομή ως fashion stylist και image maker, έχει χτίσει τις εικόνες στα πιο διάσημα ονόματα της show biz. Τα σεμινάρια της για τη δύναμη της εικόνας είναι sold out και εδώ και 10 χρόνια υπογράφει τη δική της συλλογή ρούχων. Aπό τη γαλλική φιλολογία βρέθηκε στο Παρίσι και -με τα άπταιστα γαλλικά της, έφτασε στη διάσημη σχολή μόδας ESMOD και έτσι άρχισε το όνειρό της να γίνεται πραγματικότητα. Η Αλεξάνδρα έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας σαν fashion editor, τα πιο γνωστά τηλεοπτικά Talent Shows & Fashion Projects, έχει επιμεληθεί το στιλ δεκάδων Ελλήνων star και σήμερα την βρίσκουμε στο showroom της το STYLISHIOUS, να συμβουλεύει και να διαμορφώνει εικόνες και looks με το personal & wedding styling, μεταμορφώνοντας όσους γνωρίζουν τη δύναμη της εικόνας σήμερα.

Μάθημα Image Making

Πέρα από το ταλέντο σε τραγούδι και σκηνική παρουσία, η εικόνα είναι το Α και το Ω για έναν νέο καλλιτέχνη. Στο μάθημα του Image Making, η Αλεξάνδρα Κατσαΐτη θα προσπαθήσει να δημιουργήσει εμφανίσεις που θα αναδείξουν την προσωπικότητα και θα συμπληρώσουν την ταυτότητα των σπουδαστών. Μέσα από αναφορές από τον κόσμο της μόδας και από διάσημους stars της μουσικής, η Αλεξάνδρα θα δημιουργήσει τις εικόνες που θα κάνουν τους διαγωνιζόμενους να ξεχωρίσουν από το πλήθος, κάνοντας τους πιο ελκυστικούς για το ευρύ κοινό. Την ίδια στιγμή, θα επιμελείται και τις εμφανίσεις τους για το μεγάλο Live της εβδομάδας, προκειμένου να λάμψουν επί σκηνής.

Μαρία Σολωμού- Καθηγήτρια Θεατρικής Έκφρασης

ΜΑΡΙΑ ΣΟΛΩΜΟΥ

Έχει υποδυθεί δεκάδες, πολύ διαφορετικές μεταξύ τους, ηρωίδες, που αγαπήθηκαν πολύ στο θέατρο, την τηλεόραση, αλλά και τον κινηματογράφο. Επικοινωνιακή, γοητευτική, αφοπλιστικά ειλικρινής και χαρισματική στο να αγγίζει το συναίσθημα του θεατή, η Μαρία Σολωμού στην Ακαδημία του Fame Story θα μας συστήσει για πρώτη φορά τηλεοπτικά μια άλλη πλευρά του εαυτού της. Αυτή που μέχρι σήμερα είχαν γνωρίσει μόνο οι μαθητές της στη δραματική σχολή που διδάσκει. Η Μαρία μέσα από το μάθημά της θα αναλάβει να μυήσει τους σπουδαστές της ακαδημίας στην ερμηνεία του τραγουδιού, όχι φωνητικά αλλά μέσα από το πρίσμα της υποκριτικής.

Μάθημα Θεατρικής Έκφρασης

Αν στο τραγούδι η φωνή είναι η βάση, τότε η ερμηνεία είναι το στοιχείο που o καλλιτέχνης κάνει την υπέρβαση. Η καθηγήτρια Θεατρικής Έκφρασης Μαρία Σολωμού, με την αστείρευτη ενέργεια της, θα εφαρμόζει τεχνικές και μεθόδους από την υποκριτική τέχνη, τη λογοτεχνία αλλά και τη σωματική έκφραση σε ένα δημιουργικό μάθημα, διαφορετικό από όλα τ’ άλλα. Σκοπός είναι να καλλιεργηθεί στους διαγωνιζόμενους η ερμηνευτική τους ικανότητα και βέβαια να αναπτυχθούν οι μηχανισμοί ώστε να μεταφέρεται το συναίσθημα με κάθε νότα αλλά και κίνηση!

Φίλιππος Ιωάννου – Social Media Trainer

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ.

Ο Φίλιππος Ιωάννου, γνωστός ως Fipster στα accounts του στα social media, έχει πτυχίο ψυχολογίας και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια marketing και social media. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια backstage σε τηλεοπτικές εκπομπές διαχειριζόμενος social media. Είναι δημιουργός περιεχομένου για το digital περιβάλλον και έχει δημιουργήσει το δικό του studio μαζί με τη Μαίρη Συνατσάκη, έναν χώρο αφιερωμένο στο YouTube και στην παραγωγή περιεχομένου.

Οι εκπομπές του στο YouTube με τίτλο "Θάρρος ή Αλήθεια" και "ΑΧ ΒΑΧ" έχουν φέρει τα πάνω-κάτω στο διαδίκτυο. Ποιος θα ήταν πιο ιδανικός στο να κατευθύνει τους σπουδαστές της Ακαδημίας να ανακαλύψουν τον σωστό τρόπο να συστηθούν στο κοινό μέσα από τα social media;

Μάθημα Social Media

Μια συναρπαστική προσθήκη στη λίστα μαθημάτων του Fame Story είναι αυτό των Social Media! Με τις συμβουλές και την εμπειρία του Φίλιππου Ιωάννου, οι σπουδαστές της Ακαδημίας θα εκπαιδευτούν στο πώς να αξιοποιούν τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στόχος; Nα συνδεθούν με το κοινό, να δημιουργήσουν ένα ισχυρό brand και να ενισχύσουν τον αντίκτυπό τους ως καλλιτέχνες. Θα μάθουν να δημιουργούν δυνατά προφίλ, που θα αντικατοπτρίζουν τις μοναδικές προσωπικότητες και τα μουσικά τους ταξίδια. Με τον Φίλιππο ως Social Media Trainer -αλλά και με guests/έκπληξη- οι σπουδαστές θα έχουν την ευκαιρία να γίνουν masters στο πιο σημαντικό εργαλείο της νέας εποχής!

Άλεξ Παναγή- Υπεύθυνος Τμήματος Φωνητικής

ΑΛΕΞ ΠΑΝΑΓΗΣ

Aπόφοιτος του Berklee College of Music, όπου πήρε υποτροφία Fulbright και βραβεύτηκε το 1993 με το Outstanding Performer Award, ο Άλεξ Παναγή έχει συνεργαστεί με θρύλους της μουσικής βιομηχανίας, όπως ο Billy Joel, οι Manhattan Transfer, ο Gary Burton, ο Peter Erskine, ο Johnny Mandel, οι New York Voices κ.α. Έχει διατελέσει μουσικός διευθυντής της Disney (Buena Vista Greece) και έχει συμβάλλει μουσικά σε περισσότερες από σαράντα διεθνείς ταινίες και σειρές, δημιουργώντας διαρκώς νέες παραγωγές μέσα από την εταιρεία του Silver Spotlight Productions. Έχει μακρά ιστορία στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, έχοντας συμμετάσχει σε 20 αποστολές από το 1989 έως σήμερα.

Μάθημα φωνητικής

Ζεστάματα, κοκοράκια, αναπνοές, ηλεκτρικοί διάδρομοι, φθόγγοι και…η ανατομία της φωνής, είναι μερικά από τα σημεία που θα βρεθούν στο επίκεντρο του Μαθήματος Φωνητικής του Άλεξ Παναγή. Ο καθηγητής έρχεται με διάθεση να ανατρέψει την ιδέα του κλασικού μαθήματος και φέρνει μια διαδραστική προσέγγιση στην τάξη με πολλές εκπλήξεις, χιούμορ και viral περιπτώσεις από τον κόσμο της μουσικής. Ποτέ η υγεία της φωνής και η τεχνική δεν έχουν παρουσιαστεί με τόσο ενδιαφέρον για τους διαγωνιζόμενους αλλά και για τους τηλεθεατές!

Νικόλας Ραπτάκης -Vocal Coach

ΝΙΚΟΛΑΣ ΡΑΠΤΑΚΗΣ

Από τα 15 του χρόνια ξεκίνησε εμφανίσεις σε σκηνές της Αθήνας, συμμετέχοντας σε πολλά μουσικά σχήματα. Έχει σπουδάσει κλασική κιθάρα, θεωρία και σύγχρονο τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο, συνεχίζοντας τις σπουδές του στη θεωρία και το τραγούδι στο University of West London. Το 2014 εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision στη Δανία με τους Freaky Fortune. Την ίδια χρονιά, μια τυχαία γνωριμία με την Άννα Βίσση σε στούντιο ηχογράφησης οδήγησε σε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό ταίριασμα, με τον Νικόλα να βρίσκεται στον στενό πυρήνα των σταθερών συνεργατών της.

Στεφανία Ρίζου – Vocal Coach

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΡΙΖΟΥ

Πόσο απέχουν τα έδρανα της Παντείου από τη λαμπερή σκηνή του γαλλικού The Voice; Για τη Στεφανία Ρίζου ήταν σχεδόν μια ανάσα δρόμος. Το πτυχίο πολιτικών επιστημών έμεινε στην κορνίζα του, αφού η μουσική ήταν αυτή που τελικά την κέρδισε. Από το 2008, που πρωτοσυστήθηκε στο κοινό με το τραγούδι της "Για Πες" είπε, ή μάλλον τραγούδησε πολλά, καθώς έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες ερμηνευτές, όπως ο Αντώνης Ρέμος, η Μαρινέλλα, ο Σάκης Ρουβάς, η Άννα Βίσση, ο Γιώργος Μαζωνάκης κ.α. Η απόφασή της να δηλώσει συμμετοχή στο γαλλικό The Voice το 2013 τη δικαίωσε, αφού έφτασε στην τελική 10αδα και η εμφάνισή της στη σκηνή, ερμηνεύοντας το τραγούδι "Skyfall" της Adele εισέπραξε διθυραμβικά σχόλια και έγινε viral. Πρόβα τραγουδιού Fame Story ίσον -πρωτίστως! – τραγούδι. Η φετινή σεζόν έχει συγκεντρώσει ταλέντα, που διαθέτουν το επίπεδο φωνής που αν δουλευτεί, θα μπορέσει πραγματικά να λάμψει. Σε αυτή την προσπάθεια οι διαγωνιζόμενοι έχουν για σύμμαχους τη Στεφανία Ρίζου και τον Νικόλα Ραπτάκη. Αυτοί θα είναι οι Vocal Coaches, που θα τους προπονούν εντατικά στις εβδομαδιαίες πρόβες, καθώς η προετοιμασία για τα Live θα είναι σκληρή! Μαζί θα δουλεύουν τα τραγούδια στα οποία θα διαγωνίζονται και θα τελειοποιούν την κάθε λεπτομέρεια, που θα τους αναδείξει τραγουδιστικά μπροστά σε κριτές και κοινό.

NINO

Νίνο

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη της Σουηδίας και μεγάλωσε στο νησί των Ιπποτών, τη Ρόδο, με τη μουσική να αποτελεί πάντα οδηγό στα βήματά του. Στα 16 του ήξερε να παίζει ήδη πολλά μουσικά όργανα, όπως αρμόνιο, κιθάρα και ντραμς, ενώ λίγα χρόνια μετά, το 2002, η απόφασή του να δηλώσει συμμετοχή στο Fame Story έγινε αφορμή να γίνει γνωστός σε ολόκληρη την Ελλάδα και να ξεκινήσει μια λαμπερή και πολλά υποσχόμενη καριέρα. Ροκ από τη φύση του, ανατρεπτικός και ανήσυχος, αναδείχθηκε σε σταρ της ελληνικής μουσικής σκηνής, που βρίσκει πάντα τρόπους να εκπλήσσει το κοινό του. Δημιουργικός και με μια πολύ ξεχωριστή, προσωπική ματιά απέναντι στη ζωή και με έντονο συναίσθημα, υπογράφει ο ίδιος τόσο τη μουσική όσο και τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια του. Ο αγαπημένος τραγουδοποιός θα είναι μία φορά την εβδομάδα κοντά στους σπουδαστές της Ακαδημίας του Fame Story για να συζητάει μαζί τους τις εξελίξεις και να τους καθοδηγεί γενικότερα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags

Διαβάστε Ακόμα