Το "Happy Traveller"αλλά και οι "Γειτονιές στο πιάτο" κάνουν πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ.
Η ταξιδιωτική εκπομπή με τον Ευτύχη Μπλέτσα επιστρέφει για ένατη σεζόν στους δέκτες μας το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 16.50 ενώ η εκπομπή περιηγήσεων με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο επιστρέφει την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 16.50.
Η επίσημη ανακοίνωση για το "Happy Traveller"
Η πιο πολυταξιδέμενη οικογένεια της ελληνικής τηλεόρασης έρχεται για 9η σεζόν στον ΣΚΑΪ.
Το Happy Traveller, μετά από 8 χρόνια με 318 επεισόδια σε περισσότερες από 95 χώρες του κόσμου, συνεχίζει να μας ταξιδεύει σε πανέμορφα μέρη της Ελλάδας και μαγικά μέρη σε όλο τον πλανήτη.
Τη φετινή χρονιά οι προορισμοί είναι μοναδικοί, όπως η Κένυα, οι Φιλιππίνες, η Μαλαισία, η Νότια Ιταλία και Σικελία, η Καππαδοκία, ο Λίβανος, η Συρία και η Ναμίμπια. Φυσικά δεν θα λείψουν και οι εξερευνήσεις σε αγαπημένα μέρη σε όλη την Ελλάδα. Ξεχωριστά ταξίδια από αληθινούς ταξιδιώτες, όπου θα γνωρίσουμε νέα μέρη, εκπληκτικές τοποθεσίες και φιλόξενους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.
Οι τηλεθεατές του ΣΚΑΪ ταξιδεύουν μαζί με τον Ευτύχη και την Ηλέκτρα μέχρι την άκρη της γης. Πρώτο ταξίδι για φέτος, οι μακρινές και εξωτικές Φιλιππίνες, όπου στο πρώτο μέρος, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, εξερευνούμε την εντυπωσιακή και ιστορική πρωτεύουσα Μανίλα.
Πρεμιέρα το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου Κάθε Σάββατο στον ΣΚΑΪ.
Η επίσημη ανακοίνωση για τις "Γειτονιές στο πιάτο"
Οι "Γειτονιές στο πιάτο" επιστρέφουν στον ΣΚΑΪ με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο σε νέες γαστρονομικές περιηγήσεις. Ένα Κυριακάτικο ταξίδι στις άγνωστες γωνιές της πόλης μας που αξίζει να γνωρίσουμε. Μίας πόλης γεμάτης από γαστρονομικά σημεία μεγάλου ενδιαφέροντος και ανθρώπινες ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.
Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γίνεται "ταξιδιώτης" στην Αθήνα και μας συστήνει από την αρχή Γειτονιές, ανθρώπους και γεύσεις. Σημεία όπου η παράδοση μένει αναλλοίωτη στο πέρασμα των δεκαετιών αλλά και νέοι προορισμοί που συνδυάζουν το κλασικό με το σύγχρονο σε ένα απρόσμενα επιτυχημένο εγχείρημα. Άνθρωποι που μένουν πιστοί σε όσα διδάχτηκαν από τους προγόνους τους και εξελίσσονται συνεχίζοντας την πορεία τους και νεωτεριστές που αποφάσισαν να δημιουργήσουν κάτι έξω από τα συνηθισμένα
. Σε κάθε επεισόδιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μπαίνει στην κουζίνα και δημιουργεί δύο απολαυστικές συνταγές.
Η αρχή της σεζόν γίνεται με την ιστορική Βαρβάκειο Αγορά στο κέντρο της Αθήνας. Ένα ζωντανό και πολύβουο σημείο της πόλης από το οποίο ο καθένας μπορεί να προμηθευτεί εξαιρετικά προϊόντα σε ακατανίκητες τιμές. Σε αυτό το χώρο των μεγάλων αντιθέσεων η περιήγηση ξεκινά από το Hasapika Central Market.
Εκεί, ακριβώς δίπλα στα κρεοπωλεία της αγοράς, μπορεί το τελευταίο πράγμα που περιμένει κάποιος είναι να σερβίρουν σούσι, κι όμως αυτό συμβαίνει! Παράλληλα με το Hasapika Central Market, κάποιες Κυριακές του χρόνου πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο το Symbosio Festival, το πιο viral event της Αθήνας με απολαυστικό φαγητό και παράλληλες μουσικές και εικαστικές δράσεις.
Η επόμενη στάση είναι γεμάτη ιστορία και γλύκα. Στο ισόγειο ενός από τα πιο ιστορικά μαγαζιά του κέντρου, στον ίδιο χώρο που κάποτε βρισκόταν το πρώτο φαρμακείο που άνοιξε στην Αθήνα, βρίσκεται σήμερα ο "Κρίνος" με τους φημισμένους λουκουμάδες, ένα από τα πιο παλιά ζαχαροπλαστεία της πόλης.
Η περιήγηση του πρώτου επεισοδίου ολοκληρώνεται με μια στάση που αποτελεί τη λογική κατάληξη κάθε βόλτας στη Βαρβάκειο Αγορά, το σουβλάκι στη "Βόλβη"! Μια μικρή γωνία στη Βαρβάκειο με ένα λιλιπούτειο μενού των 2 επιλογών: σουβλάκι χοιρινό και σουτζούκι!
Επιστρέφοντας στο στούντιο ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει μύδια αχνιστά με μπούκοβο και φινόκιο και τορτίγια με chili con Carne.