Follow us

Aide-mémoire | Η άλλη όψη του νομίσματος

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών

Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Άννη Θεοχάρη

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Εξαιρετικά τα πρώτα δείγματα... γραφής, τουλάχιστον στον φωτογραφικό φακό, για το "Φόνοι στο καμπαναριό" του Alpha. Η σειρά με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου και τη Ρένια Λουιζίδου στους πρωταγωνιστικούς ρόλους των μοναχών φαίνεται πως είναι όντως κάτι διαφορετικό, δεδομένου πως είναι ίσως και η μόνη κωμωδία που λανσάρεται αυτή τη σεζόν. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Όπως αρχίζει να... διαφαίνεται πάντως οι "Φόνοι στο καμπαναριό" θα πάρουν τη θέση του "J2US"

Η αλήθεια είναι πως η κωμωδία είναι είδος προς εξαφάνιση πλέον στη μικρή οθόνη. Το κοινό εκπαιδεύεται να παρακολουθεί δράματα, με πολλά επεισόδια την εβδομάδα και αργή εξέλιξη. Ως εκ τούτου, όταν κληθεί να μπει στους ρυθμούς της κωμωδίας, που ερώτημα αν βγάζει 2 επεισόδια ανά εβδομάδα ώστε να κρατηθεί σε ένα καλό επίπεδο, το πράγμα αλλάζει και του φαίνεται τουλάχιστον διαφορετικό.

Ωραία είδηση πως ξεκίνησαν εκ νέου τα γυρίσματα για τη συνέχεια της σειράς "'Αγιος Παΐσιος". Μπορεί να μην είναι το είδος παραγωγών που θα με κερδίσουν προσωπικά, αποτελεί όμως μια παραγωγή, ειδικού ενδιαφέροντος, με φανατικό κοινό και εξαιρετικές ερμηνείες. Θα ήταν άδικο να μην ολοκληρωθεί ο βίος του Αγίου Παϊσίου.

Στον ΣΚΑΪ ανήκει από χθες και επίσημα ο Χρήστος Φερεντίνος. Αν θυμάμαι καλά, θα έχει διπλό ρόλο: ένα τηλεπαιχνίδι και μια μουσική εκπομπή, τύπου "Στην υγειά μας". Μια χαρά. Ικανός παρουσιαστής, κυρίως στο game show, θα ήθελα να τον δω στο σαββατιάτικο. Δεν είμαι σίγουρος πώς θα είναι, δεδομένου πως και ο ίδιος έχει παραδεχθεί ότι σε προγράμματα πιο... ανοιχτά, όπως ήταν και το "Πρωινό ΑΝΤ1", δεν αισθανόταν 100% ο εαυτός του. Καλή επιτυχία!

Επειδή προέκυψαν κάποια σχόλια στο χθεσινό κείμενο, για το τι εστί αποτυχία και τι επιτυχία στην τηλεόραση, ειδικά σε συνάρτηση κόστους και τηλεθέασης, να σας θυμίσω πως τα τεράστια budget και τα χρυσά συμβόλαια στην τηλεόραση δεν αποτυπώνονται μόνο (ή απαραίτητα) σε υψηλή τηλεθέαση. Ένα κανάλι διεκδικεί έναν σταρ είτε επειδή τον χρειάζεται είτε επειδή χρειάζεται την εμπορική δυναμική του (που μπορεί να μην την έχει) είτε για να μπει σφήνα στον ανταγωνισμό και να μην τον έχει κανείς άλλος. Οπότε, αν ένας σταρ παρουσιαστής κοστίζει χιλιάδες παραπάνω ευρώ από έναν άλλο μηνιαίως αλλά σημειώνουν παρόμοια νούμερα τηλεθέασης, είναι τόσες οι πλευρές του ίδιου κύβου που μπορεί να ευνοούνται που μπορεί αυτός με τα μικρά ποσοστά να είναι το success story της χρονιάς. Η ημερήσια τηλεθέαση αφορά κυρίως την υστεροφημία της εκπομπής και του παρουσιαστή, για να είμαστε ειλικρινείς.

Aide-mémoire | Η άλλη όψη του νομίσματος

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα