Follow us

Aide-mémoire | Η ώρα των διαδόχων

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

ΛΕΝΑ ΦΛΥΤΖΑΝΗ

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

**Το κείμενο γράφτηκε παρακολουθώντας τον ενημερωτικό μαραθώνιο σχεδόν όλων των σταθμών για την κάλυψη των πυρκαγιών στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας. Σαφέστατα το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι διάσωση των ανθρώπων, της φύσης και των ιδιοκτησιών των κατοίκων των περιοχών. Οι άνθρωποι που επιχειρούν έχουν τον σεβασμό μας. Η στήλη έχει ψυχαγωγικό περιεχόμενο και δεν υπονομεύει σε κανένα βαθμό οτιδήποτε συμβαίνει λίγα (ή περισσότερα) χιλιόμετρα από το κατώφλι και του δικού μας σπιτιού.

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Καλό μου δυναμικό κοινό τι σου 'μελλε να πάθεις... Ανακατεύεται η τράπουλα, σου λέει, και πάνε λαμπρά αστέρια του τηλεοπτικού στερεώματος σε νέες περιπέτειες που θα φέρουν τη Ψυχαγωγία σε άλλη διάσταση. Αλλαγές στο "MEGA Καλημέρα", αλλαγές στο "Breakfast@Star", στο περίπου νέα εκπομπή για τη Φαίη Σκορδά, προσθήκες στο "Πρωινό". Μιλάμε, εμείς δεν είμαστε για δω, είμαστε για "Bafta". Σαφέστατα βέβαια μιλάμε για καινούργια τηλεόραση, έπιασαν τόπο τα λόγια του Μουτσινά τόσο καιρό. Παλιά τηλεόραση πάνω, παλιά τηλεόραση κάτω... Επιτέλους, ήρθε η ανανέωση, ήρθε η ελπίδα. Νέα πρόσωπα, νέες εκπομπές, νέες συνταγές. Εμπρός παιδιά να φάμε το "Sex and the City", δεν περιοριζόμεθα εμείς σε daytime και τέτοια. Εμείς κάνουμε Τέχνη εδώ.

Επί της ουσίας, αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν όσοι βρίσκονται σε διαφορετικούς ρόλους κάθε σεζόν μεταξύ 5-8 εκπομπών είναι οι ίδιοι, το αποτέλεσμα πάλι το ίδιο θα είναι. Πάρτε παράδειγμα από τη μυθοπλασία, πόσο άλλαξε η αγορά με τόσα πρόσωπα που μπήκαν μετά τις "Άγριες Μέλισσες". Με 10 ανθρώπους να παίζουν μουσικές καρέκλες μεταξύ 8 εκπομπών, εξέλιξη δεν υπάρχει.

Για να μιλήσουμε και λίγο σοβαρά βέβαια, το γεγονός πως η Ηλιάνα Παπαγεωργίου επέστρεψε στο Star, αμέσως μετά την αποχώρηση της Βίκυς Καγιά, δείχνει κάτι. Κυρίως δείχνει ότι όντως και καπνός και φωτιά υπήρχε, παρόλο που όλα έπρεπε να δείχνουν καλά. Πώς το έλεγε τότε η Καγιά; "Όποιος φεύγει από το STAR δεν επιστρέφει" είχε πει το 2020. Φυσικά και επιστρέφει τελικά, αρκεί να έχει αποχωρήσει κάποιος άλλος ώστε να καλυφθεί το κενό.

Και εδώ που τα λέμε, η Ηλιάνα Παπαγεωργίου τη χρειάζεται μια ασφαλή επιτυχία. Όχι ότι το 2023 δεν της πήγε καλά, το "My Style Rocks" θετικό πρόσημο είχε για όλους τους συντελεστές του. Ωστόσο, η ασφάλεια του Star και ειδικότερα του "Shopping Star" που δεν ήταν 100% επιτυχία της Καγιά ή του Χαρισόπουλου, αλλά της ίδιας της εκπομπής ως concept μπορεί να της εξασφαλίσει -εφόσον συνεχιστεί το ίδιο επιτυχημένα- ένα ασφαλές τηλεοπτικό περιβάλλον. Και άπαξ και κατακτάς την ασφάλεια στην τηλεόραση, όλα σου πάνε καλύτερα.

Εξαιρετική ιδέα -έστω και ως ενδεχόμενο- το DOT να το παρουσιάσει η Έλενα Χριστοπούλου. Χρηστικός και ο ρόλος του Λάμπρου Κωνσταντάρα σε μία τέτοιου είδους εκπομπή. Υπάρχει κάποια χημεία μεταξύ αυτών των δύο προσώπων ώστε να συνεργαστούν; Δεν το αμφισβητώ, αναρωτιέμαι γραπτώς.

Ανυπομονώ να δω υλικό από τις νέες σειρές της ΕΡΤ, κακά τα ψέματα. Ειδικά η δεύτερη σεζόν του "Κάνε ότι κοιμάσαι" έχει αρχίσει και μου κεντρίζει περισσότερο το ενδιαφέρον, δεδομένου πως ορισμένοι μικρότεροι ρόλοι μαθητών πήραν "προαγωγή" για τη δεύτερη χρονιά του σήριαλ.

Κερδίζει το παιχνίδι της Ενημέρωσης η Λένα Φλυτζάνη στην έκτακτη επικαιρότητα του ΣΚΑΪ. Άλλες συστάσεις δεν χρειάζονται πλέον. Εξαιρετική διάδοχος της Εύας Αντωνοπούλου, χρειαζόταν την ευκαιρία που της δόθηκε. Στο ίδιο "πνεύμα" και η επιλογή του Νικήτα Κορωνάκη για την καλοκαιρινή "Κοινωνία Ώρα MEGA". Πρόκειται για ταλαντούχο δημοσιογράφο που απορώ πώς δεν του έχει δοθεί η ευκαιρία για ακόμα περισσότερα πράγματα.

Aide-mémoire | Η ώρα των διαδόχων

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα