*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων
Καλησπέρα, καλησπέρα.
Έφτασε επιτέλους η μέρα που δεν έχουμε και τόσα θέματα να αναλύσουμε, οπότε ανασύρουμε από τα κιτάπια μας το καθημερινό Aide-Memoire και ο Θεός βοηθός, προς το τι κορμιά θα πέσουνε κι εφέτο.
Έβλεπα τον Λιάγκα το πρωί, να τα λέει ευθέως στην Ακρίτα και σκεφτόμουν κάτι τελείως άσχετο με αυτό που έλεγε ο ίδιος. Το "Πρωινό", το αθώο πρωινάδικο του ΑΝΤ1, στο οποίο αναλύαμε αν έχει χωρίσει η Κάτια Ταραμπάνκο που λέει ο λόγος, έφτασε να συνδιαλέγεται με υποψήφιους βουλευτές επικρατείας και να τους απαντά. Την ίδια στιγμή, σκεφτόμουν με τι ζέση ο Λιάγκας έλεγε και ξανάλεγε πριν 7-8 χρόνια πως ήθελε να επιστρέψει στην Ενημέρωση. Και τελικά κατάφερε η Ενημέρωση να επιστρέψει σε εκείνον, αλλάζοντας το DNA του "Πρωινού" με επιτυχία. Η είδηση της χρονιάς είναι αυτή. Πως το "Πρωινό" επιβίωσε με τον Λιάγκα στο τιμόνι του και άλλαξε την ουσία του με την ευλογία του δημιουργού του.
Μη σπεύσετε να πείτε πως γλείφω πάλι γιατί αρχίζω και βαριέμαι. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Και όσοι βλέπετε πίσω από τα γραπτά μου συμμαχίες και άλλες τέτοιες φαντασίες, το περισσότερο που μπορώ να κάνω με εκπομπές με τέτοιο περιεχόμενο είναι να τις παρακολουθώ και να εμπλουτίζω τις γνώσεις μου περί αντανακλαστικών στην τηλεοπτική αρένα.
Έχουμε, από την άλλη, τις επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις στη Βίκυ Καγιά για τον ή τη διάδοχό της στο "Shopping Star". Σαν να ρωτάμε μια πρώην σύζυγο αν διάλεξε την επόμενη στο πλευρό του φρεσκοχωρισμένου συζύγου... Τι λέτε μωρέ παιδιά στη γυναίκα; Και τι απαντάτε κι εσείς, αγαπητή μου Βίκυ;
Παρακολούθησα με προσοχή και χαρά τη Μαρία Ηλιάκη στον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Και θυμήθηκα σχεδόν κινηματογραφικά όλη της την πορεία. Ένιωσα πως η Μαρία Ηλιάκη, με αυτή την αιχμηρή ιδιοσυγκρασία που έχει στην ήρεμη φάση που διανύει, θα ήταν ένα εξαιρετικό "χαρτί" στην εκπομπή που θα την αποκτούσε. Αρκεί και η εκπομπή να είχε ταυτότητα, να μην είναι βάρκα στο γιαλό όπως το "Τι λες τώρα;". Και την παραδέχομαι που δεν εθελοτυφλεί και δεν διεκδικεί δάφνες, του τύπου "Μπορώ να κάνω ένα Δέστε τους μόνη μου" σήμερα. Ωραία ιδέα και αυτό για το τηλεπαιχνίδι, ωραία ιδέα να παραδέχεται ένας άνθρωπος πως θα περιμένει να ξανακάνει τηλεόραση μέχρι να του προταθεί κάτι ωραίο. Γιατί πέρα από low budget, το "ANT1 Flashback" και ωραίο είναι και έξυπνο και νοσταλγικό και ό,τι θες. Δεν είναι η εκπομπή που θα σου φέρει 35% αλλά είναι μια εκπομπή που θα τη δεις και θα περάσεις καλά.
Δεν καταλαβαίνω, από την άλλη, την επιμονή του Γρηγόρη Αρναούτογλου να κάνει σχόλια τύπου "αν εγώ έκανα πρωινό δεν θα είχε παρά δέκα λεπτά ενημέρωση". Εγώ, που συχνά πυκνά ακούω την εκπομπή του στο ραδιόφωνο, οφείλω να ομολογήσω πως ο Γρηγόρης μπορεί να συζητήσει στον αέρα κυριολεκτικά τα πάντα. Και τα πιο σοβαρά και τα πιο ευχάριστα και τα ανούσια και τα εύπεπτα και όλα. Δεν καταλαβαίνω γιατί μικραίνει το πλάνο των δυνατοτήτων μιας εκπομπής που θα παρουσίαζε. *Και όντως η Ηλιάκη θα του ταίριαζε πολύ για τηλεοπτική παρτενέρ.
Παραδέχομαι πως το OPEN βρίσκεται σε δημιουργική φάση, από την ώρα που ανακοινώθηκε η σύμπραξη με τη Barking Well. Αντιλαμβάνομαι πως και το καλοκαίρι ακόμα μπορεί να "χτιστεί" εκ νέου μια συνήθεια στο OPEN με ένα συμπαθές καλοκαιρινό πρωινό, δεδομένου πως το συγκεκριμένο κανάλι έχει και μια μακρά πορεία στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Και χωρίς να έχω να πω ούτε μισό κακό λόγο για τις δύο συγκεκριμένες κοπέλες, θεωρεί κάποιος πως η Μαριάντα Πιερίδη και η Φελίσια Λαπάτη είναι η κατάλληλη επιλογή για την εκπομπή αυτή; Τόσοι άξιοι δημοσιογράφοι στις εκπομπές, τόσα λαμπερά πρόσωπα που θα τους άξιζε μια παραπάνω ευκαιρία, δεδομένου πως τρώνε τα παπούτσια τους σε events, εκδηλώσεις και μοντάζ... Καλή η αναγνωρισιμότητα ορισμένων προσώπων, αλλά...
Δείτε και το παράδειγμα του ΣΚΑΪ που έβγαλε πόσα και πόσα παιδιά από το παράθυρο του ρεπορτάζ στο πλατό απαιτητικών εκπομπών και τα έβγαλαν πέρα... Θα μου πεις, από την άλλη, μιλάς για Ενημέρωση και όχι για εμπορικά πακέτα που θέλουν "μαξιλαράκι" δημοσιότητας. Το σέβομαι. Αλλά δεν μπορώ και να προσπεράσω τον προφανή προβληματισμό μου.
Κάπου διάβασα πως η Κατερίνα Καραβάτου είπε πως αδίκησε τους "ΚούΚου" του STAR. Σέβομαι ότι το απέδωσε στις πολύ αρνητικές χρονικές συμπτώσεις στη ζωή της με τη συγκεκριμένη εκπομπή, ωστόσο θα πρέπει με αντικειμενικούς όρους να παραδεχθούμε πως "η Φωλιά των Κούκου" ήταν το ωραιότερο τηλεοπτικό βήμα της. Που την έφερε και σε μια πολύ πιο premium τηλεοπτική κατηγορία, αν μου επιτρέπεται να συμπληρώσω. Και όντως αδίκησε την εκπομπή της, ειδικά με το φινάλε της. Ευτυχώς τώρα τη βλέπουμε ξανά λαμπερή και ευδιάθετη στο πλατό του "My Style Rocks", που μπορεί να αποδείχτηκε παιχνιδάκι για τις δυνατότητές της, ωστόσο είναι μια επιτυχημένη συγκυρία της και καλά κάνει και την υπερασπίζεται.
Να μείνουμε και στην αμφισβήτηση που τρώει ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος για την επιλογή του STAR να του εμπιστευτεί τη "Φάρμα". Για να το πω απλά, η "Θείος Λεωνίδας" είναι μεγάλη μούρη. Και μπράβο του που κατάφερε αυτή την περσόνα που εφηύρε τηλεοπτικά να την αξιοποιήσει. Όχι, δεν είναι ούτε η αναμενόμενη επιλογή, ούτε η πιο δίκαια, αν με ρωτάτε. Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος έχει ήδη μια σταθερή και επιτυχημένη θέση στο τηλεοπτικό σύμπαν, τώρα γίνεται διπλοθεσίτης. Καλύτερος είναι ο Λιανός, θα αναρωτηθεί κάποιος; Όχι. Και μάλιστα ούτε εκείνος ήταν επαγγελματίας παρουσιαστής, αλλά θυμάμαι τότε δεν άνοιξε μύτη. Αντιλαμβάνομαι πως οι επαγγελματίες παρουσιαστές βάλλονται γιατί έρχονται οι σελέμπριτιζ και τους παίρνουν τις δουλειές. Έλα όμως που οι ερασιτέχνες παρουσιαστές πολλές φορές αποδεικνύονται πιο πουληστεροί και ευφυείς από τους μόνιμους... Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι πως εφόσον ένα κανάλι ή μια εταιρία παραγωγής ήθελε να αναθέσει το ριάλιτι σε ένα άπειρο σε σόλο παρουσίαση πρόσωπο, θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία σε ένα πραγματικά νέο πρόσωπο. Αλλά πού καιρός για τόσο ρίσκο... Να μείνουμε πάντως πως ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος γνωρίζεται καλά με ορισμένους εκ των συντελεστών της "Φάρμας", δεδομένου πως το ριάλιτι "βγαίνει" από την ίδια εταιρία παραγωγής με αυτή του "MasterChef".
Τελικά όλες αυτές οι διαφωνίες με τον Αντρέα Μικρούτσικο στη "Super Katerina" νιώθω πως του αφαιρούν από το μεγαλείο του ευρήματος να βρίσκεται εκεί... Κάτι θέλει να πει ο άνθρωπος, ακόμα και λάθος να είναι, άστον να το πει και να το ακούσουμε κι εμείς που βλέπουμε την εκπομπή για την ΚατΚαιν και τον Αντρέα. Απλά πράγματα.

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.
http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr