Follow us

Η Μακρυπούλια & η "μπανανόφλουδα" των social media

Γιατί η Ζέτα Μακρυπούλια έκανε λάθος χειρισμό των social media;

Ζέτα Μακρυπούλια Rnew

Ας μη μείνουμε στο αν είχε η Ζέτα Μακρυπούλια είχε δίκαιο ή άδικο στη διαμάχη της με την αεροπορική εταιρία. Ας μην μείνουμε αν κάνει η μία πλευρά κάνει σωστά και δίκαια τη δουλειά της ή αν η Χ Ζέτα Μακρυπούλια ήθελε... ειδική μεταχείριση. Ας μείνουμε σε αυτό που υποκειμενικά περιέγραψε ως κακή εμπειρία, μιας και η ίδια αισθάνθηκε πως αδικήθηκε από τη συγκεκριμένη εταιρία.

Όταν δεν είσαι η πιο heavy user των social media, όταν δεν έχεις έναν στρατό να σε υπερασπιστεί και είσαι ένα διάσημο πρόσωπο που απλά εκθέτεις τον εαυτό σου σε άγνωστους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, είναι πιθανό να πέσεις πάνω σε ένα κοινό που δεν έχει καμία διάθεση να σου συμπαρασταθεί.

Η Μακρυπούλια καταθέτοντας τη δική της οπτική για το περιστατικό που τη δυσαρέστησε, χτύπησε την ευαίσθητη χορδή εκείνων που θεωρούσαν ότι με όλη αυτή τη στάση έκανε το... εφέ της, χρησιμοποιώντας την επωνυμία της, αξιώνοντας "ειδική μεταχείριση" από μία εταιρία. Αλήθεια ή ψέματα, το θέμα δεν είναι αν το ζήτησε εκείνη, αλλά τι είχε ανάγκη το κοινό να καταλάβει.

Κοινώς σαν να της την είχαν στημένη για να τα ακούσει.

Τα πολύ διάσημα πρόσωπα, που δεν μιλούν πολύ απευθείας στο κοινό, που δημιουργούν αποστάσεις ασφαλείας διατηρώντας ζωντανό το legacy της επωνυμίας τους, αυτόματα δημιουργούν και χιλιόμετρα απόστασης από την κατανόηση του μέσου ανθρώπου. Ένα σύνηθες σχόλιο που θα ακούσεις για ένα τέτοιο άτομο είναι "Δεν θα τη λυπηθώ, ας βγάλει ένα ακόμα εισιτήριο, τόσα χρήματα βγάζει". Στον μικρόκοσμο του σχολιαστή αυτού, ο συλλογισμός αυτός μπορεί να είναι και αυτονόητος.

Οπότε, η στάση της Μακρυπούλια πρέπει να "διδάξει" τα εγχώρια celebrities πώς πρέπει να απευθύνονται στους θεατές... Ακόμα και δίκιο να έχεις, όταν καταπιάνεσαι με first world's problems, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για το αρνητικό. Αυτό συνέβη και εδώ. Η ιστορία της κατά τα άλλα συμπαθέστατης παρουσιάστριας "πέρασε" στο κοινό περισσότερο σαν "καπρίτσιο" παρά σαν ιστορία αδικίας προς το πρόσωπό της.

Μπορεί να είναι το ένα μπορεί να είναι το άλλο, μπορεί να είναι και τα δύο. Το θέμα είναι τι περνά προς τα έξω, και εδώ τα social δεν βοήθησαν. Κατά τη γνώμη μου αδίκως, αλλά να που τα "άγια" social που πολλές φορές έχω απαξιώσει, έδειξαν για ακόμα μία φορά την κακή εκδοχή τους. Σημασία δεν έχει μόνο να πεις τη γνώμη σου, αλλά να βρεις τον τρόπο να αποκτήσεις και πλειοψηφικά περισσότερους υποστηρικτές. Αλλιώς μπαίνεις σε μία αρένα που προκαλείς τον ταύρο αλλά δεν έχεις διέξοδο διαφυγής. Και αυτό είναι το πραγματικά άδικο.

Η όλη υπόθεση που θύμισε εκείνη την είδηση που ανέφερε πως το πλοίο για Άνδρο καθυστέρησε για να επιβιβαστεί κάποτε η Μενεγάκη. Αν η πτήση καθυστερούσε έστω και τρία λεπτά, όπως τότε το πλοίο της Ελένης, πάντα θα έφταιγε ο κακός celebrity. Ποτέ δεν αποδείχθηκε αν καθυστέρησε το πλοίο εξαιτίας της, ωστόσο το θέμα πέρασε στην ιστορία σαν να συνέβη. Επειδή όλα έδειχναν να φταίει η παντοδύναμη ξανθή κεφαλή. Το αντίστροφο για τα social δεν μπορεί να συμβεί, γιατί ο πλούσιος και επιτυχημένος πρέπει να απολογηθεί και για τον αέρα που αναπνέει. Τελικά μήπως η μεγαλύτερη αδικία μπορεί να προέλθει από το ίδιο το κοινό; Που είναι ακροβολισμένο να λιθοβολήσει με την πρώτη ευκαιρία; Ενδεχομένως. Αλλά αυτό το εμπεριέχει και το παιχνίδι της δημοσιότητας.

Θα έπρεπε να είχε μιλήσει η Μακρυπούλια σε κάθε περίπτωση; Ναι γιατί το αισθάνθηκε, όχι αν είχε την ικανότητα να προβλέψει τι θα συνέβαινε μετά. Δυστυχώς στα SoMe θα πρέπει να καταλάβουμε πως μετρά πάντα τι θέλουν οι χρήστες να ακουστεί και όχι η αλήθεια και η λογική. Και αυτό θα πρέπει να διορθωθεί πιο άμεσα από την ελαστικότητα των gates των αεροπορικών εταιριών.

Το μεγάλο στοίχημα δεν είναι λοιπόν κατ' εμέ αν ο κάθε διάσημος άνθρωπος του θεάματος επιθυμεί το "κάτι παραπάνω", αλλά να μάθουμε να αξιολογούμε αυτό ακριβώς που μας λέει και όχι αυτό που θα μας πείσουν οι συνομιλητές μας πως λέει. Αλλά θα πρέπει να έχουμε βγάλει πρωτύτερα τις παρωπίδες μας. Και στο ελληνικό κοινό οι παρωπίδες βγαίνουν λίγο πιο επίπονα από ότι ένα τατουάζ αν το σβήσεις με γομολόστιχα....

Η Μακρυπούλια & η "μπανανόφλουδα" των social media

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Tags

Διαβάστε Ακόμα