Follow us

Καλομοίρα, πώς κατάφερες να σε λατρεύει ο κόσμος 20 χρόνια τώρα;

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για την επιστροφή της Καλομοίρας

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Καλομοίρα Rnew

Του χρόνου συμπληρώνονται περίπου 20 χρόνια από τη μέρα που η Καλομοίρα μάς συστήθηκε μέσα από το "Fame Story". Ναι, 20 χρόνια. Και παραδόξως, ποτέ η Καλομοίρα δεν έδειξε σημάδια "φθοράς" στην εικόνα της.

Όταν συνειδητά η Καλομοίρα αποφάσισε να αποσυρθεί από την εγχώρια μουσική σκηνή, σε ένα τελείως διαφορετικό πλαίσιο promo, δισκογραφίας και live εμφανίσεων, πολλοί σχολίαζαν πως το ελληνικό κοινό οριακά τελείωσε με το κεφάλαιο αυτό. Μιλάμε για μια εποχή που αν δεν μπορούσες να "κρατήσεις" λαϊκό πρόγραμμα, ήσουν ξοφλημένη υπόθεση. Η Καλομοίρα, όμως, κατάφερε να μας πείσει πως αποσύρεται, πως δεν την απέσυραν. Που ακριβώς αλήθεια δεν ήταν, γιατί όντως η δισκογραφική της πορεία δεν έσπαγε τα charts.

Αντίθετα με την πιάτσα της μουσικής σκηνής, η celebrity υπόστασή της εκτινάχτηκε τα χρόνια που ακολούθησαν. Η Καλομοίρα έγινε μαμά σε ένα ιδιαίτερα pop πλαίσιο, παντρεύτηκε, ευτύχησε, ωρίμασε και ο κόσμος όχι απλά δεν τη ξέχασε, αλλά συνέχιζε να την αγαπάει περισσότερο. Σαν σχέση από απόσταση. Ίσως γιατί η Καλομοίρα δεν έπαψε ποτέ να είναι ο εαυτός της. Εξελίχθηκε, ωρίμασε αλλά δεν έπαψε να είναι το αγαπημένο κορίτσι του κοινού. Δεν υποδύθηκε ποτέ κάποια που δεν ήταν. Ακόμα και στα δύσκολα, όταν κλήθηκε να μιλήσει για προβλήματα υγείας ή ό,τι άλλο προέκυψε, δεν έχασε ποτέ το χαμόγελό της. Ήταν η Καλομοίρα στο σήμερα, όχι μια άλλη Καλομοίρα.

Αν πας τον τελευταίο καιρό σε clubs, θα ακούσεις ξανά τα πρώτα της τραγούδια, όπως το "Πρώτη μου φορά". Επειδή το κοινό του TikTok αποφάσισε να λατρέψει ένα "ξεχασμένο" τραγούδι της. Και ξέρεις τι συμβαίνει όταν μπλέκει κάτι με το TikTok πια, έκρηξη! Τι δουλειά έχει ένα ποπ, εφήμερο θα έλεγε κανείς, τραγουδάκι του 2004-2005 σε clubs το 2023; Πέρα από τη "δεύτερη καριέρα" που έκανε το τραγούδι, όλοι συμφωνούμε πως όλοι συμπαθούν την Καλομοίρα. Ακόμα και αν μιλάμε για κοινό που όταν βγήκε το "Εγώ είμαι η Καλομοίρα" φερ' ειπείν δεν είχε γεννηθεί καν.

Στα χρόνια που μεγάλωνε τα ομολογουμένως γλυκύτατα παιδάκια της ομολογώ πως την έχασα. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την περίοδο που ήρθε στην Ελλάδα για το "Rising Star” το 2017, κάποιες σύντομες εμφανίσεις μετά και έκτοτε την "ξαναβρίσκω" κατάξανθη και φανερά έτοιμη να επανέλθει στα τέλη της περασμένης χρονιάς, στο MadWalk 2022. H μίνι συζήτηση για το αν διεκδικεί τη θέση της εκπροσώπου της χώρας στη Eurovision με έκανε να αντιληφθώ πως δεν το βλέπει τελείως χομπίστικα πια το όλο εγχείρημα.

Τώρα λοιπόν τα έχει φέρει ξανά όλα σε τροχιά επιτυχίας. Η ίδια είναι υπέρλαμπρη, έχει δημοσιότητα, έχει την αγάπη του κοινού, έχει know how της δουλειάς και σίγουρα η συμμετοχή της στο J2US είναι ένας μίνι πρόλογος για την ολική επαναφορά του Fame Story. Και αυτό θα λέγαμε είναι το πιο επιτυχημένο success story σε "απόφοιτο" μουσικό reality της χώρας.

Και το εύλογο ερώτημα μου είναι το εξής: Καλομοίρα, πώς στο καλό κατάφερες να σε αγαπάει ο κόσμος για 20 χρόνια όπως την πρώτη μέρα;

Καλομοίρα, πώς κατάφερες να σε λατρεύει ο κόσμος 20 χρόνια τώρα;

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα