Follow us

Μητσοτάκης στον Λιάγκα: Δεν νομίζω ότι κανείς θα ήθελε μια ασταθή κυβέρνηση με πλειοψηφία 2 ή 3 βουλευτών

Η συνέντευξη του πρόεδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην εκπομπή "Πρωινό" και τον Γιώργο Λιάγκα.

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM

Στόχος μας στις επόμενες εκλογές είναι μία σταθερή και αυτοδύναμη κυβέρνηση, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Πρωινό" και τον Γιώργο Λιάγκα.

Ο τ. πρωθυπουργός υπενθύμισε πως αυτή την στιγμή η κάλπη είναι άδεια και η μάχη ξεκινάει από την αρχή, δίνοντας εκ νέου ένα μήνυμα κατά του εφησυχασμού και της χαλαρής ψήφου.

"Το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου δημιουργεί αίσθηση ευθύνης. Πιστεύω ότι θα πάμε καλά και στις εκλογές αυτές αλλά δημιουργείται μεγαλύτερη ευθύνη όταν σε ψηφίζουν περισσότεροι από ό,τι στις προηγούμενες εκλογές" ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Ερωτηθείς για το πώς πανηγύρισε την μεγάλη νίκη της ΝΔ στις εκλογές του Μαϊου, είπε μεταξύ άλλων "Κράτησα για μένα και την οικογένεια μου την ικανοποίηση για την μεγάλη νίκη, αλλά αμέσως σκέφθηκα την επόμενη μάχη. Δεν είναι αγώνας ρεβάνς για να μιλήσω με ποδοσφαιρικούς όρους, δεν είναι δεύτερος αγώνας, δεν μετράει το σκορ του πρώτου αγώνα. Είναι καινούριες κάλπες", ενώ επεσήμανε ότι "Δεν θα επέτρεπα ποτέ στον εαυτό μου να χαλαρώσει ούτε να καβαλήσει το καλάμι".

"Είχα και επιτυχίες είχα και αποτυχίες, το απρόοπτοι πάντα καραδοκεί. Πιστεύω ότι σε αυτές τις εκλογές είμαστε οι μόνοι που μιλάμε για το μέλλον αντί να αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες", είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ για το ποσοστό που επιδιώκει για την ΝΔ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου υπογράμμισε πως "όταν βάζεις τον πήχη ψηλά, πρέπει να πηδήξεις πιο ψηλά για να τον ξεπεράσεις".

Ερωτώμενος αν περίμενε να κερδίσει με ένα τόσο υψηλό ποσοστό και με τόσο μεγάλη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε:

"Πίστευα ότι μπορούμε να μεγαλώσουμε το ποσοστό του 2019 και είχα πει μετά τη νίκη εκείνη ότι επιτυχία μου θα είναι να αυξήσω τα ποσοστά στις επόμενες εκλογές. Ξεπεράσαμε και τις ψήφους του 2019 που είναι δύσκολο για μια κυβέρνηση μετά από 4 χρόνια. Δεν περίμενα τις 20 μονάδες διαφορά αλλά δεν κοίταζα τι κάνει η αντιπολίτευση".

"Κανείς δεν θα ήθελε μία ασταθή πλειοψηφία του ενός, δύο ή τριών βουλευτών"

"Οι μόνοι, που μιλάμε για το μέλλον της χώρας είμαστε εμείς, η Νέα Δημοκρατία. Δεν αναλωνόμαστε σε σκιαμαχίες και κόντρες, που εν τέλει δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες" επεσήμανε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Όταν βάζεις τον πήχη ψηλά πρέπει να πηδήξεις ακόμη πιο ψηλά" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε εκ νέου το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών. "Για εμένα ο πήχης είναι μία άνετη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, εξηγώ συνεχώς στον κόσμο γιατί επιθυμώ μία αυτοδύναμη κυβέρνηση, που είναι προϋπόθεση για να κάνω τις μεγάλες αλλαγές, που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανείς δεν θα ήθελε μία ασταθή πλειοψηφία του ενός, δύο ή τριών βουλευτών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει αποδείξει ότι μπορεί να ενσωματώσει στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Σε ερώτηση για το επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ευρύ "rotation" όπως είπε, αλλά και τη συμμετοχή περισσότερων γυναικών. Κατηγόρησε, δε, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ ότι έχουν κρυφή ατζέντα στην οικονομία και δη στην φορολόγηση και ότι "αγαπούν εξίσου την υπερφορολόγηση".

Απαντώντας για την ακρίβεια ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επέμεινε για περισσότερους ελέγχους, στήριξη των ευάλωτων, αλλά και αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε, δε, ότι το πρώτο νομοσχέδιο ενδεχόμενης επόμενης κυβέρνησής του θα είναι η επικαιροποίηση του επιτελικού κράτους και το δεύτερο θα αφορά στις προτεραιότητες της φορολογικής πολιτικής.

Όσον αφορά τις δημοσκοπήσεις είπε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου είχε πει ότι δεν τις κοιτάζει και εισπράττω την άποψη του κόσμου. "Έβλεπα πολλούς που μου έλεγαν ότι δεν σε ψήφισα το 2019 αλλά θα το κάνω τώρα".

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κρυφή ατζέντα για τη φορολογία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως και τα δύο κόμματα έχουν μια "κρυφή ατζέντα αύξησης φόρων".

"Με διαρκείς προσωπικές επιθέσεις δεν μπορεί να κάνει κανείς πολιτική σήμερα. Με εξυπνάδες και επιθέσεις δεν μπορείς να κάνεις πολιτική. Είμαστε αντικείμενο συστηματικής στοχοποιησης εγώ και οι η οικογένεια μου επί χρόνια", σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης,.

"Υπάρχει πλήρης ένδεια επιχειρημάτων, όταν στην πρώτη πίεση αποκαλύπτονται τα κρυφά προγράμματα των κομμάτων, αναφέρομαι και στον ΣΥΡΙΖΑ και στο ΠΑΣΟΚ, ότι υπάρχει μια κρυφή ατζέντα για αύξηση φόρων. Υπάρχει οργανωμένη στρατηγική για να διασπείρουν ένα fake news, όπως ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το νερό, κάτι που εμείς έχουμε επισήμως διαψεύσει. Δεν συζητάμε για αμάθεια ή για ασχετοσύνη ορισμένων υποχηφίων".

"Ελπίζω η αντιπολίτευση να έχει καταλάβει ότι η τοξικότητα δεν συνιστά αντιπολιτευτική τακτική. Αυτή η τακτική δεν απέδωσε και δηλητηρίασε τον δημόσιο διάλογο. Είχαν αυτή τη στρατηγική γιατί δεν έχουν θέσεις αλλά μια κρυφή ατζέντα και αυτό αφορά και το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη πίεση αποκαλύπτεται μια κρυφή ατζέντα αύξησης φόρων οπότε καταλαβαίνω γιατί επιλέγουν να στοχοποιούν τον αντίπαλό τους" είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.

Για τις πρώτες κινήσεις της Κυβέρνησης, εφόσον επανεκλεγεί ως Πρωθυπουργός, είπε ότι "΄Έχουμε ήδη έτοιμα τα πρώτα νομοσχέδια. Το πρώτο θα αφορά την επικαιροποίηση αυτού που αποκαλούμε "επιτελικό κράτος" για την οργάνωση των υπουργείων και της κυβέρνησης. Θα υπάρξει νέο υπουργείο για την στεγαστική πολιτική. Θα υπάρξουν αλλαγές και σε αρμοδιότητες υπουργείων. Το δεύτερο νομοσχέδιο θα αφορά αλλαγές στην φορολόγηση".

Όπως επανέλαβε, "η ακρίβεια είναι διεθνές πρόβλημα. Έκτακτα μέτρα και επιδόματα είναι σημαντική ανακούφιση, αλλά δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Η λύση είναι μείωση ανεργίας, μείωση φόρων και αύξηση μισθών, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει".

Πηγή thetoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα