Follow us

Ο Μίνως Μάτσας στο "Μουσικό κουτί" στην ΕΡΤ1

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξενούν τον συνθέτη Μίνω Μάτσα και τους Κώστα Τριανταφυλλίδη και Μυρτώ Βασίλειου

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Μουσικό Κουτί

Ένα τρυφερό και συγκινητικό "Μουσικό κουτί" ανοίγει την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις 22:00, στην ΕΡΤ1. Ο Νίκος Πορτοκάλογλου και η Ρένα Μόρφη φιλοξενούν τον καταξιωμένο συνθέτη Μίνω Μάτσα και τους ερμηνευτές Κώστα Τριανταφυλλίδη και Μυρτώ Βασίλειου, για να τραγουδήσουν μερικά από τα πιο όμορφα τραγούδια που γράφτηκαν για το σινεμά, την τηλεόραση, το θέατρο και τη δισκογραφία. Στην παρέα του Jukebox έρχεται για μία guest εμφάνιση η Ανδριάνα Μπάμπαλη.

Ο Μίνως Μάτσας έχει γράψει τη δική του ξεχωριστή ιστορία στη μουσική. Με τις συνθέσεις του και τις διασκευές του ταξιδέψαμε στην "Ευτυχία" και στο "Νησί", τραγουδήσαμε για "Καράβια που βγήκαν στη στεριά" και για ένα "Όνειρο απατηλό", ψιθυρίσαμε "Το μινόρε της αυγής" και "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου"!

Ο Μίνως Μάτσας μοιράζεται μαζί μας το ξεκίνημά του στη μουσική. Ακόμη, αφηγείται ιστορίες από την προσωπική του διαδρομή, αλλά και για το τραγούδι του παππού του, που έχει συνδέσει με τη γυναίκα της ζωής του. "Το "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου" είναι το τραγούδι με το οποίο είπα στην Όλγα (Κεφαλογιάννη) να παντρευτούμε". Επίσης, απαντά στο δίλημμα αν θα προτιμούσε να συνεργαστεί με την Πόλυ Πάνου ή την Τζένη Βάνου και αν θα έγραφε μουσική για μια ταινία του Φεντερίκο Φελίνι ή του Ακίρα Κουροσάβα.

Δυο σπουδαίες φωνές, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης και η Μυρτώ Βασιλείου, ερμηνεύουν με την ιδιαίτερη χροιά στη φωνή τους τραγούδια που έχουν συνδεθεί με την πορεία του Μίνου Μάτσα και μιλούν για όσα τους ενώνουν και για όσα αγαπούν.

Στο "κινηματογραφικό" Jukebox της εκπομπής έρχεται η Ανδριάνα Μπάμπαλη, η ερμηνεύτρια που έχει ταυτίσει τη φωνή της με "Το Νησί" και το "Είσαι εσύ ο άνθρωπός μου"!

Όπως πάντα, θα ακούσουμε μοναδικές διασκευές, παλαιότερων και όχι μόνο, τραγουδιών που μας κάνουν να τα ακούμε σαν να είναι η πρώτη φορά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ CELEBRITIES

H Ελεονώρα Μελέτη στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ; Το σενάριο με το Μαξίμου να κάνει την έκπληξη με την παρουσιάστρια

Η παρουσιάστρια φέρεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες για να είναι η μία από τους δέκα υποψήφιους που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης, την προσεχή Δευτέρα

12 Απρ 2024 13:53