Follow us

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Capital.gr: "Μεγαλύτερες οι αλλαγές τη δεύτερη 4ετία - Θα ξεριζώσω τις νησίδες αναχρονισμού στο κράτος"

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII
Κυριάκος Μητσοτάκης Capital.gr Σπύρος Δημητρέλης

Αποφασισμένος να ξεριζώσει τις νησίδες αναχρονισμού στο κράτος που υπονομεύουν την κοινωνία και τους πολίτες δηλώνει o Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε αποκλειστική συνέντευξή του στον διευθυντή του Capital.gr Σπύρο Δημητρέλη. "Πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη. Και θα γίνουν. Η αξιολόγηση παντού είναι από τους βασικούς στόχους της επόμενης τετραετίας, με ανταμοιβή για εκείνους που αποδίδουν καλύτερα", δηλώνει χαρακτηριστικά.

Για τη δεύτερη 4ετία, εφόσον τον εμπιστευτούν εκ νέου οι πολίτες, ο Πρωθυπουργός τονίζει ότι θα είναι πιο δυναμική και παραγωγική σε σχέση με την πρώτη. "Είμαστε έτοιμοι αν μάς εμπιστευθούν οι πολίτες, να ξεκινήσουμε με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη. Πιστεύω ακράδαντα λοιπόν ότι η 2η τετραετία θα είναι ακόμη πιο παραγωγική. Θα είναι μια 4ετία ακόμη μεγαλύτερων αλλαγών προς όφελος της χώρας και της κοινωνίας, ιδιαίτερα της νέας γενιάς", τονίζει ο Πρωθυπουργός.

Στο πεδίο της οικονομίας εμφανίζεται βέβαιος ότι εφόσον εκλεγεί εκ νέου η Νέα Δημοκρατία η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας από τη χώρα θα είναι ζήτημα μερικών μηνών ενώ ξεκαθαρίζει ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις που έχει δώσει για την οικονομία και τα εισοδήματα είναι απολύτως συμβατές με τα δημοσιονομικά περιθώρια της χώρας. Αυτό δεν ισχύει, σημειώνει, για τις υποσχέσεις του κ. Τσίπρα που εφόσον εφαρμοστούν θα οδηγήσουν τη χώρα σε οικονομικές περιπέτειες και μεγάλο πισωγύρισμα με μεγάλο κόστος για τους πολίτες.

Στο πεδίο των εθνικών θεμάτων και στις πιθανότητες προσέγγισης μετά τις εκλογές και στις δυο χώρες τονίζει ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να συζητήσει άλλα θέματα πέραν της οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών. Και τονίζει στέλνοντας μήνυμα προς τη γειτονική Τουρκία: "Δεν υπάρχει τίποτα προς συζήτηση με την Τουρκία σε ό,τι αφορά τα σύνορα και την κυριαρχία. Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος σε αυτό το θέμα. Αυτή η θεμελιώδης προϋπόθεση πρέπει να γίνει αποδεκτή εάν θέλουμε να προσδιορίσουμε τι είναι πραγματικά προς συζήτηση".

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα