Καθ΄όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, κάθε χρόνο, προβάλλονται από τα κανάλια στην Ελλάδα ταινίες και σειρές θρησκευτικού περιεχομένου, από την Παλαιά Διαθήκη, έως τη ζωή του Ιησού Χριστού και την κορύφωση του Θείου Δράματος.
Εμβληματικές σειρές και ταινίες, όπως ο "Ιησούς από τη Ναζαρέτ" του Φράνκο Τζεφιρέλι, μίνι σειρά γυρισμένη το 1975, η οσκαρική ταινία "Μπεν Χουρ", ο "Βαραββάς" με τη συγκλονιστική ερμηνεία του Αντονι Κουίν, είναι άμεσα συνυφασμένες με τις ημέρες του Πάσχα και τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Όμως, υπήρξαν και κάποιες ταινίες, που όλοι έχουμε δει και οι οποίες μπορεί ναι μεν να αποτέλεσαν μεγάλες κινηματογραφικές και εισπρακτικές επιτυχίες, όμως προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων για διάφορους λόγους, στην εκκλησία, αλλά και στους πιστούς.