Follow us

Aide-mémoire | To STAR μετά την Καγιά & το φάουλ του Παπαδάκη on air

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΝΤΩΝΑΤΟΣ
Aide-mémoire

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Τι μέρα κι αυτή... Ποιος να το έλεγε, εκεί που όλοι περιμέναμε πως η Βίκυ Καγιά θα ανανέωνε με το STAR πως θα βρισκόταν τελικά ένα βήμα πριν την έξοδο! Εντάξει, η Βίκυ Καγιά προτάσεις θα έχει... χθες, παρόλο που νομίζω (μόνος μου, δεν είναι ρεπορτάζ αυτό) ότι το πιο ευφυές θα ήταν να μείνει λίγο εκτός αν την αναζητήσει ο κόσμος, να γεμίσει κι αυτή τις μπαταρίες της.

Εγώ πάντως, επειδή είμαι χρόνια σε αυτόν τον χώρο, θα επιλέξω να πιστέψω την πληροφορία μιας σκληρής και ενδιαφέρουσας διαπραγμάτευσης, που όντως μπορεί να οδηγεί σε αδιέξοδο, παρά τα περί έντασης, διενέξεων και "σεισμού" στα headquarters. Γιατί θυμάμαι υποτίθεται και τον τσακωμό σε ένα άλλο πλατό και σε ένα άλλο γραφείο στην αρχή της σεζόν, που τελικά δεν είχε ανοίξει μύτη...

Από την άλλη, το STAR αυτή τη φορά μετρά μια σημαντική απώλεια. Η Βίκυ Καγιά ήταν σημαία για τον σταθμό, πέρα από κάθε αμφιβολία. Δεν είναι ένα πρόσωπο που αντικαθίσταται εύκολα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν υπάρχουν εναλλακτικές. Η πληροφορία πως το "Shopping Star" θα συνεχιστεί εμένα μού ακούγεται λογική, παρόλο που είναι και πολύ γενναία. Μη ξεχνάμε πως το 50% της (μεγάλης) επιτυχίας αυτής είναι το concept και ο Βαγγέλης Χαρισόπουλος. Ωστόσο, οι άνθρωποι σε αυτό το κανάλι έχουν αποδείξει -στο παρελθόν, ναι έχει να συμβεί κάποιο σημαντικό καιρό- πως μπορούν πολύ πολύ στοχευμένα να αντικαταστήσουν πρόσωπα με τρομερή επιτυχία. Θυμηθείτε τι έγινε όταν η "σημαία" του MasterChef, Δημήτρης Σκαρμούτσος, βρέθηκε εκτός και αντικαταστάθηκε από τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο...

Μιλάμε πάντως για μια πραγματικά κομβική στιγμή για το STAR. Είναι τώρα η Καγιά, θα διαπραγματευτεί κάπου αργότερα και η Κουτσελίνη. Έρχεται πολύ ενδιαφέρουσα άνοιξη στην Κάτω Κηφισιά.

Παρακολούθησα -στην αναπαραγωγή- το απόσπασμα από το "Καλημέρα Ελλάδα" μεταξύ του Γιώργου Παπαδάκη και της Μαρίας Αναστασοπούλου. Ένα αστειάκι της γνωστής δημοσιογράφου έκανε τον Γιώργο Παπαδάκη να εκνευριστεί. Δεν του είπε και τίποτα, εδώ που τα λέμε. Είπε το αυτονόητο για τους μονολόγους των δημοσιογράφων, συμπληρώνοντας "εμείς μπορούμε γιατί δεν είμαστε πολιτικοί". Τέλος πάντων, η απάντηση ήταν ακόμα πιο άβολη, γιατί on air δημιούργησε μια διάσταση "εμείς κι εσείς", δηλαδή εμείς στον ΑΝΤ1 και εσείς στον ΣΚΑΪ, παρουσιάζοντας μια άλλη πλευρά στην τηλεοπτική τους συνύπαρξη. Κάπου εδώ να πούμε πως όταν ο Γιώργος Παπαδάκης μπήκε "μπροστά" για να διεκδικήσει τη Μαρία Αναστασοπούλου από το Φάληρο, πρώτος εγώ -και ίσως πιο ένθερμος από πολλούς άλλους- είπα πως είναι μια λαμπρή περίπτωση μεταγραφής και σύμπραξης. Ωστόσο, το κατέθετα αυτό επειδή ήξερα από πιο ράφι του διαδρόμου "αγοράζει" ο ΑΝΤ1, προσεγγίζοντας τη Μαρία Αναστασοπούλου. Είναι τουλάχιστον άβολο λοιπόν να τη "χτυπάς" on air για το τηλεοπτικό παρελθόν της, επειδή έκανε ένα αστείο που δεν το... έπιασες, ενώ αυτό ακριβώς το παρελθόν είναι που την κάνει αυτή ακριβώς που είναι. Αυτόν, τον άλλο τηλεοπτικό βηματισμό έφερε η Μαρία Αναστασοπούλου στον ΑΝΤ1 και τουλάχιστον εμένα με κρατά τα πρωινά συντονισμένο.

Αν όντως δεν υπήρξε σοβαρή ένταση μεταξύ τους βέβαια, μέχρι τη Δευτέρα θα γελάσουν με το περιστατικό. Αν όμως αυτή η διάσταση του εμείς κι εσείς υφίσταται, πάει αλλού το πράγμα. Μην ξεχνάμε τις δημοσιογραφικές καταβολές της Μαρίας Αναστασοπούλου, να θυμόμαστε ποιος είναι ο καθένας και να βρίσκουμε τον βέλτιστο τρόπο συνεργασίας μαζί του. Ο οποίος έχει επιτευχθεί στο 100% για το "Καλημέρα Ελλάδα" ως αποτέλεσμα.

Απολαυστική η συνύπαρξη της Αθηναΐδας Νέγκα με τη Χρύσα Ρώπα. Όταν η εκκεντρική ηθοποιός, λαλίστατη και πολλές φορές εκρηκτική, συνάντησε την επίσης ιδιαίτερη δημοσιογράφο. Και κατάλαβα, σε απόλυτο βαθμό, πόσο ετοιμοπόλεμη είναι η Αθηναΐδα. Το "Με έχεις διαλύσει" της Χρύσας Ρώπα προκάλεσε ένα τόσο καυστικά ενδιαφέρον πινγκ πονγκ ατάκας που πραγματικά θαύμασα την τηλεοπτική ιδιοσυγκρασία της Νέγκα.

Ως στοίχημα που κερδίθηκε θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το "Dragons' Den" στον ΑΝΤ1. Ο Σάκης Τανιμανίδης μετρά ακόμα μία επιτυχία στο ενεργητικό του, δεδομένης της αποδοχής που είχε το συγκεκριμένο reality από το κοινό που παρακολουθεί τέτοια πρωτότυπα reality. Με το καλό η συνέχεια.

Παρελθόν αποτελεί και η Χρύσα Μασούρου από το OPEN. Ομολογουμένως η στενή συνεργάτιδα του Γιάννη Λάτσιου "χρεώθηκε" ορισμένα από τα project που δεν "τσούλησαν" στην τηλεοπτική αγορά και ολοκλήρωσε τη συνεργασία της με τον σταθμό. Βέβαια κάπου εδώ, χωρίς να παραβλέπουμε την προφανέστατη χαμηλή απήχηση, να βάλουμε στην εξίσωση και την αδυναμία ορισμένων εκπομπών (βλ. Ίνα Ταράντου και Μάριον Μιχελιδάκη). Τα συγκεκριμένα πρόσωπα δεν έχουν τη δυναμική για κάτι παραπάνω, εκτός αν μιλήσουμε για θαύματα. Έγιναν αστοχίες που είχαν προβλεφθεί από τους κυνικότερα σκεπτόμενους της πιάτσας.

Τους "βασικούς" παίκτες κρατάνε τα κανάλια στην prime time τη Μεγάλη Εβδομάδα. "Σασμός", "Παράδεισος των Κυριών" & "Γη της ελιάς" μένουν στον αέρα μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη, επιστρέφουν Τρίτη μετά το Πάσχα. Αποσύρονται όλες οι υπόλοιπες σειρές με συνοπτικές διαδικασίες, ο Alpha επιστρατεύει ειδικούς "Πρωταγωνιστές", το MEGA τον "Άγιο Παΐσιο". Βοήθειά μας!

Μέχρι Μεγάλη Τρίτη θα έχει MasterChef, επίσης, και μετά από Πέμπτη 20.4 ξανά μαζί σας, στον φιλόξενο χώρο μας. Από Μεγάλη Πέμπτη θα είναι εκτός και οι stars του βασικού προγράμματος του STAR, θα επιστρέψουμε την Τρίτη του Πάσχα. Εκτός αέρα για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα και η Ελένη Μενεγάκη, διακοπές γαρ για τη βασίλισσα του Μεγάλου Καναλιού.

H "Φλόγα" της Demy είναι -ακόμα- εθιστικό single της. Όσο αδιάφορη μου φαινόταν πριν κάποια χρόνια η συγκεκριμένη τραγουδίστρια, νομίζω πως αυτό είναι το τρίτο κατά σειρά hit single που γουστάρω να πατάω play ξανά και ξανά στο Spotify. Congrats!

Και εις άλλα με υγεία!

Aide-mémoire | To STAR μετά την Καγιά & το φάουλ του Παπαδάκη on air

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα