Follow us

Aide-mémoire | Οι αλλαγές στο Breakfast@Star, η νέα σεζόν της ΕΡΤ & όσα θες να ξέρεις για το νέο Heartstopper

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

Aide-mémoire | Οι αλλαγές στο Breakfast@Star, η νέα σεζόν της ΕΡΤ & όσα θες να ξέρεις για το νέο Heartstopper

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Ας ξεκινήσουμε από ένα μικρό ρεπορτάζ που έκανα για όσα ετοιμάζει η ΕΡΤ για τη νέα σεζόν. Εν ολίγοις, κλειδωμένες όλες οι ψυχαγωγικές εκπομπές στη θέση τους με ανανέωση ως το τέλος του 2023 και τουλάχιστον 6 νέες σειρές. Το καλό είναι πως συνεχίζεται το "Κάνε ότι κοιμάσαι" για το οποίο εγώ πεθαίνω, καλό θα ήταν να ενταχθεί στο καστ του β' κύκλου και ο Χρήστος Διαμαντούδης που ήταν εξαιρετικός φέτος.

Διαβάστε Επίσης

Τέλος για το "Αυτός κι ο άλλος" χωρίς απόλυτη πρόθεση του Ραδιομεγάρου για τη διακοπή της εκπομπής. Υπήρξαν άλλες λεπτομέρειες που δεν επέτρεψαν να συνεχιστεί η συγκεκριμένη εκπομπή. Και να σας πω την αλήθεια, όσο δεν βρίσκεται λύση να επανέλθει το "Σημείο Συνάντησης" της ΕΡΤ, καλό θα ήταν συνεντευξιακό lifestyle late night να μην έχει η ΕΡΤ.

Φτάνει με τα άβολα γύρω από τον Ανδρέα Μικρούτσικο στη "Super Katerina". Μία η συνέντευξη για την Τρέμη, μία ο καβγάς με τον Κωνσταντινίδη. Ας τον προστατέψει λίγο η εκπομπή κάποια στιγμή, να μην τον συζητάμε κάθε τόσο για άβολους λόγους. Κατά τα άλλα, τι να κάνει και η ΚατΚαιν που δεν τους σταματούσε ούτε μπουλντόζα εκείνη την ώρα; Ευτυχώς δεν ακούστηκε κανένα γαλλικό.

Είπε πάντως κάτι ωραίο ο Μικρούτσικος, νομίζω χθες. Είπε το προφανές που σκεφτόμαστε όλοι, ότι η μη δήλωση ενός ανθρώπου για ένα πρόσφατο γεγονός, δεν είναι δήλωση. Δήλωση -στον δικό μου εγκέφαλο- είναι όταν κάποιος δηλώνει κάτι συγκεκριμένο για ένα γεγονός. Όταν λέει "δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση", δεν είναι δήλωση.

Ανέβασε στροφές το "Breakfast@Star" την Τρίτη. Θα μου πεις μπορεί να είναι συγκυριακό αλλά ο νέος αρχισυντάκτης νομίζω δίνει άλλο ρυθμό στη σκαλέτα, κάτι που είναι στα + πριν την εκπνοή της σεζόν. Αν μια εκπομπή, ασχέτως τηλεθέασης, έχει θέματα και καλή εικόνα, δύσκολα την αποσύρεις. Δεν ξέρω κάτι, ούτε υπονοώ, απλώς λέω πως είναι μια θετική εξέλιξη.

Παρά τις προσωρινές σκέψεις για δεύτερο κύκλο "Αυτή η νύχτα μένει" φαίνεται πως πρυτάνευσε η λογική και αυτή η μετριότατη σειρά μας αφήνει στο τέλος της φετινής σεζόν. Ναι, η "Νύχτα" ορισμένες φορές απέκτησε ενδιαφέρον, είχε μια πιασάρικη ιδέα, για μια εποχή συγκεκριμένη που κατ' εμέ δεν αποτυπώθηκε ποτέ στο γυαλί. Σεναριακά πάντως είχε ενδιαφέρον και πολύ καλό καστ. Στα + θα κρατήσω τον Γιάννη Εγκλέζο που θα πρέπει να μας απασχολήσει περισσότερο και τον Τάσο Λέκκα. Οι υπόλοιποι δεν χρειάζονται συστάσεις, καλύτερες σειρές χρειάζονται. Γιατί εδώ που τα λέμε αν δεν ήταν ΑΥΤΟΙ οι πρωταγωνιστές, η σειρά δεν θα έκανε ούτε διψήφια.

Σε αναζήτηση καθημερινής σειράς βρίσκεται η ΕΡΤ, ξέχασα να σας το πω κι αυτό. Η μία επιλογή είναι η "Ηλέκτρα" της Ελένης Καπλάνη που έχει πέσει στο τραπέζι από την πλευρά της εταιρίας του Καραγιάννη, προϊόν της οποίας ήταν και ο "Πλάτανος". Να πούμε και μια άβολη αλήθεια; Από την ώρα που για τους προφανείς λόγους ο Πέτρος Φιλιππίδης έφυγε από τους πρωταγωνιστές η σειρά έχασε, ενώ ο Τάσος Χαλκιάς δεν αναπλήρωσε το κενό. Αλλά θέλω να πω κάπου κάπου πως έχει δίκαιο η Τριφύλλη που δηλώνει κάθε τόσο πως το ταλέντο παίζει ρόλο. Πώς δεν παίζει... Ορίστε που η σειρά ματώθηκε. Ό,τι κι αν είναι ο Φιλιππίδης είναι καλός ηθοποιός, ειδικά στην τηλεόραση, ειδικά σε αυτή τη σειρά. Απώλεια ήταν και ο Μπουρδούμης...

Ωραία κουβέντα στο "2Night" ανάμεσα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και τον Γιώργο Καράμπελα. Ο εκκεντρικός buyer του "Cash or Trash" έχει μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ιστορία ζωής, με λεπτές ισορροπίες προς τον σχολιασμό που σηκώνουν όσα δήλωσε. Ο Γρηγόρης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, δεν έριξε στιγμή το επίπεδο της κουβέντας τους. Ορισμένες φορές είναι υποδειγματικός.

Είδα και το "Κάποιος να με προσέχει" με τον Αντίνοο Αλμπάνη στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όσοι είστε φαν του όσο εγώ, σπεύσατε γιατί είναι ελάχιστες οι παραστάσεις που απομένουν και τα εισιτήρια ελάχιστα. Ο Αντίνοος είναι από αυτές τις ιδιαίτερες instagramable σταρ που είναι τόσο socialmedia-κοί που όταν τους βλέπεις στο αντικείμενο τελικά της δουλειάς τους σε εντυπωσιάζουν διπλά γιατί καταλαβαίνεις και κάτι παραπάνω. Δεν είναι απλό αυτό που λέω. Εκεί έξω υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ "χρυσά" accounts που δεν αντιστοιχούν σε ταλέντο επί σκηνής. Ο Αντίνοος είναι η αντίστροφη περίπτωση, που το ταλέντο του σε κάνει να ξεχνάς πως επί σκηνής είναι αυτός ο τύπος με τις απόλυτα thirsty φωτογραφίσεις στα SoMe.

Για τους φανατικούς του "Heartstopper" του Netflix πάντως να σας πω πως η δημιουργός του Alise Oseman, μιλώντας στο βρετανικό Attitude, αποκάλυψε πως η πέμπτη συνέχεια της ιστορίας θα κυκλοφορήσει τον Νοέμβριο, ενώ θα υπάρξει και μία έκτη ιστορία η οποία θα είναι και αυτή που ολοκληρώνει όλη τη διαδρομή των teen ηρώων που λάτρεψε το κοινό μέσω του Netflix. Σε άλλα νέα, ο νέος -δεύτερος κατά σειρά- κύκλος της σειράς θα είναι τελικά διαθέσιμος στο Netflix μέσα στο 2023 και για όσους το κριτικάρουν ως πολύ... γλυκανάλατο, η ίδια τόνισε πως όποιος κι αν είναι ο τρόπος, όταν μάχεσαι την τρανσοφοβία, την ομοφοβία, το bullying και τη σεξουαλική παρενόχληση το θέμα είναι πάντα εύστοχο και σκληρό, οπότε θέλει τον ανάλογο τρόπο. Αυτή είναι τηλεόραση, ρε παιδιά.

Τέλος, μαθαίνω πως ο Χρήστος Βασιλόπουλος, ο γνωστός ηθοποιός, αλλά και ο Κωνσταντίνος Μουσούλης, διακεκριμένος σκηνοθέτης και σεναριογράφος σε Αγγλία και Αμερική (εδώ συνηθίζουμε να τον αποκαλούμε μόνο γιο της Αγγελικής Νικολούλη, αλλά αυτοί είμαστε) έρχονται στην Αθήνα περί τα τέλη του μήνα συμμετέχοντας σε σεμινάρια υποκριτικής στην κάμερα, για επιτυχημένα casting και τρόπους να προωθήσεις τον εαυτό σου σε μία ακρόαση ως ηθοποιός. Google it, αν ενδιαφέρεστε!

Αντωνάτος - Υπογραφή

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα