Follow us

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής

Yupiii TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: YUPIII TEAM
Μαζί για το Παιδί

Το "Μαζί για το Παιδί" πραγματοποίησε την 8η τελετή βραβείων και τιμητικών διακρίσεων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ένα κλίμα συγκίνησης τιμήθηκαν για το έργο τους και την προσφορά τους ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας "Πρωτοβουλία για το Παιδί", ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022 και Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ "HUMANE". Τα βραβεία "Έργο Ζωής" και "Μάθημα Ζωής" απένειμε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σωτήρης Τσιόδρας.

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής

Σωτήρης Τσιόδρας, Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ στην απονομή των βραβείων "Έργο Ζωής" & "Μάθημα Ζωής", Νικόλαος Καρατόλιος, Πρόεδρος "Πρωτοβουλία για το Παιδί", Μαρία Κινικλή, σύζυγος εκλιπόντα, Αριστοτέλη Σιδηρόπουλου

Η κυρία Μαρία Κινικλή παρέλαβε το βραβείο για τον εκλιπόντα σύζυγο της, Αριστοτέλη Σιδηρόπουλο, για την πολύχρονη και πολύτιμη προσφορά του και ο κύριος Δημήτρης Κοντοπίδης συγκίνησε το κοινό με την προσωπική του ιστορία.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις σε εθελοντές, χορηγούς, υποστηρικτές, εταιρείες και ιδιώτες που ο καθένας έχει αγκαλιάσει το έργο του "Μαζί για το Παιδί" τα τρία τελευταία χρόνια.

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής - εικόνα 2

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος "Μαζί για το Παιδί", Δούκισσα Νομικού, Πρέσβειρα του "Μαζί για το Παιδί" και παρουσιάστρια της εκδήλωσης

Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του "Μαζί για το Παιδί", Αλεξάνδρα Μαρτίνου, κατά τον χαιρετισμό της: "Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή για τον τομέα της αλληλεγγύης. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια κοινωνία γεμάτη αμφιβολίες και ερωτηματικά. Είμαστε σήμερα εδώ για να ξεφύγουμε από το γκρίζο σύννεφο της αμφισβήτησης και της καχυποψίας και να προβάλουμε την όμορφη πλευρά της πατρίδας μας, αυτής που είναι γεμάτη αλληλεγγύη, πρόοδο, διαφάνεια, καλοσύνη και εμπιστοσύνη. Απόψε αναδεικνύουμε το έργο δύο ανθρώπων που με το έργο τους και την κοινωνική τους προσφορά επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν θετικά τη ζωή εκατοντάδων συνανθρώπων μας. Παράλληλα, ευχαριστούμε πολύ όλους όσους στηρίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τις δράσεις και τις προσπάθειες μας να βελτιώσουμε την καθημερινότητα των παιδιών που αγκαλιάζουμε."

Το έργο των βραβευμένων

Με το βραβείο "Έργο Ζωής" τιμήθηκε ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος, πρώην πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας "Πρωτοβουλία για το Παιδί", ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2022. Άφησε στους συνεργάτες και συνεχιστές του έργου του "κληροδότημα" να συνεχίσουν να φροντίζουν παιδιά και νέους που έχουν υποστεί κακοποίηση, να προασπίζουν τα δικαιώματα τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να επουλωθούν οι πληγές των τραυμάτων τους προσφέροντας την ευκαιρία να ονειρευτούν και να χτίσουν το μέλλον τους.

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής - εικόνα 3

Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος του "Μαζί για το Παιδί", Δημήτρης Κοντοπίδης, Σωτήρης Τσιόδρας

Με το βραβείο "Μάθημα Ζωής" τιμήθηκε ο Δημήτρης Κοντοπίδης, Ιδρυτής Δικτύου ενδυνάμωσης ΑμεΑ "HUMANE" Αντιπρόεδρος "Ένωσης Ασθενών Ελλάδος" και πρόεδρος του "European Lung Foundation". Ως πάσχων από κυστική ίνωση έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην αλλαγή του χάρτη της συγκεκριμένης πάθησης στην Ελλάδα. Τα τελευταία χρόνια, έχει ενεργή συμμετοχή στην χάραξη πολιτικής Υγείας, ως εκπρόσωπος των ασθενών συμμετέχοντας σε διεθνείς, ευρωπαϊκές και εθνικές οργανώσεις που αφορούν την κυστική ίνωση, αναπνευστικά νοσήματα και σπάνιες παθήσεις.

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής - εικόνα 4

Οι Εθελοντές του "Μαζί για το Παιδί"

Χορηγοί, εθελοντές, πρεσβευτές, καλλιτέχνες, ΜΜΕ τιμήθηκαν από το "Μαζί για το Παιδί"

Στο πλαίσιο της τελετής τιμήθηκαν χορηγοί, πρεσβευτές, ιδιώτες, εθελοντές και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που στήριξαν το έργο του "Μαζί για το Παιδί" τα προηγούμενα τρία χρόνια.

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής - εικόνα 5

Αναστασία Καίσαρη, Έρρικα Οικονόμου, Γενική Γραμματέας του "Μαζί για το Παιδί", Κώστας & Χριστιάνα Καίσαρη

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής - εικόνα 6

Πόπη Δομάζου, Πρόεδρος του Αθήνα 9.84, Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μίμης Δομάζος

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής - εικόνα 7

Νίκη Κεραμέως, Υπουργός Παιδείας, Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος "Μαζί για το Παιδί", Κωστής Χατζηδάκης, Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Το "Μαζί για το Παιδί" τίμησε τους πρωταγωνιστές της καθημερινής ζωής - εικόνα 8

Χρήστος Μπαρτσόκας, Επίτιμος Πρόεδρος "Μαζί για το Παιδί", Αλεξάνδρα Μαρτίνου, Πρόεδρος "Μαζί για το Παιδί", Ιωάννης Παπαδάτος, Αντιπρόεδρος Ένωσης "Μαζί για το Παιδί"

Την τελετή των Βραβείων και Τιμητικών Διακρίσεων παρουσίασε η πρέσβειρα του "Μαζί για το Παιδί" Δούκισσα Νομικού.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα