Follow us

Aide-mémoire | Αδιέξοδο για ΣΚΑΪ- Μουτσινά, η ρεβάνς του Voice & το ήσυχο J2US

Ο Κωνσταντίνος Αντωνάτος γράφει για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών & το τηλεοπτικό σκηνικό

Aide-mémoire | Αδιέξοδο για ΣΚΑΪ- Μουτσινά, η ρεβάνς του Voice & το ήσυχο J2US

*Aide-mémoire: συντομευμένο κείμενο που επιτρέπει σε κάποιον να έχει μια γενική εικόνα ορισμένων γνώσεων

Καλησπέρα, καλησπέρα.

Άκουσα με προσοχή όσα είπε ο Χάρης Λεμπιδάκης για τον Νίκο Μουτσινά και τις συζητήσεις του με τον ΣΚΑΪ. Σας έχω ξαναγράψει πως ο σταθμός -ασχέτως συγκυριών- δεν ήθελε να χάσει τον Μουτσινά από τον δυναμικό του, αλλά οι καλές προθέσεις μάλλον εν προκειμένω δεν αρκούν. Είναι σαφές εδώ και πολύ καιρό πως ο Μουτσινάς δεν θέλει να συνεχίσει το "Καλό Μεσημεράκι" για δικούς του λόγους που εγώ δεν κατανοώ. Ωστόσο έχει κάθε δικαίωμα. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να είμαστε σαφείς όταν αναρτούμε κάτι άλλο στο διαδίκτυο, από αυτό που έχει ειπωθεί σε μία εκπομπή. Κανείς δεν τον έδιωξε από τον ΣΚΑΪ, αλλά δεν θα τους αφαιρέσουμε και το δικαίωμα να μην συμφωνήσουν για την επόμενη χρονιά. Βέβαια, και όταν ένας σταθμός προτείνει με επιμονή -καθώς μαθαίνω- τη συνέχιση ενός προγράμματος που ο παρουσιαστής του θέλει να λήξει και του δίνει "αντισταθμιστικά" οφέλη με άλλα projects, καταλαβαίνετε πως το πράγματα αρχίζει και πιέζεται. Πλέον θεωρώ -πρόβλεψη είναι, όχι ρεπορτάζ- πως ο Νίκος Μουτσινάς έθεσε εαυτόν εκτός ΣΚΑΪ γι' αυτό και νιώθει τόσο ελεύθερος να πει αυτά που επιθυμεί στον αέρα. Θα δούμε τελικά τι απόφαση θα λάβουν από κοινού, γιατί μη ξεχνάμε πως μιλάμε για ένα συμβόλαιο με τεράστιο για την εποχή budget.

Το βράδυ της Κυριακής είδα σχεδόν εντυπωσιασμένος τους "Πρωταγωνιστές" του Σταύρου Θεοδωράκη στον Alpha για την τραγωδία στα Τέμπη. Μια ψύχραιμη ματιά στα γεγονότα, με συγκινητική απόδοση των μαρτυριών, με έναν Θεοδωράκη που ξέρει πολύ καλά τι κάνει και πώς πρέπει να το κάνει. Μια εκπομπή, όπως ακριβώς θα έπρεπε να είναι.

Η παρουσία της Φαίης Σκορδά στο "The Voice" για πρώτη φορά στην πρόσφατη ιστορία του έκανε το show να έχει παρουσιάστρια ειδικού βάρους. Όχι πως δεν ήταν καλή η Δούκισσα Νομικού ή και ο ίδιος ο Γιώργος Λιανός, αλλά Φαίη Σκορδά δεν είναι. Και επικοινωνιακά και πρακτικά στην παρουσίαση. Ο τελικός του Σαββάτου είχε πολύ καλά ποσοστά, ενώ στο αποτέλεσμα αυτό συνετέλεσε η απουσία της εκπομπής "Σπίτι με το MEGA". Σε κάθε περίπτωση το "μπράβο" πάει ηχηρά στη Φαίη Σκορδά για την παρουσία της εκεί.

Η Ναταλία Γερμανού τα είπε χύμα και τσουβαλάτα για την περίπτωση του Βασίλη Μπισμπίκη. Πολύ σωστά επεσήμανε πόση πορεία είχε διανύσει επαγγελματικά και τι "μπράβο" είχε δεχθεί πριν έρθει στον δρόμο του η Βανδή. Επιμένουμε να ξεχνάμε πρόσωπα και καταστάσεις πανεύκολα με μόνο σκοπό να "κράξουμε" σαν κουτσομπόλες στις "Κυρίες της Αυλής".

Επιμένω να εντυπωσιάζομαι από το πόσο alert είναι η εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου. Ξεκίνησε με πολύ χαμηλά τη μπάλα πριν δύο χρόνια και δες το "T-Live" τώρα, μια πραγματικά υψηλών ταχυτήτων εκπομπή που καταθέτει καθημερινά δείγμα γραφής.

Εκτός προγράμματος, αύριο Τρίτη, βγαίνει το "Έλεος!" με την Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, οι δυο εκκεντρικοί σταρ του τηλεοπτικού τοπίου ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα για το πρωτότυπο late night show του ΜΕGA, αφού καλύφθηκε ο απαιτούμενος αριθμός επεισοδίων που χρειαζόταν ο σταθμός μέχρι τη διακοπή για τις ημέρες του Πάσχα. Έπειτα η εκπομπή θα δώσει τη θέση της σε απαιτούμενες πολιτικές εκπομπές λόγω του προεκλογικού χαρακτήρα της συγκεκριμένης περιόδου.

Δεν ξέρω γιατί, ούτε με νοιάζει δηλαδή, αλλά ο ΑΝΤ1 δεν φέρεται σωστά στους θεατές του. Μία και μόνη σειρά τους "έσκασε" φέτος, οι "Παγιδευμένοι". Παραδεχόμαστε όλοι πως έχει φανατικό κοινό, τη στηρίζουμε πανταχόθεν. Με τα σχόλιά μας, με τα tweets μας, με τα stories μας. Και ανακοινώνεις τον Ιανουάριο 3 επεισόδια την εβδομάδα, τα πας στα 2 επεισόδια την εβδομάδα επειδή γίνονται οι γνωστές κινητοποιήσεις και Δευτεριάτικο ανακοινώνεις πως αυτή τουλάχιστον την εβδομάδα θα παίξει μόνο ένα καινούργιο και την Τρίτη θα παίξει το ίδιο σε επανάληψη. Ρε σεις παιδιά, γιατί;

Έτυχε να δω ολόκληρο επεισόδιο "MasterChef" το βράδυ της Κυριακής και ομολογώ ήταν απολαυστικό. Το μπλέξιμο νέων παικτών, που δεν είναι και τα πιο "ήσυχα" πνεύματα, με τους "παλιούς" που και πιο έμπειροι είναι μαγειρικά αλλά και πιο πονηρεμένοι ως παίκτες έρχεται και δημιουργεί ένα τηλεοπτικό αποτέλεσμα με πάρα πολύ ενδιαφέρον. Με το 14,5% στο πολύ ανταγωνιστικό τοπίο της Κυριακής θα έλεγε κανείς πως μάλλον πάει πάρα πολύ καλά για τη σεζόν που διανύουμε.

Μιας και έπιασα το STAR, πολύ συμπαθές μου φάνηκε το τρέιλερ της σειράς "IQ 160" με τη Σμαράγδα Καρύδη στον πρωταγωνιστικό ρόλο και τον Νίκο Κουρή στο πλευρό της. Κωμωδία, που ταιριάζει με το προφίλ του STAR, η μόνη στο είδος αυτό τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και μάλιστα με πρωταγωνίστρια που αγαπά πολύ ο κόσμος. Η ενασχόλησή της διαχρονικά με αυτό το είδος τηλεόραση μόνο θετικά αποτελέσματα έδωσε, το ίδιο περιμένω και τώρα.

"Κωνσταντίνε κάθε φορά που το Just είναι πιο... κανονικό, δεν πάει καλά" μου είχε πει πριν λίγο καιρό ένα πολύ έμπειρο στέλεχος τηλεόρασης. Ορίστε που επιβεβαιώθηκε. Υπό τη σκιά των τραγικών γεγονότων, ο Νίκος Κοκλώνης απέφυγε τις υπερβολές στον αέρα, δεν είχε και καλεσμένους και τελικά δεν κατάφερε να πάρει τις πρωτιές που είχε συνηθίσει, παρόλο που η Κορομηλά δεν βρισκόταν απέναντί. Τελικά ο τηλεθεατής εκπαιδεύεται, αυτό έχω να πω εγώ. Πάντως να επισημάνω πως σε ορισμένα live acts γίνεται πραγματικά εξαιρετική δουλειά από τον Φωκά Ευαγγελινό στην εικόνα αλλά και το σύνολο των συντελεστών του show.

Με τρία επεισόδια η "Νύχτα" και αυτή την εβδομάδα στον Alpha, εν τω μεταξύ. Κάτι που έμειναν πίσω τα επεισόδια λόγω του εθνικού πένθους, κάτι που δεν πολυτραβάει και κάποιες μέρες, είπαν μάλλον να τη ρίξουν στη μάχη και ό,τι γίνει.

Γουστάρω τους ανθρώπους που έχουν χιούμορ σε αυτή την πιάτσα. Η Ζεν στο "Breakfast@Star" είπε μια πανέξυπνη ατάκα στο πλαίσιο του πρόμο της εκπομπής της, ο Αντίνοος πέταξε εξίσου ευφυέστατα το μπαλάκι στη ρακέτα της. Να που το "παράπλευρο" ενός reality μπορεί να έχει: α) star quality, β) πλάκα, γ) καμία σχέση με τον όρο trash.

Aide-mémoire | Αδιέξοδο για ΣΚΑΪ- Μουτσινά, η ρεβάνς του Voice & το ήσυχο J2US

Σε κάθε περίπτωση, τα social media μου για κουβεντούλα, ιδέες και προτάσεις είναι στη διάθεσή σας.

http://instagram.com/sirconstantino
https://www.facebook.com/constantinos.antonatos
https://twitter.com/SirConstantino

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις από την εγχώρια και διεθνή showbiz στο yupiii.gr

Διαβάστε Ακόμα